MERSİN SMMMO GENEL KURULU’NDA 5 GRUP YÖNETİM İÇİN YARIŞIYOR | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
MERSİN SMMMO GENEL KURULU’NDA 5 GRUP YÖNETİM İÇİN YARIŞIYOR


Mersin Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nın (SMMMO) 22. Olağan Genel Kurulu başladı. İki gün sürecek genel kurulda, mevcut Oda Başkanı Ömer Faruk Tokgöz yeniden aday olurken, yarın yapılacak seçimlerde oda yönetimine 5 ayrı grup talip oldu

 

Mersin Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nın (SMMMO) 22. Olağan Genel Kurulu başladı. İki gün sürecek genel kurulda, mevcut Oda Başkanı Ömer Faruk Tokgöz yeniden aday olurken, yarın yapılacak seçimlerde oda yönetimine 5 ayrı grup talip oldu.

Mersin SMMMO Genel Kurulu, TÜRMOB Genel Başkanı Nail Sanlı’nın da katılımıyla oda konferans salonunda yapılıyor. CHP Mersin Milletvekilleri Hüseyin Çamak ve Serdal Kuyucuoğlu ile siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin de katıldığı genel kurulun Divan Başkanlığını İbrahim Öngü üstlendi. Gruplar halinde gidilecek oda seçiminde, 22. Genel Kurulda, mevcut Oda Başkanı Ömer Faruk Tokgöz’ün Çağdaş Demokrat Muhasebeciler Grubu, İbrahim Akel’in Toplumcu ve Katılımcı Mali Müşavirler Grubu, Mehmet Bolat’ın Meslekte Birlik Grubu, Abdülhalim Yiğit’in Mali Müşavirler Dayanışma Grubu ve Halit Altan’ın Emekçi Mali Müşavirler Grubu listeleri, seçimde oda yönetimini almak için yarışacak. Odaya kayıtlı bin 680 üyenin oy kullanacağı seçimler yarın yapılacak.

“PAYLAŞAMAYACAĞIMIZ HİÇBİR ŞEY YOKTUR”

Oda Başkanı Tokgöz, genel kurulun açılışında yaptığı konuşmada, genel kurulun, mesleklerinin ve Türkiye’nin sorunlarının görüşüldüğü, çözüm yollarının tartışıldığı, mesleğe artı değerler katacak sonuçların çıktığı bir genel kurul olmasını diledi. Salonda arzu ettiği bir tabloyu yaşadığını belirten Tokgöz, seçime girecek tüm grup liderlerine de katkılarından dolayı teşekkür etti. Tokgöz, “Yılın 365 günü çalıştığımız bu meslekte alınterimizin, emeklerimizin karşılığını uygun koşullarda sağlamak için odada görev alan tüm arkadaşlarımızla birlikte emek sarf edeceğiz. Bir mali müşavir olmak için verilen çabanın ne olduğunu bilmeyenler, sorunların ne olduğunu anlamayanlar, yasal bir meslek odasının bütün meslek mensupları adına ürettiği çözüm yollarını siyasal ve kısır yaklaşımlara kurban edenler, farkına varmadan mesleğimize zarar vermektedirler. Tüm meslektaşlarımıza sesleniyorum; paylaşamayacağımız hiçbir şey yoktur. Yıllardır birlikte olduğumuz kişilerle bugün birlikte olmamamızı gerektirecek herhangi bir unsur da yoktur. Din, dil, ırk ayrımına girmeden, sadece mesleği ön plana çıkartma arzusuyla meslek siyaseti yaparak birlikte yola çıktığımız arkadaşlarla ‘yol bitmeden ayrılık olmaz’ anlayışıyla objektif doğruların peşinde koşmalıyız. Umut ediyorum ki, tüm üyelerimiz ilk günkü sorumlulukla üzerlerine düşeni yerine getirecek ve tük Türkiye’ye örnek olmaya devam edecektir” dedi.

Yönetimde oldukları sürede yaptıkları çalışmaları anlatan Tokgöz, bu süre içerisinde odanın sürekli yüksek kalitede hizmet sağlayan standartlarla muhasebe ve denetim mesleğinin dünyadaki gelişmelere paralel olarak geliştirilmesi için çalışmalara hız verdiklerini söyledi.
Sn bir yılda oda başkanı olarak görev yaptığı süreçte yapamadıklarını aktararak özeleştiri de yapan Tokgöz, “Ücret tarifemizin sıfır zamla yayınlanmasında siyasi otoriteye yeteri kadar baskı uygulayamadık. Bu konuda eksik kaldık. Bu salonun tam anlamıyla kullanılmasında da eksik kaldık. Bu salonun ve lokalin bugünden sonra tüm üyelere açık olduğu günleri hep birlikte başaracağız. Bunun sözünü veriyorum. Haksız rekabetin önlenmesinde hukuksal prosedürlerden kaynaklanan uygulamalar ve bu uygulamaların yarattığı zaman yetersizliği bizleri biraz yavaşlattı. Bunu da kabul etmek gerekir. Ancak, mükerrer 327’nin uygulanmasını da sağlayan tek oda Mersin SMMMO’dur” diye konuştu.

“DENETİM, YOLSUZLUKLARIN DA KİRLİ HESAPLARIN DA PANZEHİRİDİR”

TÜRMOB Genel Başkanı Nail Sanlı ise Mersin SMMMO’nun kurulduğu 1990’dan bu yana meslekteki üretkenliğiyle mesleğe gerekli katkıları sağlayarak ve destekleri vererek hep meslek mücadelesinin içerisinde olan bir oda olduğunun altını çizdi. Bundan dolayı Mersin’in es geçilecek bir il ve oda olmadığını belirten Sanlı, “Genel kurullarımız düğünlerimizdir, şölenlerimizdir. Biz buralarda mesleğin geleceğini ve gelişmesini konuşuyoruz. Hatta kendimizi sorguluyoruz. Övgülerimizi ve eleştirilerimizi bu ortamlarda konuşuyoruz. Ben özellikle ‘yaraşmak hak ama seviye ve uzlaşma şart’ mantığıyla hazırlanmış bu divanla bu uzlaşıyla ve bu mantıkla amacı sadece mesleğimize hizmet olmasını öne çıkaran bir düşünceyle geldiğim bu genel kurulda ne kadar isabet kaydettiğimi bir kez daha bana vurguladınız. Teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Dünyan ve özellikle Türkiye’nin bulunduğu bölgenin yıllardır süren bir çatışma ve bir istikrarsızlık ortamı içerisinde olduğuna dikkat çeken Sanlı, şöyle devam etti: “Ortadoğu adeta kan gölüne döndü. Türkiye’miz terör örgütlerinin saldırı merkezi haline geldi. Bu terörist saldırılarında hayatını kaybeden şehitlerimize ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, Türk ulusuna da başsağlığı diliyorum. Umarız ve dileriz ki, tarih boyunca sonsuza kadar bu topraklarda kan akmasın, analar ağlamasın. TÜRMOB, barıştan, özgürlüklerden, demokrasiden yanadır. Bu meslek örgütü her türlü terörün karşısındadır. Demokrasinin, özgürlüklerin, şeffaflığın olduğu yerde karanlık olmaz, kirli işler olmaz, yanlış hesaplar olmaz. Bunun için demokrasi, özgürlük, şeffaflık diyoruz. Bunun için meslek olarak olmazsa olmaz denetim diyoruz. Çünkü denetimin olduğu yerde kirli hesaplar, yolsuzluklar olmaz. Denetim, yolsuzlukların da kirli hesapların da panzehiridir.”

SMMMO’da Yönetim, Denetleme, Disiplin Kurulu, Birlik Temsilcilerinin asil ve yedek üyelerinin seçimi yarın yapılacak.

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA