CHP’Lİ ÖZYİĞİT: AKP’LİLER SUÇ BASTIRMA TELAŞINDA | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
CHP’Lİ ÖZYİĞİT: AKP’LİLER SUÇ BASTIRMA TELAŞINDA


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, 45 çocuğa tecavüz edilirken sessiz kalanların, bugün ‘edep’ ve ‘ahlak’ gibi kavramları kullanarak sokağa çıkmalarını ‘samimiyetsizlik’ olarak değerlendirdi

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, 45 çocuğa tecavüz edilirken sessiz kalanların, bugün ‘edep’ ve ‘ahlak’ gibi kavramları kullanarak sokağa çıkmalarını ‘samimiyetsizlik’ olarak değerlendirdi. Özyiğit, AKP’lilerin “Yavuz hırsız ev sahibini bastırır” misali suç bastırma telaşında olduğunu söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na ilişkin söylediği sözlerin kasıtlı olarak çarpıtıldığını belirterek, şunları söyledi:

“Karaman'da 45 erkek çocuğuna tecavüz edilmesi toplumda infial yaratacak çok vahim bir olaydı. Ancak, yayın yasakları getirilerek üstü kapatılmaya çalışıldı. Bugün sokağa çıkanlar, açıklama yapma telaşına düşenler o gün hiç seslerini çıkarmadı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'nun konuya ilişkin yaptığı büyük gaf, aynı gruplardan hiç tepki almadı. Hakkında verilen gensoru reddedilince tebrik etmek için sıraya girdiler. Sayın Ramazanoğlu, bu konunun üzerine kararlılıkla gidileceğini açıklamalı ve üzerine düşen görevi tam anlamıyla yaptığında tebrik etme sırasına girmeliydiniz. O zaman biz de sayın bakanı tebrik ederdik. Ama ne yazık ki Sema Ramazanoğlu, Ensar Vakfı’na yöneltilen tecavüz iddialarına, ‘Buna bir kere rastlanmış olması hizmetleri ile ön plana çıkmış bir kurumumuzu karalamak için gerekçe olamaz’ demeyi tercih etti. Sayın Genel Başkanımızın söylediği sözler kasıtlı olarak çarpıtıldı.”

“TARİH ÖNÜNDE HEPSİNİN HESABINI VERECEKSİNİZ”

Bugün kendisi ABD’de yolsuzlukla ortağı İran’da idamla yargılanan Rıza Sarraf'a dönemin İçişleri Bakanı Muammer Güler'in 17-25 Aralık operasyonlarında “gerekirse önüne yatarım” diyerek 'Önüne yatmak' deyimini Türk siyaset literatürüne soktuğuna dikkat çeken Özyiğit, “Sayın Genel Başkanımızın söylediği ifadelerin ‘koruyup, kollamak’ anlamında olduğunu AKP’liler herkesten çok daha iyi biliyor. Ancak, bugün ‘yavuz hırsız ev sahibini bastırır’ misali suç bastırma telaşına düştüler. Tüm Türkiye kamuoyu çok iyi bilir ki; Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, kadına değer, verir asla cinsiyetçi dil kullanmaz. Olayı bahane ederek Cumhuriyete ve onun değerlerine saldırmaya başladılar. Ancak güneş balçıkla sıvanmaz. Ne Karaman’daki tecavüz olayının üstünü örtebileceksiniz ne de önüne yattığınız yolsuzlukları kapatabileceksiniz. Tarih önünde hepsinin hesabını vereceksiniz.”

 



Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   





  FLAŞ HABER





 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA