ENGELLİ TİYATROCULAR DESTEK ARIYOR | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
ENGELLİ TİYATROCULAR DESTEK ARIYOR


Mersin Ortopedik Engelliler Derneği (MERORTODER) üyeleri yeni kurdukları ‘’Engelsiz Tiyatro Grubu’’ ile farkındalık yaratma çabasında

 

Mersin Ortopedik Engelliler Derneği (MERORTODER) üyeleri yeni kurdukları ‘’Engelsiz Tiyatro Grubu’’ ile farkındalık yaratma çabasında.

Mersin Ortopedik Engelliler Derneği (MERORTODER) Yönetim Kurulu Başkanı Nalan Bakır, ‘’Engelliler olarak bizlerin manevi desteğe ihtiyacımız var. Öncelikle bizlerin yanında olsunlar bizleri izlesinler, bizlerle gönül bağı kursunlar. Manevi destekler de bizler için çok önemli. Daha sonrasında sponsor olmak isteyen kurumların zaten bizlere destek olacağına gönülden inanıyoruz.’’ dedi.

Bakır, ‘’Bizler sağlıklı insanlarız tek farkımız karşımıza çıkan engeller. O yüzden tiyatro grubumuzun adını ‘’ Engelsiz Tiyatro’’ koyduk. Bizlerin sağlıklı insanlardan tek farkı ortopedik engellerimiz, bizler sadece yürüyemiyoruz. Normal insanlar kadar iyi düşünebiliyoruz, aynı beyin düzeyindeyiz ve üretmeye çalışıyoruz. Hayatın içindeyiz yani. Bizler çabalarımızla birçok şeyi başarabileceğimize inanıyoruz. Bizler cesur insanlarız. Tüm zorluklara rağmen yolumuza devam ediyoruz. Umudumuzu hiç kaybetmedik.’’ İfadelerini kullandı.

Engellilerin hayatta ve toplumda belli yerlere gelebileceklerini göstermek hedefindeyiz vurgusu yapan Bakır, ‘’Derneğimizin sanat topluluğunu kurduk sanatla ilgilenen engellilerimize kapımız açık.’’ diyerek davette bulundu.

Engellilerin her konuda olduğu gibi sanat çalışmaları yaparken de birçok konuda sorun yaşadıklarına dikkat çeken Başkan Bakır, ‘’Oyuncu arkadaşlarımızın oyun sergileyecekleri ve engelli sanatseverlerinde gelip izleyebileceği salonlar bulmak çok zor. Sanat merkezi binalarının çoğunda binaların fiziki şartları engelliler için uygun değil. Bizlerin en büyük problemi çalışmalarımıza ilgi ve destek bulamayışımızdır. Kostümden ulaşıma birçok konuda desteğe ihtiyacımız var. Kurum ve kuruluşlarımızın bizlere destek olmayışının en büyük nedeni bana göre bu konuların suistimal edilmesi. Engelliler adı kullanılarak kurumların iyi niyeti hor kullanılıyor ve bu durum bizler gibi hayata tutunmaya çalışan üretmeye çalışan insanların destek arayışlarını da sıkıntıya sokuyor. Dernek olarak bizlerin manevi desteğe de ihtiyacımız var. Öncelikle bizlerin yanında olsunlar bizleri izlesinler, bizlerle gönül bağı kursunlar. Manevi desteklerde bizle için çok önemli. Daha sonrasında sponsor olmak isteyen kurumların zaten bizlere destek olacağına gönülden inanıyoruz.’’ Dedi.

Mersin Ortopedik Engelliler Derneği (MERORTODER) Yönetim Kurulu Başkanı Nalan Bakır, Mersin Büyükşehir Engelliler Daire Başkanlığının çalışmalarını yürütebilmeleri için kendilerine Kongre ve Sergi Sarayı tahsis ettiğini ifade ederek Mersin Büyükşehir Engelliler Daire Başkanlığına teşekkür etti.

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA