EŞ BAŞKANLAR MUTLU VE TÜRK, DENİZLERİN ANMASINA KATILDI | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
EŞ BAŞKANLAR MUTLU VE TÜRK, DENİZLERİN ANMASINA KATILDI


Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Yüksel Mutlu ve M. Fazıl Türk, Mersin 68’liler Derneği tarafından düzenlenen “Denizleri Anma” etkinliğine katıldı

 

Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Yüksel Mutlu ve M. Fazıl Türk, Mersin 68’liler Derneği tarafından düzenlenen “Denizleri Anma” etkinliğine katıldı.

68’liler Barış Ormanı'nda bulunan Üç Fidan Anıtı'na karanfiller bırakan Eş Başkanlar, halkların kardeşliğini isteyen Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idamının ülke tarihinde kara bir leke olduğunu ifade ettiler.

Mersin 68’liler Derneği, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın idam edilmelerinin 44’üncü yıldönümü dolayısıyla anma etkinliği düzenledi. Toroslar ilçesinde bulunan Mersin 68’liler Barış Ormanında düzenlenen anmaya, Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Yüksel Mutlu ve M. Fazıl Türk, Van Belediyesi Eş Başkanı Hatice Çoban, CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar ve çeşitli sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı. Orman içinde yer alan “Üç Fidan” anıtına çelenk ve karanfiller bırakan topluluk, devrim şehitleri adına 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu.

“44 yıl önce bugünleri öngördüler”

Türkiye’nin devrim tarihinde çok önemli bir yeri olan Üç Fidanı anmak için bir araya geldiklerini söyleyen Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu, etkinliği gerçekleştirenlere teşekkür etti. Eş Başkan Mutlu, “Her şeyden önce, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan yol arkadaşları ile onlardan sonra gelen devrimci-demokrat kesime yapılan bu zulmü daima kınadığımızı ifade etmek istiyorum. Sistem tarafından uygulanan baskı ve zulmün halen devam ettiğini görüyoruz. Bu üç idam, Türkiye’nin tarihinde kara bir leke olarak kalmıştır. Bize düşen şey, Türk ve Kürt halklarının kardeşliğini isteyen gerçek devrimcilerin asla unutulmamasını sağlamaktır" şeklinde konuştu.

6 Mayıs’ın kendileri için son derece anlamlı ve onurlu bir anma günü olduğuna işaret eden CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar ise, “Bizim öncülerimiz 44 yıl önce bugün idama yürüdüler. İdam kararını verenler, onları öldürdüklerini zannettiler. Ancak her zaman genç ve her yıl daha anlamlı bir şekilde bize yol göstermeye devam ediyorlar. Bu ülkede devrimciler, Kürtler ve Aleviler dışlanan büyük bir çoğunluktur. Onların düşüncelerini ifade etmeleri, ülkemiz ve halklarımız için verdikleri mücadele, egemenlerin hoşuna gitmez. Bu egemenler, günümüzde de öldürmeye devam ediyorlar. Bugün ülkemizde hiçbir vatandaşın can ve mal güvenliği yok. Biz, bize önderlik eden Deniz ve arkadaşlarını sonsuza kadar unutmayacağız ve anmaya devam edeceğiz” dedi.

Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı M. Fazıl Türk de, “Mersin ve Mersinliler adına 68’ler Ormanı'nı düşünüp bizlere kazandıran, hayatta olan ve olmayan herkese teşekkür ediyoruz. Üç Fidan Anıtı'na her yıl geliyor ve anmamızı gerçekleştiriyoruz. İdealleri uğruna, bir tek insana bile zarar vermeyen bu insanlar idam edildi. Bakın, 44 yıl önceden Üç Fidan’ın tespiti ve öngörülerinin ne kadar doğru olduğunu bugün görüyoruz. Ülkemizin içinde bulunduğu süreç, onların haklılığını bir kez daha ortaya koyuyor. Biz Deniz ve arkadaşlarının çizdiği yolda bundan sonra da yürüyeceğiz. Bugün bu etkinliği düzenleyen ve katılan herkese teşekkür ediyor, Üç Fidan’ı bir kez daha saygıyla anıyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

 



Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   





  FLAŞ HABER





 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA