ELVAN:PROJE AŞAMASI TAMAMLANMIŞ İŞLERİN YAPIMINA HEMEN BAŞLANDI | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
ELVAN:PROJE AŞAMASI TAMAMLANMIŞ İŞLERİN YAPIMINA HEMEN BAŞLANDI


Yatırım ve Reformlardan Sorumlu Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, Mersin’in altyapı yönünden bir takım eksiklileri bulunduğunu, ancak bu eksikliklerin en kısa sürede tamamlanması yolunda çalışmalar başlattıklarını kaydederek; proje aşaması tamamlanmış işlerin yapımına hemen başlandığını, projesi hazı

 

Yatırım ve Reformlardan Sorumlu Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, Mersin’in altyapı yönünden bir takım eksiklileri bulunduğunu, ancak bu eksikliklerin en kısa sürede tamamlanması yolunda çalışmalar başlattıklarını kaydederek; proje aşaması tamamlanmış işlerin yapımına hemen başlandığını, projesi hazır olmayanların ise proje yapımlarının hızlandırılarak ihale aşamasına getirildiğini belirtti.

 Yatırım ve Reformlardan Sorumlu Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, Başbakanlık Binasında, Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Mersin Milletvekilleri Hacı Özkan, Ali Cumhur Taşkın, Yılmaz Tezcan, Hüseyin Çamak ile Mersin’de ekonomi alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarını tek çatı altında toplayan Mersin Ekonomi Platformu (MEP) Başkanı Hanife Körünoğlu ve platform üyelerini kabul etti.

 Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan tarafından kabulde ilk olarak söz verilen Mersin Valisi Özdemir Çakacak yaptığı konuşmada; Mersin Ekonomi Platformu’nun kentte ekonomik faaliyet gösteren 30 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelmesiyle oluşan bir platform olduğuna dikkat çekerek; bu ve benzeri birlikteliklerin Mersin için çok büyük önem taşıdığını vurguladı. Platformun çok önemli etkinliklere de imza attığına dikkat çeken Çakacak; bu etkinliklerde, ilin ekonomisini yönlendiren sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra Valilik, kamu kurum ve kuruluşları, akademik çevreler ve diğer sivil toplum kuruluşları gibi Mersin’in tüm dinamiklerinin bir araya geldiğini, kentin tüm sorunlarının masaya yatırıldığını belirtti.

 Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, Vali Çakacak’ın ardından sırası ile kabulde bulunan Milletvekillerine ve Mersin Ekonomi Platformu başkan ve üyelerine tek tek söz vererek talep ve önerilerini dinledi.

 Mersin Ekonomi Platformu (MEP) Başkanı Hanife Körünoğlu; Platformun kişisel egolar olmadan bir bütün olmayı, ekonominin gelişmesine gönüllü katkıda bulunarak birlik ve beraberliği hedeflediğini ifade ederek; “Sizin önderliğinizde Sayın Valimiz Özdemir Çakacak’ın, milletvekillerimizin ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla 3 ayda bir gerçekleştirilecek olan toplantıların sürekliliğinin sağlanmasını arz ediyor, Mersin’in gelişimi için verdiğiniz tüm katkılardan dolayı tüm Mersinliler adına size teşekkür ediyorum” şeklinde konuşarak Platform olarak fikir birliğine vardıkları öneri ve talepleri Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan’a iletti.

 Elvan, kabulde bulunanların görüş ve önerilerini dinledikten sonra;  Mersin’in altyapı yönünden bir takım eksiklileri bulunduğunu, ancak bu eksikliklerin en kısa sürede tamamlanması yolunda çalışmalar başlattıklarını kaydederek; proje aşaması tamamlanmış işlerin yapımına hemen başlandığını, projesi hazır olmayanların ise proje yapımlarının hızlandırılarak ihale aşamasına getirildiğini belirtti.

 Başbakan Yardımcısı Elvan; “Mersin’de ilan edilen turizm merkezlerinin altyapı çalışmaları önemli ölçüde tamamlandı. Ancak; bu merkezlerle ilgili olarak, Büyükşehir Belediyesi ve ilgili ilçe belediyeleri tarafından yapılması gereken imar planı çalışmaları henüz tamamlanmadı. Bu çalışmaların tamamlanması için belediyelere belirli bir süre tanındı. Bu süre içerisinde belediyelerin ilgili imar planı çalışmalarını tamamlayamaması halinde; imar planı yapım çalışmaları Mersin Valiliği tarafından tamamlanacaktır. Ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından bu bölgelerin yatırımcılara tahsisi yapılabilecek ve böylelikle firmalar yatırımlarını gerçekleştirebileceklerdir” dedi.

Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi bağlantı yolunun yapımına başlamak için proje aşamasının tamamlanmasını beklediklerini kaydeden Elvan; Mersin-Adana D400 karayolunda liman, hal kavşağı ve Kazanlı arasındaki sekiz şeritli yolun yapımına en kısa sürede başlanacağını belirtti.

 Çukurova Bölgesel Havalimanı konusuna da değinen Elvan; yatırımcı firmanın 50 milyon Euro’lık harcama gerçekleştirerek altyapıya yönelik önemli bir çalışma yapmasına rağmen, firmanın iflas etmesinden dolayı işin yarım kaldığını hatırlattı. Havalimanının, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından yapılmasının kararlaştırıldığını açıklayan Elvan; uygulama projesinin tamamlandığını ve iki hafta gibi bir süre içerisinde ihalesinin yapılmasının hedeflendiğini, havalimanı ile Mersin arasındaki bağlantı yolunun kamulaştırma çalışmalarına da başlandığını dile getirdi.

 Konuşmasını “ Mersin-Antalya Sahil Yolunun bir an önce bitirilmesini hedefliyoruz. Ancak takdir edersiniz ki çalışmalar çok zor bir güzergahta yapılıyor. Tamamlanan 4 tünelden 3’ü şu an trafiğe açıldı. Çalışmalar hızla devam ediyor. Aydıncık Şehir Geçişi ve Aydıncık-Anamur arasındaki yol yapım çalışmaları ile ilgili ihale süreci tamamlandı” diyerek sürdüren Elvan; Mevcut Organize Sanayi Bölgesinin çevresinde yapımı süren genişletme çalışmalarında bir sıkıntı yaşanmadığını, İhtisas Organize Sanayi Bölgesi yapımı için de gerekli başvurunun yapıldığına da değindi.

 Terör nedeniyle operasyon yapılan il ve ilçelerden Mersin’e gelen vatandaşlarımıza yaklaşık 1 milyon Türk Lirasına yakın yardım yapıldığını ifade eden Elvan, yardımlara devam edileceğini de sözlerine ekledi.

 Mersin Limanı’nın Akdeniz Havzasının en önemli transit merkezlerinden biri olduğunun altını çizen Elvan “Karadeniz’de Filyos, Ege’de Çandarlı, Akdeniz’de de Mersin Limanı olmak üzere 3 büyük denizde 3 büyük limanı hayata geçirmek en büyük hedefimizdir” şeklinde konuşarak sözlerini sonlandırdı.

 



Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   





  FLAŞ HABER





 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA