GİŞKAD’IN YENİ HEDEFİ İRAN PAZARI | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
GİŞKAD’IN YENİ HEDEFİ İRAN PAZARI


İran’dan kaldırılan ambargo sonrasının İran ile Türkiye Pazar İlişkisi açısından önemli olduğuna dikkat çeken Girişimci İş Kadınları Derneği (GİŞKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ayferi Tuğcu ‘’İran pazarının 150 milyar dolar olduğu tahmin edilmektedir. İran ile iş yapmak isteyen Mersinli girişimcilerin o

 

İran’dan kaldırılan ambargo sonrasının İran ile Türkiye Pazar İlişkisi açısından önemli olduğuna dikkat çeken Girişimci İş Kadınları Derneği (GİŞKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ayferi Tuğcu ‘’İran pazarının 150 milyar dolar olduğu tahmin edilmektedir. İran ile iş yapmak isteyen Mersinli girişimcilerin olacağını düşünüyoruz. İkili ilişkiler de İletişim kurma ve geliştirme açısından değer taşıyacağına inandığımız çalışmalara destek veriyoruz.’’ dedi.

Girişimci İş Kadınları Derneği (GİŞKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ayferi Tuğcu, üye profillerinin ağırlıklı olarak, İnşaat, Turizm, Lojistik, Otomotiv, Tekstil, Doktor, Avukat, Akademisyen, Psikolog ve farklı hizmet sektörlerinde faaliyet gösteren iş insanlarından oluştuğunu ve İran ile iş yapmak isteyen Mersinli girişimcilerin olacağını düşündüklerini ifade etti. Tuğcu, ‘’ İran’dan kaldırılan ambargo sonrasının İran ile Türkiye Pazar İlişkisi açısından önemli olduğunu bilmeliyiz. İran pazarının 150 milyar dolar olduğu tahmin edilmektedir. İran ile iş yapmak isteyen Mersinli girişimcilerin olacağı düşünülürse, İran’ı tarihi, kültürü ve sanatı ile tanımaları önem arz etmektedir. İletişim kurma ve geliştirme açısından değer taşıyacağına inandığımız bu nedenle de İçel Sanat Kulübü’nün İran asıllı kadın sanatçı projesinde “İpek Yolunda Kadın, Sanat ve Dans” konulu programına GİŞKAD olarak destekte bulunduk. Program 15 Mayıs’da gerçekleşecektir.’’ dedi.

GİŞKAD’ın kurulduğu günden bugüne lider, çağdaş, demokratik, üretken, bilime, uzmanlığa değer veren, girişimci ruha sahip, mesleki ve ticari yönden nitelikli, iş dünyasında kadının iş insanı olarak değerlendirildiği, desteklendiği ve yenilerinin iş dünyasına kazandırıldığı, uygarlık seviyesinde bir Türkiye için çalışan Sivil Toplum Kuruluşu olduğuna vurgu yapan Tuğcu, aynı zamanda ÇUKUROVASİFED-Çukurova Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu Üyesi olup dolayısıyla da TÜRKONFED-Türk Girişim ve İş Dünyası Federasyonu Üyesi olduklarını ifade etti.

GİŞKAD projeleri hakkında da bilgi veren Başkan Tuğcu ‘’GİŞKAD AKADEMİ Projesi kapsamında yeni dönemde “İnovasyon ve Girişimcilik Eğitimi” ile başlayan program; 2016 Yılında Bölgesel, Ulusal ve Uluslararası Platformlarda gerçekleşecek Proje, hibe, teknik destek konularında “Finansal Kaynaklardan Yararlanabilmek Adına Püf Noktaların” aktarıldığı bilgi toplantısı Proje Eğitmeni ve Danışmanı tarafından sunulacaktır.’’ dedi.

GİŞKAD-Mersin Büyükşehir Belediyesi-KOSGEB ile ortaklı, Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri vermekte olduklarının da bilgisini veren Tuğcu, ayrıca üyelerinin girişimcilere kendi mesleki bilgileri doğrultusunda; Ticaret Hukuku, Mentörlük Desteği, Kişisel Gelişim, İş Etiği dersleri verdiklerini ve bu projenin 2016 yılı sonuna kadar devam edeceğini ifade etti.

AB Proje Programında birinci aşamayı geçmiş, Dezavantajlı Kadınları içeren eş başvuru sahibi olduklarının, (kadınları meslek sahibi yapmaya yönelik) projenin ikinci aşamasının sonuçlarını beklediklerini anlatan Tuğcu; ‘’ Dünya Ticaret Merkezi’nin (ITC) düzenlediği KAGİDER işbirliğiyle İstanbul’da düzenlenecek olan; gelişen ülkelerdeki kadın iş sahiplerinin ticaret yapmasını hedefleyen Kadın Tedarikçiler Sergi ve Forumu etkinliğine GİŞKAD olarak desteklemekte ve bölgemizdeki Kadın Girişimcilere bu etkinlik hakkında duyurularını yapıp birebir bilgilendirmekteyiz. 1-2 Eylül tarihinde İstanbul’da gerçekleşecek olan etkinliğe 500 iş kadınının toplam 10 milyar dolarlık ticaret yapması öngörülüyor. ‘’ dedi.

“Alın Teri Göz Nuru” projesinin de tekstil sektöründe 15 iş makinesi (dikiş makinesi) ile önce Yenişehir, sonra Akdeniz Belediyesi’nde 2016 yılı sonuna kadar da destek vermeye devam edeceklerinin altını çizen Tuğcu; ‘’Vücudumuzdaki herhangi bir organ rahatsızlandığında diğerlerinin de sağlıklı çalışması ne kadar mümkün değilse işletmelerde tedarik zincirinin de her halkasının her bölümünün sağlıklı işleyebilmesi anlamında sosyal girişimciliğinde desteklenmesi gerekmektedir. Bu, girişimcilere ve iş insanlarına alternatif fırsatlar ve pazarlar yarattığı gibi sürdürülebilir yaşam koşullarının ve ekonomik algının oluşmasını sağlar. Bu nedenledir ki sosyal sorumluluğu dikkate alan girişimcileri son derece önemsiyor ve destekliyoruz.’’ dedi.

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA