Avrupa Birliği Ve Türkiye’de Cinsiyet Eşitliği Paneli Düzenlendi | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
Avrupa Birliği Ve Türkiye’de Cinsiyet Eşitliği Paneli Düzenlendi


Mersin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü, Dokuz Eylül Üniversitesi İş Sağlığı Araştırma ve Uygulama Merkezi ve Avrupa Birliği Sosyal Politika Jean Monnet Kürsüsü iş birliğiyle “Avrupa Birliği ve Türkiye’de Cinsiyet Eşitliği” konul

 

Mersin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü, Dokuz Eylül Üniversitesi İş Sağlığı Araştırma ve Uygulama Merkezi ve Avrupa Birliği Sosyal Politika Jean Monnet Kürsüsü iş birliğiyle “Avrupa Birliği ve Türkiye'de Cinsiyet Eşitliği” konulu panel düzenlendi.

Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde gerçekleşen panele; Avrupa Birliği Anabilim Dalı veJean Monnet Kürsüsü Başkanı Prof. Dr. Zeki Erdut, Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. TijenErdut ve Mersin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Hasan Ejder Temiz konuşmacı olarak görev aldı.

Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman’ın da katıldığı panele, çok sayıda öğretim elemanı ve öğrenci yer aldı. Panelin moderatörlüğünü üstlenen Avrupa Birliği Anabilim Dalı ve Jean Monnet Kürsüsü Başkanı Prof. Dr. Erdut açılış konuşmasında, sosyal politikanın gereği olan sosyal adalet ve sosyal barış yönünden cinsiyet eşitliğinin önemine vurgu yaptı.

Mersin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Hasan Ejder Temiz “Avrupa Birliği ve Türkiye'de Cinsiyet Eşitliği” başlıklı konuşmasında, ülkelerin gelişmişlik düzeylerinin en önemli göstergelerinden birinin, kadınların ekonomik ve sosyal yaşama erkeklerle eşit oranda katılması olduğunu kaydetti. Kadın ve erkek eşitliğinin hem ekonomik hem sosyal açıdan önemine dikkat çeken Doç. Dr. Ejder Temiz, kadınların iş gücü piyasasındaki konumlarının erkeklerle eşit oranda olması gerektiğini ifade etti.

Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. TijenErdut ise “AB ve Türkiye’de Toplumsal Cinsiyet Açısından Enformel İstihdam” başlıklı bir bildiri sundu. Prof. Dr. Erdut, günümüzde gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelere özgü ortak bir sorun haline gelen enformel istihdamın toplumsal cinsiyet eşitsizliği içerdiğini belirtti. Enformel istihdam sorunun toplumsal cinsiyet boyutuyla ele alan Prof. Dr. Erdutkonuyu, Avrupa Birliği ve Türkiye açısından değerlendirdi.

 



Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   





  FLAŞ HABER





 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA