KUYUCUOĞLU AKDENİZ’DE MAHALLELERİ GEZİYOR | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
KUYUCUOĞLU AKDENİZ’DE MAHALLELERİ GEZİYOR


CHP Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, bir yandan muhtarlarla biraraya gelip, sorunlarını dinlerken, bir yandan da sorunları yerinde inceliyor

 

CHP Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, bir yandan muhtarlarla biraraya gelip, sorunlarını dinlerken, bir yandan da sorunları yerinde inceliyor.

Akdeniz’de bulunan Çay, Çilek, Özgürlük, Yeşilçimen, Şevket Sümer, Müfide İlhan, Gündoğdu, Güneş ve Hal mahallerine giden Serdal Kuyucuoğlu, vatandaşlarla ve muhtarlarla görüştü. CHP Akdeniz ilçe başkanı Mustafa Sekendur’un da katıldığı görüşmelerde, muhtarlar, Göç ve Güneydoğu da yaşanan sorunların yansımalarından söz ederken, Suriyeliler sorununu da işaret etti. Hal mahallesi 141 ve 142. sokakta kurulan Suriyeli pazarının kontrolsüz ve güvenliksiz olduğunu söyleyen muhtarlar, “Bölgemizde kontrolsüz, kayıtsız çok sayıda Suriyeli var, gerçek sayıları bilinmiyor, çünkü kayıtlar sağlıklı değil” dediler.

Muhtarlar ayrıca, okul sorunları olduğunu, okullaşma oranının rakamlarla sınırlı olduğunu ifade ettiler, imar sorunlarından söz eden muhtarlar, Meski ve Büyükşehir hizmetlerinden yararlanamadıklarını söylediler.

Söz konusu mahallelerde incelemelerde bulunan Serdal Kuyucuoğlu, “Yaşanan sorunların temelinde yanlış iç ve dış politikaların bulunduğunu söylemeliyim. Göç ve Suriye sorunu konusunda sağlıklı ve kalıcı çözümler üretilmiyor.” dedi.

Halkımızın huzur ve barış istediğini ifade eden Kuyucuoğlu, “Tüm sorunlarımızın çözümü karşılıklı diyalogdan geçiyor, sorunu birlikte yaşıyoruz, çözüme de birlikte ulaşmalıyız.” dedi.

Kuyucuoğlu, “Yaptığımız görüşmeler neticesi; Valiliklerin elinde sayısal ikamet açısından gerek doğudaki çalışmalar nedeniyle gerekse Suriye’deki iç savaş nedeniyle Suriyeli göçmenler konusunda yeterli ve sağlıklı veri olmadığını gördük. Bu durum Türkiye’nin ciddi bir göçmen politikası olmadığını gösteriyor, kayıtlı göçmenler çok az bir oranı gösteriyor.” dedi.

 

 



Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   





  FLAŞ HABER





 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA