Şehir Hastanesinin Anahtar Teslimi Temmuz Sonunda Yapılacak | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
Şehir Hastanesinin Anahtar Teslimi Temmuz Sonunda Yapılacak


Mersin Entegre Şehir Hastanesi inşaatının yüzde 83’ü tamamlandı. Hastanenin, Temmuz ayı sonu itibariyle anahtar tesliminin yapılması hedefleniyor

 

Mersin Entegre Şehir Hastanesi inşaatının yüzde 83’ü tamamlandı. Hastanenin, Temmuz ayı sonu itibariyle anahtar tesliminin yapılması hedefleniyor.

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Türkiye’deki şehir hastaneleri arasında protokolü en son imzalanan hastanenin, ilk tamamlanacak hastane olacağını söyledi.
Vali Çakacak, Mersin Entegre Şehir Hastanesi inşaatında incelemelerde bulunarak, inşaatın son durumu hakkında yetkililerden bilgi aldı. Vali Çakacak, şantiye girişinde İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Aytekin Kemik, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Memnune Çamsarı, Tıbbi Hizmetler Başkanı Volkan Kahveci, DİA Holding İcra Kurulu Başkanı Murad Bayar, Mersin Entegre Sağlık Kampüsü İşletme Genel Müdürü Vahap Doğan, Proje Koordinatörü Hasan Bahça ve firma yetkilileri tarafından karşılandı.
Şantiyenin toplantı salonunda proje ve inşaat çalışmaları konularında yetkililerle sohbet eden Çakacak, projenin genel ilerlemesi ile ilgili bilgi aldı.

HEDEF, TEMMUZ SONUNDA ANAHTAR TESLİMİ

Yüklenici firmanın İcra Kurulu Başkanı Bayar, Vali Çakacak’a verdiği bilgide, Mersin Entegre Şehir Hastanesinin yapımında uygulanan kamu-özel sektör ortaklığının, sağlık alanındaki diğer projelere örnek teşkil etmesi bakımından bir ilk olduğunun altını çizdi. İnşaat çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini belirten Bayar, 15 Mayıs 2016 itibariyle hastanede kullanılacak olan üst standartlardaki tıbbi malzemelerin de gelmesinin ardından, hastanenin Temmuz ayı sonu itibariyle anahtar teslimi olarak hizmet vermeye hazır hale getirileceğini bildirdi.
Proje koordinatörü Bahça ise 4 bini aşkın çalışanla aylık ortalama yüzde 10’luk bir ilerleme kaydettiklerini ve bugün itibariyle projenin yüzde 83’ünün tamamlanmış olduğunu ifade ederek, bu gidişle tüm hedeflerin sorunsuz bir şekilde tutturulacağını vurguladı.

İLK ŞEHİR HASTENİSİNİ MERSİN TAMAMLAYACAK

Çakacak, toplantının ardından inşaat alanını gezerek çalışmaları yerinde inceledi. İncelemeleri sırasında açıklama yapan Çakacak, Mersin Entegre Şehir Hastanesi’nin, Mayıs ayının 15’inde geçici kabule hazır olabileceğini, Temmuz ayı içerisinde ise işletmeye alınmasının öngörüldüğünü söyledi. Çakacak, “Türkiye’deki şehir hastaneleri arasında protokolü en son imzalanan, ancak son derece hızlı bir ilerleme ile ilk tamamlanacak olan bu proje, benzer projelere örnek teşkil etmektedir. Bu hastanemiz sadece Mersin için değil, bölge açısından da büyük öneme sahiptir. Çünkü bu hastanemiz ilk etapta günlük yaklaşık 3 bin 500 hastaya, tam kapasiteyle faaliyete başladığında ise günlük ortalama 8 bin hastaya hizmet verecektir” dedi.

“MERSİN, SAĞLIK ÜSSÜ HALİNE GELECEK”

Mersin’in sahip olduğu sağlık kapasitesi ve halen yapımı, ihalesi ve proje çalışmaları devam eden sağlık yatırımları da tamamlandığında, kentin bir sağlık üssü haline geleceğinin altını çizen Çakacak, “Bu da sadece Mersin’i değil, Çukurova Bölgesi’ni her alanda olduğu gibi sağlık alanında da Türkiye’nin önemli bölgelerinden biri haline getirecektir. Sağlık sektörü turizm pastasından daha fazla pay alabilmek için tanıtım çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu bağlamda son olarak yakın zamanda Çukurova Kalkınma Ajansı öncülüğünde, bölgemizdeki bazı sağlık sektör temsilcilerimizi Dubai’deki turizm fuarına gönderdik. Amacımız, bu kaliteli sağlık hizmetlerinin sadece yurt içine yönelik değil, yurt dışına açılmasını da sağlamaktır. Ülkemiz sağlık sektöründe son zamanlarda önemli bir hareketlilik yaşamaktadır. Bizler de Çukurova bölgesi olarak bu hareketlilikten azami ölçüde faydalanmayı arzuluyoruz” diye konuştu.

SON TEKNOLOJİ KULLANILIYOR

Öte yandan, ülke genelinde yapımı devam eden 17 entegre şehir hastanesi projesi arasında yer alan ve protokolü en son imzalanmasına karşın, ilk olarak bitirilmesi öngörülen, 232 bin metrekare inşaat alanına sahip, bin 250 yatak kapasiteli Mersin Entegre Şehir Hastanesi bünyesinde, son teknolojinin kullanıldığı anjiyografi merkezi, hiperbarik oksijen merkezi, yanık tedavi merkezi, radyasyon onkolojisi, Nükleer Tıp, Diyaliz, Doğum ve Tüp Bebek ünitelerinin bulunacağı bildirildi.

 



Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   





  FLAŞ HABER





 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA