‘KİLİKYA ÜÇLEMESİ’ SERGİSİ MTSO’DA AÇILDI | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
‘KİLİKYA ÜÇLEMESİ’ SERGİSİ MTSO’DA AÇILDI


Mersin’in resim, heykel ve fotoğraf sanatçıları, ‘Kilikya Üçlemesi’ sergisiyle Kilikya’yı üç ayrı sanat dalıyla anlattıkları eserlerini, Mersinli sanatseverlerin beğenisine sundu

 

Mersin’in resim, heykel ve fotoğraf sanatçıları, ‘Kilikya Üçlemesi’ sergisiyle Kilikya’yı üç ayrı sanat dalıyla anlattıkları eserlerini, Mersinli sanatseverlerin beğenisine sundu.

Mersin’in tarihi ve kültürel zenginliklerinin anlatıldığı ‘Kilikya Üçlemesi’ isimli sergi, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Sanat Galerisi’nde açıldı. Mersin’in önde gelen sanatçılarından Lina Nasif, Seda Şahbaz, Mustafa Ercan ve Monika Kuki, fotoğraf, heykel ve resimle Kilikya’yı anlatarak, 3 ayrı sanat dalını Mersin’de ilk kez bir sergide buluşturdu. Dört sanatçının 32 eserin yer aldığı sergi, 18 fotoğraf, 7 heykel ve 7 resimden oluşuyor.

Açılışta konuşan Heykeltıraş Seda Şahbaz, böyle bir sergi açmayı 1 yıl önce kararlaştırdıklarını söyledi. Amaçlarının, Mersin’in tarihi ve kültürel mirasına dikkat çekmek olduğunu kaydeden Şahbaz, fotoğraf, resim ve heykelin Mersin’inde ilk kez bir sergide buluştuğunu söyledi. Böyle bir projede olmaktan mutluluk duyduğunu dile getiren Şahbaz, “Mersin için kalıcı bir şeyler bırakmak istiyoruz. Mersinli değilim ancak 17 yıldır burada yaşıyorum. Mersin’i çok seviyorum. Bu yüzden Mersin için bir şeyler yapmak beni çok mutlu ediyor” dedi.

Doğal malzemelerle seramik hamuru üzerine çalışmalar yaptığını bildiren sanatçı, eserlerinde genel olarak boya kullanmadığını, toprak, maydanoz ve kahve gibi doğal malzemelerle eserlerini renklendirdiğini dile getirdi.
Fotoğraf Sanatçısı Monika Kuki de sergi ile Kilikya’nın ruhunu daha görünebilir kılmayı hedefledikleri belirterek, Mersin’de keşfedilmemiş birçok tarihi eser ve ören yeri olduğunu söyledi. Geleceğe kalıcı eserler bırakmak kaygısıyla bir araya geldiklerini anlatan Kuki, yeni nesillere bu tarihi zenginlikleri sanat yoluyla ulaştırmak istediklerini ifade etti. Mersin için güzel bir şeyler yapmanın mutluluğunu yaşadığını dile getiren Kuki, “Bu projede yer almanın en önemli kısmı, Lina Nasif gibi kentin en önemli simalarından biriyle dirsek dirseğe bir proje çıkartmış olmak. Onun hoşgörüsü ve bilgeliği sayesinde birleştiğimiz bu projenin devamını getirmek ve başka şehirlerde de açarak örnek oluşturmak istiyoruz” diye konuştu.

Gazeteci ve Fotoğraf Sanatçısı Mustafa Ercan ise birçok medeniyete ev sahipliği yapan Mersin’in tarihi zenginliklerini 3 farklı sanat yoluyla anlattıklarını vurguladı. “Biz sadece ulaşabildiklerimizi görüntüledik” diyen Ercan, Mersin’in keşfedilmemiş birçok bölgesi olduğunu dile getirdi. Mersin’in tarihi eserlerini görüntülemeye devam edeceklerini belirten Ercan, ilerleyen dönemde benzer bir proje yapmayı hedeflediklerini kaydetti.

Serginin hazırlanma aşamasının hiç kolay olmadığını dile getiren Ressam Lina Nasif de işini severek yapan ve yaşadığı kente bir şeyler katmak isteyen insanlarla birlikte olmaktan mutlu olduğunu söyledi. Mersin için güzel bir projeye imza attıklarını ifade eden Nasif, sergide emeği geçenlere teşekkür etti.
Sergi, 31 Mart tarihine kadar açık kalacak.

 

 



Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   





  FLAŞ HABER





 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA