MEZİTLİ BELEDİYESİ ÜÇ FİDAN PARKINA ÜÇ ÇINAR AĞACI DAHA DİKTİ | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
MEZİTLİ BELEDİYESİ ÜÇ FİDAN PARKINA ÜÇ ÇINAR AĞACI DAHA DİKTİ


Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan, idamlarının 44. yılında Mezitli Belediyesi tarafından Üç Fidan Parkında anıldı. Geçen yıl ilki yapılan anma etkinliğinde, bu yıl da Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ı temsilen üç çınar ağacı dikildi

 

Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan, idamlarının 44. yılında Mezitli Belediyesi tarafından Üç Fidan Parkında anıldı. Geçen yıl ilki yapılan anma etkinliğinde, bu yıl da Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ı temsilen üç çınar ağacı dikildi.

Etkinlikte ilk sözü 68'liler Derneği İkinci Başkanı Aysel Demir Kılavuz aldı. Başkan Kılavuz 68 Kuşağının Türk, Kürt, Alevi, Sünni gibi ayrımlara gitmeden mücadele ettiğini konuşmasında vurguladı. Başkan Kılavuz:" Biz tam bağımsızlık için mücadele verdik, Denizlerde o mücadelenin sonucunda idam edildiler. 68 Kuşağı devrimci bir ruhtu" dedi.

"YAŞAM SÜRDÜKÇE ÜÇ FİDAN ASLA UNUTULMAYACAK"

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan'ın kent dışında olması nedeniyle söz alan Başkan Vekili Mehmet Akif Aktaş, Denizlerin davasının asla unutulmayacağını söyledi. Aktaş konuşmasında: "Deniz, Yusuf ve Hüseyin'i, Üç Fidanı anmak için buradayız. Deniz, Yusuf ve Hüseyin bu ülkede demokrasi isteyen, tam bağımsızlık, halkların kardeşliğini isteyen, yurtsever mücadele önderiydiler. Onlar bu ülkenin mert, yiğit, onurlu, yaratıcı güçleriydi. Türkiye'nin yarınlarında, insanlar özgürce yaşasın diye, sömürülmesin, baskı düzeni sürmesin, insanlar kardeşce, yoldaşca, barış içerisinde yaşasın diye yaşamlarını koydular ortaya. 6. Filo'ya ABD'ye meydan okudular. İnsancıl değerlerinden, mücadelelerinden, onurlarından, asla ödün vermediler. Çıktıkları yolda asla cana kıymadılar, insan öldürmediler. Denizler bugün Türkiye'de insanların yüreğinde parlayan yıldız oldular. 6 Mayıs, Üç Fidanların, onurlu bağımsızlık, özgürlük ve demokrasi mücadelesinin bugünlere ışık tutmasını diliyor, onları sevgi ve saygıyla minnetle anıyoruz. Yaşam sürdükçe Üç Fidan asla unutulmayacak" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından, üç çınar ağacı Üç Fidan Parkına dikildi.

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA