COĞRAFYAMIZDA KADIN OLMAK | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
COĞRAFYAMIZDA KADIN OLMAK


Alevi Kültür Dernekleri Mersin Şubesi Kadın Kolları “Coğrafyamızda Kadın Olmak” adlı panel düzenledi

 

Alevi Kültür Dernekleri Mersin Şubesi Kadın Kolları “Coğrafyamızda Kadın Olmak” adlı panel düzenledi.

Panel öncesi Alevi Kültür Dernekleri Mersin Şubesi Kadın Kolları Başkanı Zeynep Kaya basın açıklaması yaptı.

Kaya’’ Ülkemizde son dönemlerde artarak yaşanan ve artık duymaya tahammül bile edemediğimiz, çocuk tecavüzleri, tacizleri, kadın cinayetleri maalesef ülke gündeminden düşmez oldu. En son geçen hafta insan olan herkesin vicdanını sızlatan, ruhumuzda derin yaralar açan Karamandaki Ensar Vakfında yaşanan cinsel istismara maruz kalan 46 çocuğun gündeme bomba gibi düşmesiydi. Biz buradan Mersin Cemevi Kadın kolları olarak tüm partilere özellikle iktidar partisine sesleniyoruz: Çocuklar bir toplumun geleceğidir. Geleceğimize yapılan her türlü şiddet, taciz, tecavüz kabul edilemez. Affedilemez. Bağışlanamaz. Bu suçu kim işliyorsa en ağır şekilde cezalandırılmalarını bekliyoruz. Tüzel kişilikler ve şahısların, ilkokul ve ortaokul seviyesinde yurtlar ya da bu türevler açmalarının önüne geçilmelidir. Din eğitimi adı altında faaliyet yürüten bu yerlerin çok sıkı denetlenmesi, çocuk istismarlarına açık bu tür yerlerin denetimi yapılamıyorsa acilen kapatılmasını yarınımız olan bu çocuklarımızın daha iyi koşullarda çağdaş, bilimsel, laik bir eğitim almaları ve işinin uzmanı eğitimcilerle eğitim görecekleri yerlerin yapılacağı politikaların oluşturulmasını bekliyoruz. Hükümet adına konuşan kişi ve kurumların daha sorumlu davranmalarını, açıklamalarında özellikle kadına ve çocuklara yönelik şiddet ve istismarları teşvik eden dilden kaçınmalarını istiyoruz.Sonuç olarak unutmayın: Çocuklar ve kadınlar için cehenneme çevirdiğiniz bir ülkede cenneti yaşayamazsınız.’’ Diye konuşmasını tamamladı. 

Alevi Kültür Dernekleri Mersin Şubesinde yapılan ve oturum başkanlığını Bedia Çaka’nın yaptığı coğrafyamızda kadın olma panelinin; Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu, Avukat Nesrin Gözen Bilek, Psikolog Fahriye Cengiz ve Cem Evi Kadın Kolları’ndan Aysel Demir Kılavuz konuşmacı olarak katıldı.
Avukat Nesrin Gözen, kadın davalarında örgütlü olmanın hakim üzerindeki etkisini vurguladı. Kadın davalarına, kadın sivil toplum kuruluşlarının destek olması davaların durumunu etkilediğini anlattı. 1990 yılında var olan Kadın Bakanlığından, günümüze yumuşatılarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına dönüştüğünü anlattı. Sivil toplum kuruluşlarında ve siyasi partilerde kadınların daha çok aktif olması gerektiğini vurguladı. Kadın bilincinin önemini anlattı.
Akdeniz Belediyesi Başkanı Yüksel Mutlu, Kadının demokrasi alanında varlık mücadelesini anlattı. Kadın mücadelesini tarihsel boyutunu ele aldı. Kadın mücadelesinin kazanımlarını örneklerle anlattı. Kadınların kazanım elde etmek için büyük bedeller ödedi. Eş başkanlık sistemi hakkında detaylı bilgi verdi. Kadının; siyasette ön planda olması gerektiğini vurguladı. 
Aysel Kılavuz, Alevi inancında can kavramını anlattı. Alevilerin kadına bakışını ve inançtaki yerini örneklerle anlattı. 
Fahriye Cengiz ise; Toplumsal cinsiyet rollerinin günlük yaşamda nasıl uygulandığını yaşamdan örnekler vererek anlattı. Toplumsal örgütlemede kadının, neden geri planda kaldığını detaylı şekilde açıkladı. 
Panelin ardından Nalan Yılmaz ve öğrencilerinin resimlerinden oluşan “Kadınlar” konulu resim sergisi gezildi.

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA