ÇOCUKLARDA ÖKSÜRÜK NÖBETLERİNE DİKKAT | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
ÇOCUKLARDA ÖKSÜRÜK NÖBETLERİNE DİKKAT


Mersin Özel Doğuş Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Gaye Özdal, çocuklarda öksürük nöbetlerinin astım habercisi olabileceğini söyledi

 

Mersin Özel Doğuş Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Gaye Özdal, çocuklarda öksürük nöbetlerinin astım habercisi olabileceğini söyledi. Ev içi alerji yapıcı maddelerin çocuklarda öksürük nöbetlerine yol açarak nefes alıp vermede güçlük yarattığını söyleyen Özdal, bununda astım hastalığını ortaya çıkarabileceğini mutlaka uzmanlar tarafından tedavisinin yapılması gerektiğini ifade etti.

Mersin Özel Doğuş Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Gaye Özdal, çocuklarda astım belirtileri ve astım tedavisi hakkında bilgiler verdi.

Astım hastalığının, çocuklarda sıkça görülen kronik hastalıklarından biri olduğunu söyleyen Özdal, ailelere de uyarılarda bulundu. Küçük yaştaki çocukların yaşadığı öksürük nöbetlerinin astım başlangıcı olabileceğine dikkat çeken Özdal, “Astım, zaman zaman solunum güçlüğü krizleriyle ortaya çıkar. Çocuklar, özellikle nefes vermede güçlük çeker. Tıkanma hissi, göğüste sıkışma, tekrarlayan balgam ve öksürük tabloya eşlik eder. Nöbetlerin süre ve sıklığı çocuktan çocuğa değişmekle beraber, astımlı çocukların solunum güçlüğü atakları ve öksürük nöbetleri geceleri daha belirgin olur. Bazen de astım solunum güçlüğü olmaksızın sadece tekrarlayan öksürükle kendini belli eder” dedi.

ASTIM ALERJİK KÖKENLİDİR

Çocukluk çağında astımın yüzde 90 oranında alerjik kökenli olduğunu da söyleyen Özdal, “Ev içi alerji yapıcı maddelerin bronşlarda yarattığı hassasiyet; soğuk hava, egzersiz, solunum yolu enfeksiyonları, kimyasal kokular, hava kirliliği ve sigara dumanı gibi uyaranlarla temas sonucu astım belirtilerinin ortaya çıkmasına neden olur. Bunun yanında alerjik olunan maddeye bir anda aşırı maruz kalmak da öksürük, hırıltı, nefes darlığı belirtilerine yol açabilir” şeklinde konuştu.

ASTIM NASIL TEDAVİ EDİLİR?

Astım tedavisi ile ilgili de bilgiler veren Özdal, “Astım tedavisinin amacı, atakların şiddet sayısını azaltma, çocuğun yaşına uygun fiziksel aktivitesini sağlamak ve bu süreç içinde çocuğun ruhsal ve bedensel etkilenmesini önlemektir. Tedavide alerjik etmenlerden ve sigara dumanından uzak durmak lazım ve önerilen ilaçları önerilen dozlarda düzenli olarak kullanmak çok önemlidir. Bazı durumlarda aşı tedavisi de yararlı olabilir. Ancak, bu uzun süreli tedavi yöntemi mutlaka uzmanlar tarafından yapılmalıdır. Akarlardan kaçınmak büyük sorun olmaktadır. Bunun için yatak odalarından halıların kaldırılması, sık sık temizlik yapılması, tüylü oyuncakların kaldırılması ve yatak takımlarının değiştirilmesi önerebilir."

 



Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   





  FLAŞ HABER





 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA