KADINI ERKEĞİ İLE EŞİT OLMAYAN TOPLUMLAR GERİLİĞE MAHKUMDUR | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
KADINI ERKEĞİ İLE EŞİT OLMAYAN TOPLUMLAR GERİLİĞE MAHKUMDUR


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, toplumsal cinsiyet eşitliğinin önemine vurgu yaparak, “Kadını erkeği ile eşit olmayan toplumlar geriliğe mahkumdur” dedi

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, toplumsal cinsiyet eşitliğinin önemine vurgu yaparak, “Kadını erkeği ile eşit olmayan toplumlar geriliğe mahkumdur” dedi.

Özyiğit, Türkiye’nin kadına şiddet uygulayan zihniyeti var eden, büyüten anlayışlarla hesaplaşması gerektiğini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü yayınladığı mesajla kutladı. Aydınlık Türkiye’nin Türk kadının kararlı ve cesur adımları ile kurulduğunu anlatan Özyiğit, kadının toplumsal gelişmedeki önemine vurgu yaptı.

Türkiye’yi ortaçağ karanlığına götürmek isteyen zihniyete karşı verilen mücadelenin kadınlarla yükseldiğine işaret eden Özyiğit, “Kadını erkeği ile eşit olmayan toplumlar geriliğe mahkumdur. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ‘Daha emin ve daha doğru olarak yürüyeceğimiz bir yol vardır: Büyük Türk kadınını çalışmamıza ortak kılmaktır’ sözleriyle, kadınlarımızın toplumsal hayattaki rollerinin önemine vurgu yapmıştır. Çağdaş, laik Türkiye’de kadınları eve hapsetmek isteyen, 3 çocuk tavsiyeleri ile kadına sadece annelik rolü biçen, iş ve siyaset yaşamından koparmak isteyen, kadını ötekileştiren anlayışlar yok olmaya mahkumdur” dedi.

YENİ DÜZENLEMEYE İHTİYAÇ VAR

AKP iktidarında kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerinin arttığını dile getiren Özyiğit, Türk Ceza kanununda kadın cinayetlerinin önlenmesi için yeni bir düzenlemeye ihtiyaç olduğuna vurgu yaparak, şöyle devam etti:

“Türkiye, kadına şiddet uygulayan zihniyeti var eden, büyüten anlayışla hesaplaşmadığı sürece kadına yönelik şiddet, taciz, tecavüz ve cinayetler sona ermeyecektir. Kadına karşı cinsel saldırı ve cinayetlerin önüne geçmek için bu suçlara verilen cezalarda indirim olmamalıdır.”

8 Mart’ın mücadele gününün simgesi olmasının yanı sıra sorunların bir kez daha gözden geçirilmesine vesile olduğunu kaydeden Özyiğit, toplumsal cinsiyet eşitliğinin olmazsa olmaz koşul olduğunu belirterek, “Ailede, okulda, sokakta, işyerinde kadına yönelik her türlü ayrımcılık ortadan kaldırılmalı. Kadın istihdamı artırılmalı. Kadınların siyasette daha aktif rol alabilmeleri için önlerindeki her türlü engel kaldırılmalıdır.

TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ…

Cumhuriyet Halk Partisi’nin kadınların siyasete katılımını sağlamak amacıyla yüzde 33 kadın kotası ile pozitif ayrımcılık yaptığını anımsatan Özyiğit, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması için belediyelerde de “Mor Bayrak” projesini hayata geçirdiklerini anlattı. Özyiğit, partisinin kadına yönelik bakış açısı hakkında şu bilgileri paylaştı:

“Cumhuriyet Halk Partisi, kadın erkek eşitliğine inanan; bu değerleri gerçekleştirmeyi hedefleyen çağdaş demokratik sol bir siyasal partidir. Cinsiyet eşitliğinin toplumsal yaşamın her alanında uygulanmasını sağlamayı ve kadına karşı her türlü şiddeti önlemeyi amaç edinmiştir.”

Özyiğit, açıklamasında; kadın cinayetlerine karşı mücadelenin simgesi olan Özgecan Aslan ile erkek şiddeti ile yaşamını yitirten tüm kadınları andı.

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA