MERSİN’DE 20 BİN SURİYELİ ÇOCUK OKULA KAZANDIRILDI | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
MERSİN’DE 20 BİN SURİYELİ ÇOCUK OKULA KAZANDIRILDI


Mersin’de Suriyeli çocukların okula kazandırılmaları için açılan geçici eğitim merkezleri 19’a ulaşırken, 5 bini resmi okullar, 15 bini de geçici eğitim merkezlerinde olmak üzere 20 bin Suriyeli çocuk okullu oldu

 

Mersin’de Suriyeli çocukların okula kazandırılmaları için açılan geçici eğitim merkezleri 19’a ulaşırken, 5 bini resmi okullar, 15 bini de geçici eğitim merkezlerinde olmak üzere 20 bin Suriyeli çocuk okullu oldu.

Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce okula gidemeyen Suriyeli çocukların okula kazandırılması için ihtiyaç duyulan alanlarda geçici eğitim merkezleri kurulmaya devam ediliyor. Bu çerçevede İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile sivil toplum kurumları ve eğitim dernekleri arasında işbirliği protokolleri imzalanıyor. Protokoller doğrultusunda, Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı faaliyet yürütmek üzere Suriyeli çocukların eğitim göreceği geçici eğitim merkezleri oluşturuluyor.

Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Suriyeli çocukları nitelikle eğitime kazandırmak amacıyla İnsan Hak ve Hürriyetleri Vakfı (İHH) İnsani Yardım Derneği Mersin Şubesi ve Suriyeli Çocukları Koruma ve Yaşatma Derneği ile de geçici eğitim merkezleri kurulması için işbirliği protokolü imzaladı. İmza törenine İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, Yabancılara Yönelik Eğitim Hizmetleri Sorumlusu Şube Müdürü Murat Bağış, İHH İnsani Yardım Derneği Mersin Şube Başkanı Mesut Kayacı, Suriyeli Çocukları Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Said Muhammed ve dernek yöneticileri katıldı.

İmzalanan bu protokoller sonucunda Tarsus’ta 1 ve Akdeniz’de 1 olmak üzere 2 geçici eğitim merkezi daha açılarak ilk aşamada bin Suriyeli çocuk okula kazandırılacak. Son açılacak 2 geçici eğitim merkezi ile birlikte Mezitli’de 6, Akdeniz’de 5, Yenişehir’de 3, Toroslar’da 2, Erdemli’de 1, Silifke’de 1 ve Tarsus’ta 1 olmak üzere 19 adet geçici eğitim merkezi açılmış oldu.

İmzaların atılmasının ardından konuşan Müdür Koca, Milli Eğitim Bakanlığı genelgesi gereği Mersin’de ikamet edip okul çağında olduğu halde okula devam etmeyen Suriyeli çocukların tespit edilebilmesi, onlara ulaşılması ve onların okullaşmalarının sağlanması için İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce çeşitli çalışmalar yapıldığını söyledi.
Yabancılara Yönelik Eğitim Hizmetleri sorumlusu Şube Müdürü Bağış ise Suriyeli çocukların okullara ve geçici eğitim merkezlerine kaydedildiklerini aktardı. Bu kapsamda yaklaşık 5 bin Suriyeli öğrencinin sınıf seviyeleri belirlenerek Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullara yerleştirildiğini ifade eden Bağış, yaklaşık 15 bin öğrencinin de geçici eğitim merkezlerine kaydedildiğini, toplam 20 bin Suriyeli çocuğu okula kazandırdıklarını dile getirdi.

 



Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   





  FLAŞ HABER





 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA