KEMOTERAPİ ÜNİTESİNİN AÇILIŞ TÖRENİ YAPILDI | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
KEMOTERAPİ ÜNİTESİNİN AÇILIŞ TÖRENİ YAPILDI


Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Tıbbi Onkoloji Polikliniği ve Ayaktan Kemoterapi Merkezi’nin açılış töreni yapıldı

 

Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Tıbbi Onkoloji Polikliniği ve Ayaktan Kemoterapi Merkezi’nin açılış töreni yapıldı.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, rektör yardımcıları Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı, Prof. Dr. Ali Kaya, Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Meltem Nass Duce, Genel Sekreter Vedat Güngör, rektör danışmanları, dekanlar, yüksekokul müdürleri ile akademik ve idari personel katıldı.

Törende bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Çamsarı “Hastanemizde yan dallarda neredeyse bulunmayan bölüm kalmadı. Onkoloji, bizim en baştan beri önem verdiğimiz bir bölüm. Bu bölümün bölgemizde eksik olduğunu ve desteklenmesi gerektiğini görüyorduk. Bugün açılışını yaptığımız ayaktan kemoterapi ünitesinin sadece bir başlangıç olduğunu söyleyebiliriz. Hastanemizin yasal statüsüyle ilgili düzenlemelerin sonrasında daha geniş çapta hizmetler olacak. İlimizdeki onkoloji hastalarına, bu hizmeti sunabildiğimiz için mutluyuz” dedi.

İç Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Emel Sezer ise ”Bu bölümde görevli 7 hemşiremiz var. Kemoterapi hastalarının günlük tedavileri için 33 koltuğumuz var. Kemoterapi hastaları, daha özel ilgi gerektiren hastalar. Bazen hastalar yalnız kalmak da istiyor. Bunun için VIP odalarımızı devreye soktuk. Hastalar için günlük olarak ücretsiz kahvaltı ve çay servisimiz var. Zaman zaman hastalara moral olması için müzik dinletileri de düşünüyoruz. Hasta yakınları için ayrıca bir bekleme odası yapıldı. Mersin için daha fazlasına ihtiyaç olsa da bu bölgenin en iyi en yeni, en modern kemoterapi birimi oldu burası. Günde ortalama 70-80 hastaya hizmet verebilecek durumdayız. Poliklinik olarak da ayda 1500 onkoloji hastasının tetkik ve tedavisi planlanıyor. Onkoloji hastanesinin hayata geçirilmesiyle yatak ünitesiyle hizmet verilmesini umuyoruz” şeklinde konuştu.

 

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA