ORHAN PAMUK : ADANA BÜYÜK BİR KÜLTÜR KAYNAĞI | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
ORHAN PAMUK : ADANA BÜYÜK BİR KÜLTÜR KAYNAĞI


Çukurova Belediyesi’nin ev sahipliğinde Adana’ya gelen Nobel Edebiyat Ödüllü usta yazar Orhan Pamuk’a için hem kitap imza etkinliğinde hem de söyleşi sırasında yoğun ilgi gösterildi

 

Çukurova Belediyesi’nin ev sahipliğinde Adana’ya gelen Nobel Edebiyat Ödüllü usta yazar Orhan Pamuk’a için hem kitap imza etkinliğinde hem de söyleşi sırasında yoğun ilgi gösterildi. Pamuk, “Büyük bir kültür kaynağı” olarak tarif ettiği Adana’da “neden yazdığı?” sorusuna “Unutulmaktan korktuğu için yazdığını” ifade ederek yanıt verdi.

KİTAP İMZALARKEN KUYRUK OLUŞTU

Türkiye’nin uluslararası gururu ünlü yazar Orhan Pamuk, KİTAPSAN ve Çukurova Belediyesi’nin ortak organizasyonuyla Adana’ya geldi ve peş peşe iki ayrı etkinliğe katıldı. Son romanı Kırmızı Saçlı Kadın’ı imzalatmak isteyen yüzlerce Adanalı, usta yazara ulaşmak için saatler öncesinden M1 Alışveriş Merkezi’ndeki KİTAPSAN Mağazasında beklemeye başladı. Alışveriş merkezinde uzun bir kuyruk oluşurken toplumun çok farklı kesimlerinden yüzlerce insanın dört saate yakın imza için beklemesi dikkatlerden kaçmadı.

YILMAZ GÜNEY’İN UMUT’UNU ANDI

Bir ara gazetecilerin sorusunu yanıtlayan Orhan Pamuk, Adana’ya ilk kez babasının işi dolayısıyla 55 yıl önce geldiğini hatırlatırken, “Seyhan Barajı’na, Yılmaz Güney’in Umut filminin açılış sahnesini çektiği istasyona gittim. Adana zaten Türk edebiyatının, sanatının, filminin, Yaşar Kemal’den Abidin Dino’ya, Orhan Kemal’den Yılmaz Güney’e büyük bir kültürün kaynağıdır. Burada bulunmak, ilgilenmek o kültürün içinden gelmek gibi bir duygu” diye konuştu. Usta yazar Çukurova Belediyesi Orhan Kemal Kültür Merkezi’ndeki söyleşisinde halkın yoğun ilgisiyle karşılandı.

“40 YILDA HAYAT KISA’YI ÖĞRENDİM”

Akademisyen yazar Erkan Irmak’ın katkılarıyla gerçekleşen söyleşide Orhan Pamuk, ilk romanı Cevdet Bey ve Oğulları’ndan başlayarak yazarlık serüvenini sıcak, samimi ve esprili bir dille anlattı. Bir yazarın öğretmek isterken aynı zamanda öğrendiğini ve insanın içinde hem iyi hem de kötü yanların bulunabildiğini dünya edebiyatından örnekler vererek anlatan usta yazar, “Yapmaktan en çok hoşlandığım şey roman yazmak” dedi, “Neden yazdığı?” sorusuna “İçinden geldiği, hepimize ve herkese çok çok kızdığı, Türkiye’de nasıl yaşandığının bilinmesini istediği ve unutulmaktan korktuğu için yazdığını” söyleyerek yanıt verdi.

ADANA’DAN BİR ORHAN PAMUK GEÇTİ

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Türk edebiyatının soluksuz okunan usta yazarı Orhan Pamuk’u Adanalılarla buluşturmaktan çok büyük bir mutluluk duyduğunu vurguladı. Orhan Pamuk’un edebi kişiliğinin sadece Türkiye’de değil, tüm dünyada büyük bir ilgi, saygı ve merak uyandırdığına dikkat çeken Çetin, “Çukurova’yı kültür-sanat ve festivaller şehri yapacağız, diye söz vermiş bir belediye başkanı olarak Türkiye’nin Nobel Edebiyat Ödüllü tek yazarını getirmek de bize kısmet oldu. Çok güzel bir söyleşi ve imza oldu” diye konuştu.

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA