BAŞBAKAN YARDIMCISI ELVAN MUT’TA MUHTARLARLA BİR ARAYA GELDİ | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
BAŞBAKAN YARDIMCISI ELVAN MUT’TA MUHTARLARLA BİR ARAYA GELDİ


Mersin Valiliği tarafından düzenlenen “Muhtarlarla Buluşma” toplantısına katılmak üzere Mersin’in Mut ilçesine gelen Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan çiçeklerle karşılandı. Elvan, terörle mücadelenin karalılıkla devam edeceğini belirtti

 

Mersin Valiliği tarafından düzenlenen “Muhtarlarla Buluşma” toplantısına katılmak üzere Mersin’in Mut ilçesine gelen Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan çiçeklerle karşılandı. Elvan, terörle mücadelenin karalılıkla devam edeceğini belirtti.

Mersin Valiliği tarafından düzenlenen “Muhtarlarla Buluşma” toplantısına katılmak üzere Mut’a gelen Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, partililerin yoğun ilgisiyle karşılandı. Mut Şimşekler Dinlenme Tesisleri Düğün Salonu’ndaki toplantıya Mersin Valisi Özdemir Çakacak, AK Parti Mersin milletvekilleri Yılmaz Tezcan, Hacı Özkan, Mut Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, AK Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik, AK Parti Mut İlçe Başkanı Hüseyin Yeşil, 102 mahalle muhtarı, bölge, il ve ilçe müdürleri katıldı.
Konuşmasında “Muhtarlık müessesi hükümetimiz açısından, bizler açısından son derece önemlidir” diyen Elvan, “Sorunları yerinde gören, sorunun tespitini doğru yapan, hangi işin daha öncelikli olduğunu bilen sizlersiniz. 1 Kasım seçimleri öncesinde size değişik vaatlerimiz oldu, bizi iktidar yaparsanız, biz hükümete gelirsek bunları şunları gerçekleştireceğiz dedik. 44 adet vaatte bulunduk, 3 aylık süre içerisinde bu vaatlerimizin tamamını gerçekleştirdik” dedi.

“TÜRKİYE BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR”

Elvan sözlerine şöyle devam etti:
“Biz bir taraftan terörle mücadele ederken, yine ülkemizin çevresine baktığımızda ciddi kargaşaların, sıkıntıların, biz tablo ortada iken Türkiye büyümeye ve güçlenmeye devam ediyor. Türkiye 2015 yılında yüzde 4 büyüdü. Hindistan ve Çin devleti dışındakilere baktığımızda büyüme performansı en yüksek olan ülkelerin başında Türkiye geliyor. Diğer taraftan Avrupa Birliği ülkelerine, diğer gelişmekte olan ülkelere baktığımızda onların büyüme bir yana küçüldüğünü görüyoruz. Böyle bir ortamda Türkiye hala istikrarlı bir ülke olmaya devam ediyor. Türkiye halen güçlenmeye ve büyümeye devam ediyor. İşte bu sizlerin bizlere verdiğiniz güçlü destek sayesinde oluyor.”

MUT’A YAPILACAK YATIRIMLAR

“Biz size güveniyoruz, sizde bize güveniyorsunuz” diyen Elvan, “Nitekim yatırım boyutu bakımından baktığımızda Mut ilçemizin en önemli projelerinden bir tanesi Mut’u Silifke’ye bağlayan bölünmüş yol çalışması. Tabi ki bunun içerisinde Mut çevre yolu da var. Mut-Silifke bölünmüş yoluyla ilgili tüm çalışmalar tamamlandı, ihale süreci tamamlandı. İnşallah önümüzdeki hafta ilgili firmayla Karayolları Genel Müdürlüğümüz sözleşmeyi imzalayacak. Mut çevre yolu da dahil olmak üzere yol yapımı çalışmalarına başlayacağız. Yine Mut’u Karaman’a bağlayan güzergahtaki iyileştirme çalışmalarımız özellikle satı olan asfaltımızın, sizin tabirinizle kaymak gibi asfalta yönelik çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Diğer taraftan yine Mut’u Gülnar’a bağlayan yol ile ilgili çalışmalarımız tamamlandı. İnşallah 2016 yılı yatırım programına alacağız. Mut ile Gülnar arasındaki bağlantı yolumuzu güçlendireceğiz. Mut’u ilgilendiren bir başka proje Mut-Kırobası güzergah yolu. Burada da iyileştirme çalışmaları devam ediyor. 2016 yılında iyileştirme çalışmalarımız devam edecek. Diğer taraftan Mut’u Ermenek’e bağlayan yolun çalışmaları devam ediyor. İlgili firmayla sözleşme imzalandı. İlgili firma yolun standardını güçlendirme çalışmasına başlayacak. Mut-Ermenek arasını 34-40 dakikaya düşüreceğiz, hedefimiz bu. Mut için önem arz eden organize sanayi projesi, bununla ilgili çalışmaları yakinen takip ediyorum. Arkadaşlarımız da bu konuda çalışmalarını sürdürüyor. Özellikle organize sanayi bölgesine ulaşacak olan elektrik hattının sanayi üzerine yük getirmemesi konusunda bir çalışmamız ve gayretimiz var. İnşallah önümüzdeki günlerde onun da meyvelerini alabilirsek bir an önce yapımına başlanmasını istiyoruz. Diğer taraftan Gazi Ortaokulu’nun yıkılıp yenisinin yapılması, imam hatip ve yurt talebi var. Bu tür taleplerinizi karşılayacağız inşallah. Mut’un ihtiyaçları neyse karşılayıp ve Mut’u da inşallah gerçekten daha iyi, daha kaliteli, standardı yüksek bir yaşam kalitesi için sizlere hizmet edeceğiz, yatırımlarımızı gerçekleştireceğiz” dedi.

“TERÖRLE MÜCADELEMİZ SONUNA KADAR DEVAM EDECEK”

Elvan, “Terörle mücadelemiz devam edecek. Bu konuda kararlı bir şekilde son bir terörist değil, etkisiz hale getirene kadar kararlı bir şekilde bu mücadelemizi sürdüreceğiz. 2016’dan 2019 tarihine kadar da 33 gölet yapma kararını verdik” diye konuştu.
Konuşmanın ardından Elvan, Mut Şimşekler Dinlenme Tesisleri Düğün Salonu’nda basına kapalı olarak muhtarlarla görüştü.

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA