TOROS ÜNİVERSİTESİ’NDE KLASİK MÜZİK RESİTALİ | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
TOROS ÜNİVERSİTESİ’NDE KLASİK MÜZİK RESİTALİ


Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB) sanatçıları Toros Üniversitesi Bahçelievler Kampüsü Kültür Merkezi’nde öğrencilere klasik müzik resitali sundu

 

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB) sanatçıları Toros Üniversitesi Bahçelievler Kampüsü Kültür Merkezi’nde öğrencilere klasik müzik resitali sundu.

Türk Dili ve Edebiyatı dersi kapsamında düzenlenen konser öncesi kısa bir konuşma yapan MDOB sanatçılarından Piyanist Ahad Asker, Devlet Opera ve Balesi olarak çağırıldıkları her yere gitmeye özen gösterdiklerini belirterek, “Mersin Devlet Opera ve Balesi’nin sanatsal kitabında inanılmaz sayfalar var. Bugün o 24 senelik kitabın yeni bir sayfasını yazıyoruz. Biz MDOB sanatçıları olarak üniversitelere, okullara, ilçelere, köylere kısacası çağırıldığımız her yere gitmeye özen gösteriyoruz. Her zaman o güzel alkışlarınız bizleri çok güzel yerlere götürdü. Çünkü biliyorsunuz sanatçıların en büyük ödülleri sizlerin alkışlarıdır. Sanat, özellikle müzik insan hayatında önemli bir yer tutuyor. Bu etkinliği dinledikten sonra eminim bizleri unutmayacaksınız. İçinizden biri operaya gönül verirse inanın bu bizim için, toplumumuz için büyük bir kazanım olacaktır" dedi.

Piyanist Ahad Asker yönetimindeki MDOB sanatçıları Yemen Türküsü, Allı Turnam, Çökertme ve Yalgızamyalgız, Azeri Halk Şarkısı Laçin, VincenzoDiChiara’dan La Spagnola, Tchaikowsky’nin unutulmaz eseri Napoliten, RodolfoFalvo’nunDicitencelloVuieve E. DiCapua’nın dillere pelesenk olmuş müthiş eseri O Sole Mioadlı eserine kadar bir çok parça seslendirdi.

Konser sonrası büyük bir alkış tufanı eşliğinde sahneye gelen sanatçılara akademisyenler ve öğrenciler tarafından teşekkür belgeleri ve çiçekleri takdim edildi.

SANATÇILAR:

Piyano’daAhad Asker

Sopranolar: Işıl Bölükbaşı, Serin Saybaşılı

Mezo Soprano: Elif Alpay

Tenor: Onur Polat

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA