DOĞAL BESLENME FUARI’NA YOĞUN İLGİ | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
DOĞAL BESLENME FUARI’NA YOĞUN İLGİ


Beslenmeden gıda ve tarıma, sağlıktan spora ilgili disiplinleri bir araya getiren Türkiye Doğal Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Günleri, Doğal 2016, dört gün boyunca ziyaretçilerini ağırladı

 

Beslenmeden gıda ve tarıma, sağlıktan spora ilgili disiplinleri bir araya getiren Türkiye Doğal Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Günleri, Doğal 2016, dört gün boyunca ziyaretçilerini ağırladı.

Akdeniz Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği’nce bakliyat ürünlerinden hazırlanan 101 çeşit yemek sergisinin düzenlendiği ve birçok markanın stant açtığı fuarda konuşan Akdeniz Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Arslan, 2016 yılının “Dünya Bakliyat Yılı” ilan edildiğini hatırlattı.

 Türkiye Doğal Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Günleri, Doğal 2016, 14-17 Nisan tarihleri arasında Antalya’da düzenlendi.  Beslenmeden gıda ve tarıma, sağlıktan spora ilgili disiplinleri bir araya getiren uluslararası katılımlı etkinlik, Antalya Expo Center’da düzenlendi. Expo 2016 Antalya’nın hemen öncesinde gerçekleştirilen Doğal 2016, çok sayıda sivil toplum örgütlerinin işbirliği ile dört gün süreyle gerçekleştirildi. Etkinliklerde iyi tarım uygulamaları ve organik üretim, gıda güvenliği ve güvenirliği, beslenme ve diyetetik, sağlıklı yaşam ve spor konuları uygulamalı olarak ele alındı. Fuarın açılışını Ak Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Doğal 2016 Genel Koordinatörü ve DoğalDer Başkanı Prof. Dr. Mehmet Rüştü Karaman, Doğal 2016 Bilim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, Akdeniz Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Arslan, Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, GAP İdaresi Başkan Yardımcısı Muhammet Adak, Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç Dr. Birol Ekici ve çok sayıda STK temsilcisi ile davetlilerin katılımıyla gerçekleştirildi.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan da, fuar açılışına bir mesaj göndererek fuarın en iyi şekilde amacına ulaşması yönünde temennide bulundu.

 2016 bakliyat yılı

Fuarın açılışında konuşan Akdeniz Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Arslan, 2016 yılının Birleşmiş Milletler (BM) tarafından dünya bakliyat yılı ilan edildiğini hatırlatarak, bakliyatın anavatanının Türkiye olduğu vurgusunu yaptı. “Anavatanı olmasına rağmen kendi tüketimimize yetmeyecek kadar üretimimiz var” diyen Mahmut Arslan, geçmiş yıllarda yapılan hataların önümüzdeki dönemde tekrarlanmayacağını belirterek, Türkiye’nin baklagil üretiminde tekrar eski başarısına kavuşacağını belirtti. Baklagillerin batı toplumlarının mutfaklarında temel yemeklerinden biri olduğunu söyleyen Mahmut Arslan, sözlerine şöyle devam etti: “Kanada, ABD ve Avrupa’nın bazı ülkelerine baktığımızda insanlar aşırı kilo alıyorlar. Bunun sebebi bakliyat tüketimi alışkanlıklarının terk edilmesidir. Maalesef Türkiye’de yavaş yavaş bu alışkanlığını terk ediyor. Anavatanı Türkiye olmasına rağmen bakliyat alışkanlıklarımızı bıraktığımız zaman bizim sahalarımızı başka ülkeler dolduruyor.  Vejetaryen kültürüne sahip ülkelere baktığımızda hangisinde obezite sorunu var. 1.3 nüfusu ile Çin’i bile geride bırakan dünyanın en kalabalık ülkesi Hindistan’da obezite diye bir problem yok.” 2016 yılının bakliyat yılı seçiminde en büyük etkenin obezite ile mücadele olduğunun altını çizen Mahmut Arslan, kadınlara seslenerek, “Hanımefendilerden rica ediyorum. Artık annelerinizin alışkanlıklarına dönün. Muhakkak haftada en az 2 gün baklagil yemeği yapın. Fuardaki standımızda 101 çeşit baklagil yemeği var. Öneriyorum sizlere, yemekleri inceleyin ve aradaki farkı göreceksiniz” dedi.

 Bakliyat paneli

Ödül töreninin ardından Akdeniz Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Arslan’ın moderatörlüğünde “AKİB 2016 Dünya Bakliyat Yılı Paneli” düzenlendi. Panelde konuşmacılar  arasında; Hacettepe Üniversitesi Gıda Müh., ICC Türkiye Delegesi Prof. Dr. Hamit Köksel, TÜRKTOB ve TSÜAB Başkanı Yıldıray Gençer, Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nevin Şanlıer, Türkiye Dubai İş Konseyi Başkanı ve 2016 DBY Proje Başkanı Hakan Bahçeci, OMÜ Tahıllar ve Yemeklik Baklagiller Yetiştirme ve Islahı A.B.D. Prof. Dr. Hatice Bozoğlu, Tarım Ürünleri ve Hububat Bakliyat Pak-Der Başkanı Hakkı İsmet Aral yer aldı. Konuşmacılar dinleyicileri hem Türkiye hem de dünya bakliyat üretimi ve kullanımına dair sunumlarıyla bilgilendirdi.

 

 



Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   





  FLAŞ HABER





 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA