MEVSİM NEDENİ İLE HAVADA UÇUŞAN POLEN VE TOZLARA DİKKAT | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
MEVSİM NEDENİ İLE HAVADA UÇUŞAN POLEN VE TOZLARA DİKKAT


Özel Mersin Sistem Cerrahi Tıp Merkezi doktorlarından Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Seçil Selvi Cıllı, baharın kendini hissettirdiği şu günlerde alerjik hastalıkların göz sağlığını olumsuz yönde etkilediğini söyledi

 

Özel Mersin Sistem Cerrahi Tıp Merkezi doktorlarından Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Seçil Selvi Cıllı, baharın kendini hissettirdiği şu günlerde alerjik hastalıkların göz sağlığını olumsuz yönde etkilediğini söyledi.

Mevsim nedeni ile, havada uçuşan polen ve tozlarla birlikte alerjik hastalıklar da yoğun olarak görülmeye başladı. Bu tür alerjik hastalıkların göz sağlığını olumsuz yönde etkilediğini söyleyen Op. Dr. Seçil Selvi Cıllı uyarılarda bulundu. Sulanma, kızarıklık, kaşıntı, ışık ve güneşe karşı aşırı hassasiyet gibi sorunların bu dönemde oldukça sıklaştığına dikkat çeken Cıllı, “Bu tür belirtiler, alerjik göz nezlesi olduğuna işarettir. Bu sorunun kendi kendine geçmesi için kesinlikle beklenmemeli, bir uzmandan yardım alınmalıdır” dedi.

ÇOCUK YAŞLARDA ORTAYA ÇIKIYOR

Alerjik göz nezlesini büyük oranda rüzgâr ile birlikte uçuşan polen ve tozların tetiklediğini de belirten Op. Dr. Seçil Selvi Cıllı, “Alerjik göz nezlesi genellikle çocuklarda ortaya çıkıp, yıllarca aynı mevsimlerde kronikleşerek kendini gösterebiliyor. Her sene yinelenen bu alerjilerde, korunma ve tedaviye yönelik yapılması gereken en önemli şey alerji duyulan maddenin tespit edilip o maddeden kaçınmaktır. Ayrıca tozlu ortamlardan uzak durulmalı, dışarı çıkıldığında da şapka ve gözlük kullanımı kesinlikle tercih edilmelidir” şeklinde konuştu.

GÖZÜNÜZE ELLE TEMAS ETMEYİN

Alerjik olarak ortaya çıkan göz problemlerinde, kaşınmaya karşı da dikkatli olunmasını söyleyen Cıllı, “Bu tür vakalarda genellikle kaşınma çok sık görülür. Bu durumlarda kesinlikle elin gözle teması engellenmelidir. Çünkü gözü kaşımak ve ovuşturmak, gözün ön kısmında bulunan ve saydam tabakası olan korneanın yapısında bozulmalara sebep olabileceği gibi ciddi görme kayıplarına neden olabilecek “keratokonus” hastalığına da zemin hazırlayabilir. Bu tür durumlarda hastanın biran önce uzman kişilerden destek alınması gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA