MERSİN İNSANİ YARDIM PLATFORMU YARDIM KAMPANYASI TANITIM TOPLANTISI YAPILDI | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
MERSİN İNSANİ YARDIM PLATFORMU YARDIM KAMPANYASI TANITIM TOPLANTISI YAPILDI


Mersin İnsani Yardım Platformu tarafından organize edilen “Suriyeliler ve İlimizdeki Tüm Muhtaçlar İçin Yardım Kampanyası” tanıtım toplantısı yapıldı

 

Mersin İnsani Yardım Platformu tarafından organize edilen “Suriyeliler ve İlimizdeki Tüm Muhtaçlar İçin Yardım Kampanyası” tanıtım toplantısı yapıldı. Toplantıya Vali Özdemir Çakacak, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, kamu kurum ve kuruluş yetkilileri, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri, işadamları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur’anı Kerim tilavetiyle başlayan ve Suriye’deki hali hazır durumu anlatan sine vizyon gösterimiyle devam eden toplantıda, sırasıyla İnsani Hak ve Hürriyetler (İHH) Vakfı Mersin Şube Başkanı Mesut Kayacı, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şerafettin Aşut, İnsani Hak ve Hürriyetler (İHH) Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım ve Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz birer konuşma yaptı.

İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, "Mültecilere niye sahip çıkıyorsunuz?' diyenler, kendi nesillerini inkar edenlerdir. Mülteciler hepimize emanettir. Dedelerimizi, yaşadıklarımızı hatırlayalım. Yardımlarımızı ona göre yapalım. Ne yapıyorsak kendimize yapıyoruz" dedi. Yıldırım, Mersin İnsani Yardım Platformu tarafından başlatılan "Suriyeliler ve ilimizdeki tüm muhtaçlar için yardım kampanyası"nın bir otelde düzenlenen tanıtım toplantısında, her kesimi bir araya getiren örnek bir çalışmaya imza atıldığını söyledi. Mazlumların gözyaşlarını silmek için bir araya gelindiğini belirten Yıldırım, projenin örnek olmasını dileyerek, çalışmanın mimarlarına teşekkür etti.

Yıldırım, Suriye'deki iç savaş nedeniyle çok sayıda insanın mağdur olduğunu vurgulayarak, "Dünyanın en büyük kavimler göçünü yaşıyoruz. Bu mülteci konusu en az 30 yıl daha sürer. Mültecilik, sadece Suriye değil. Irak, Libya, Yemen gibi dünyanın bir çok yerinde muhtemelen başlayacak. Mültecilik dursa bile, bunların uyumu, entegrasyonu, kendilerini ayakta tutma süreçleri olacak. Bu nedenle bizlere çok görevler düşüyor." diye konuştu. Anadolu'nun, sığınmacıların bir yurdu olduğuna işaret eden Yıldırım, "Mültecilere niye sahip çıkıyorsunuz?' diyenler, kendi nesillerini inkar edenlerdir. Mülteciler hepimize emanettir. Dedelerimizi, yaşadıklarımızı hatırlayalım. Yardımlarımızı ona göre yapalım. Ne yapıyorsak kendimize yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

Konuşmacıların genel olarak, birlik, beraberlik ve yardımlaşmanın önemine değinmelerinin ardından bir konuşma yapan Vali Özdemir Çakacak; bölgemizde yaşanan sıkıntılar nedeniyle birçok ülkede insanların çok zor günler geçirdiğine dikkat çekti. Çakacak; “Türk Milleti, Ahi Evranı Veli’nin “Elin, kapın, sofran hep açık olsun” ve Yunus Emre’nin “Yaradılanı severim, Yaradan’dan ötürü” sözlerini kendine düstur edinerek; tarihin her döneminde dünyanın neresinde olursa olsun ihtiyacı olan herkese yardım eli uzatan ve uzatmaya da devam eden yüce gönüllü ve necip bir millettir. Öyle ki dünyanın en zengin ülkeleri en fazla üç binbeş bin mülteci alabileceği yönünde beyanatlar verirken; güçlü ve büyük Türkiye Cumhuriyeti bugün 2 milyonu aşkın Suriyeli’ye yardım elini uzatmaktadır.

Mersinimizde ise hali hazırda kayıtlı 160 binin üzerinde Suriyeli’yi misafir etmekteyiz. İnancımız, kültürümüz ve tarihimizden aldığımız güçle, dünyanın neresinde olursa olsun zor durumda olan herkese yardım eli uzatmaya devam edeceğiz” dedi. Çakacak; “Tarihin her döneminde olduğu gibi bugün de huzurumuzu bozmak isteyen iç ve dış düşmanlarla karşı karşıyayız. Ancak devletimizin kararlı mücadelesi ve insanımızın sağduyulu ve vakur duruşu sayesinde bugünleri de atlatarak kardeşliğimizi, birliğimizi ve bütünlüğümüzü bozmak isteyenlere fırsat vermeyecek, hoşgörü, sevgi ve saygı çerçevesinde kardeşçe yaşamaya devam edeceğiz” şeklinde konuşarak sözlerini noktaladı.

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA