MERSİN ÜNİVERSİTESİ’NE 2016 YILI GENÇ BİLİM KADINI ÖDÜLÜ | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
MERSİN ÜNİVERSİTESİ’NE 2016 YILI GENÇ BİLİM KADINI ÖDÜLÜ


2003 yılından itibaren Türkiye’de L’ORÉAL-UNESCO ortaklığında düzenlenen uluslararası “For Women In Science (Bilim Kadınları İçin)” programında, Mersin Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mine İnce Ocakoğlu bu yıl destek almaya hak kazanan 6 bilim kadınından biri oldu

 

2003 yılından itibaren Türkiye’de L’ORÉAL-UNESCO ortaklığında düzenlenen uluslararası “For Women In Science (Bilim Kadınları İçin)” programında, Mersin Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mine İnce Ocakoğlu bu yıl destek almaya hak kazanan 6 bilim kadınından biri oldu.

“Dünya’nın bilime, bilimin kadınlara ihtiyacı var” vurgusuyla yürütülen bu programa “Malzeme Bilimleri” alanında başvuru yapan Mersin Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mine İnce Ocakoğlu, organik güneş pillerinin verimlerini arttırmaya yönelik sunduğu araştırmayla ödüle layık görüldü. “For Women In Science” programında başarı yakalayan Doç. Dr. Mine İnce Ocakoğlu, bu program çerçevesinde 15 bin Dolar değerinde bir yıllık burs ile desteklenecek.

Bu programda başarılı olma mutluluğunun yanı sıra Mersin Üniversitesi’ni temsil etmenin de gururunu yaşadığını ifade eden Doç. Dr. İnce Ocakoğlu “Bir bilim kadını olarak beni ve öğrencilerimi gerçekten motive eden, amacına uygun bir ödül olduğunu düşünüyorum” dedi.

Doç. Dr. İnce Ocakoğlu araştırma projelerini, disiplinlerarası araştırma laboratuvarları ile tümaraştırmacılara destek sunan Mersin Üniversitesi İleri Teknoloji Eğitim, Araştırma ve Uygulama Merkezi (MEITAM) bünyesinde yürüttüğünü belirterek üniversitenin böyle bir altyapıyla büyük bir avantaja sahip olduğunu belirtti.

Ödül almaya hak kazanan bilim kadınlar, 03 Mayıs 2016 tarihinde İstanbul’da düzenlenecek törenle ödüllerini alacak.

 

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA