KILIÇ: KARARDAN MEMNUNUZ | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
KILIÇ: KARARDAN MEMNUNUZ


Türkiye-Irak Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TISİAD) Genel Başkanı Nevaf Kılıç, Diyarbakır’dan Kuzey Irak’a direk uçak seferlerinin başlamasının sevindirici olduğunu söyledi

 

Türkiye-Irak Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TISİAD) Genel Başkanı Nevaf Kılıç, Diyarbakır’dan Kuzey Irak'a direk uçak seferlerinin başlamasının sevindirici olduğunu söyledi.

Genel Başkanı Nevaf Kılıç, "Diyarbakır-Erbil arasında uçuşların başlaması Irak'ta iş yapan ihracatçılara ve işverenlere adeta bayram yaşattı."dedi.

TISİAD Genel Başkanı Nevaf Kılıç, Diyarbakır-Erbil uçuşlarının ilişkilere önemli katkı sağlayacağını belirtti. Irak'a ihracatın Türkiye için çok önemli olduğuna dikkat çeken Kılıç, "Irak son yıllarda Türkiye için çok önemli bir ihracat pazarı haline geldi. Diyarbakır-Erbil arasında uçuşların başlaması tarihi bir adımdır. Bu seferlerin başlamasıyla Kuzey Irak ile ilişkiler bir adım daha ileriye taşınacak. İş adamları en az 7 saat süren karayolu yolculuğundan kurtulacak, artık daha güvenli bir şekilde seyehat edecek. Sosyal ve ticari hayatımıza bu seferler ivme kazandıracaktır. Bu karardan memnuniyetimizi ifade etmek istiyoruz."diye konuştu.

Son dönemde yaşananlar nedeniyle de birçok işadamının özellikle Irak’ın güney bölgelerindeki inşaat ve yatırımlarını askıya aldığının altını çizen Nevaf Kılıç, "Bölgede yaşananlar nedeniyle karayoluyla seyahat etmenin koşulları ortadan kalktı. Yatırımlarını denetlemek için bölgeye gidemeyen birçok işadamı yatırımlarını askıya aldı. Şimdi Erbil’e güven içinde direkt uçacaklar. Bu uçuşlarla hem ekonomik hem de sosyal anlamda daha da yakınlaşmış olacağız. Irak'ta yaşanan ekonomik krizden dolayı ticaretimiz her ne kadar düşmüş olsa da bu seferlerle birlikte yine eski ticari hacme dönülecektir.” ifadelerini kullandı.

 



Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   





  FLAŞ HABER





 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA