ROTARY KULÜPLERİ ÜYELERİ DAYANIŞMA KAHVALTISINDA BİR ARAYA GELDİ | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
ROTARY KULÜPLERİ ÜYELERİ DAYANIŞMA KAHVALTISINDA BİR ARAYA GELDİ


Kızkalesi Rotary Kulübü, Akdeniz Rotary Kulübü ve Gaziantep İpek Yolu Rotary Kulübü üyeleri ve aileleri sabah kahvaltısında bir araya geldi

 

Kızkalesi Rotary Kulübü, Akdeniz Rotary Kulübü ve Gaziantep İpek Yolu Rotary Kulübü üyeleri ve aileleri sabah kahvaltısında bir araya geldi.

Kızkalesi Rotary Kulübü, Akdeniz Rotary Kulübü ve Gaziantep İpek Yolu Rotary Kulübü üyeleri aileleri sabah kahvaltısında bir araya geldi.

Marina 20. Cadde'de gerçekleştirilen ve basın mensuplarının da yer aldığı dayanışma buluşmada bir gelenek gerçekleştirildi ve Rotary Dernekleri arasında bayrak değişimi yapıldı. Kahvaltı sonrası üç Rotary Kulübü başkanları basına bir sunum gerçekleştirdi. Sunumda yapılan çalışmalar, projeler ve bundan sonraki hedefler anlatıldı. Gaziantep İpek Yolu Rotary Kulübü yeni dönem As Başkanı İbrahim Ertan burada yaptığı açıklamada, çocuk felci ile ilgili çalışmalar nezdinde bisiklet turları düzenlediklerini ve böylece konuya dikkat çektiklerini söyledi. Öztan, ayrıca çocuk gelinler ile ilgili de yapılan projeleri anlattı. Yine aynı şekilde down sendromuna dikkat çekmek için yapılan çalışmalardan örmekler sunan Ertan, " Hizmet edebilmek için gerekli tüm çalışmalarımızı sürdürüyoruz." şeklinde konuştu.

Akdeniz Rotary Kulübü Dönem Başkanı M.Mutlu Koyuncuoğlu, gerçekleştirdikleri projelerden bahsetti. Bunlar arasında Badem Böğürtlen projesi, Çocuk Göz Sağlığı Projesi, Gıda güvenliği ve etiket konusunda çalışmalar ve Meslek projeleri olduğunu belirten Koyuncuoğlu, Dikiş nakış atölyesi ile Suriyeli ve doğudan gelen kadınlar için meslek geliştir projeleri gerçekleştirdiklerini sözlerine ekledi. Koyuncuoğlu, 1 yıllık başkanlık dönemlerinde ayrıca otizmli çocuklar için yaz kampları, Toros Üniversitesi ile ortak düzenledikleri "Toplum Liderleri Geliyor" ufuk geliştirme ve liderlik eğitimi projeleri, Rotary tanıtım günleri ve MEU Çocuk acil durum resimlendirme projesi, bir okulumuz var, Rotary Dostluk Korosu ve oyunları ve kültür sanat projeleri gibi daha birçok projeden kısaca bahsetti. Kızkalesi Rotary Kulübü dönem başkanı Cem Fırat da sunumunda yine gerçekleştirilen projelerden slayt eşliğinde örnekler sundu. Fırat, sunumunda gençlere yönelik düzenlediği projeler ile değişim programlarından bahsetti. Ayrıca, KOYA (Kolaylaştırılmış Okuma Yazma) Projesinin MEB ve Halk Eğitim Merkezleri işbirliği ile düzenlediklerini sözlerine ekledi. Özellikle ROFİFE (Rotary Film Festivali) projesinin çok ses getirmesini beklediklerini sizlerine ekledi. Daha sonra sorucevap şeklinde gerçekleşen toplantıda gazetecilerin soruları yanıtlandı.

Fırat, dünyada 170 ülkede 32 bin 200'ü aşkın Rotary Derneği olduğunu ve 1 milyon 200 binden fazla gönüllü ile hizmet verdiklerini ifade etti. Rotary Dernekleri olarak kendinden önce hizmet şiarıyla yola çıktıklarını ifade etti ve bu sosyal sorumluluk projelerini en iyi şekilde sürdürmeye devam edeceklerinin altını çizerek, sözlerini 2016 yılı sloganı olan "Hizmetlerimiz Dünyaya Armağan Olsun" diyerek bitirdi.

 



Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   





  FLAŞ HABER





 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA