ÖZYİĞİT: KADINA ŞİDDETLE YÜZLEŞMEKTEN KORKUYORLAR | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
ÖZYİĞİT: KADINA ŞİDDETLE YÜZLEŞMEKTEN KORKUYORLAR


Cumhuriyet Halk Partisi Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, kadına şiddet uygulayanlara ceza indirimlerini kaldıran ve kamuoyunda ‘Özgecan Yasası’ olarak adlandırılan kanun teklifinin iade edilmesini; “Kaba ve yaralayıcı sözlerin varlığından rahatsız olanlar; tecavüzcülerin kravat takıp, takım elbis

 

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, kadına şiddet uygulayanlara ceza indirimlerini kaldıran ve kamuoyunda ‘Özgecan Yasası’ olarak adlandırılan kanun teklifinin iade edilmesini; “Kaba ve yaralayıcı sözlerin varlığından rahatsız olanlar; tecavüzcülerin kravat takıp, takım elbise giydiği için sokağa salınmalarından da aynı rahatsızlığı duymalı ve önlem almak için mücadele etmeli” sözleriyle eleştirdi.

 CHP’li Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, cinsel suçlar ve çocuğun cinsel istismarı suçlarında infaz indirimlerinin yapılmaması istemiyle Türk Ceza Kanunu ile Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi hazırladı. Özgecan’ın ölümünün cinsel saldırılar ve artan kadın cinayetleri konusunda toplumdaki duyarlılığı arttırdığını düşüncesiyle de teklife “Özgecan Yasası” adını verdi. Ancak, Meclis Başkanı; yasa teklifinin gerekçesinde yer alan “Kadına ve çocuğa şiddet, cinayet ve cinsel istismarın istikralı bir iktidar yönetiminde istikrarlı şekilde arttığı unutulmamalıdır” cümlesini “kaba ve yaralayıcı” buldu ve yasa teklifini iade etti.

 TÜRKİYE YÜZLEŞMEKTEN KORKUYOR

 Kanun teklifinin iadesine tepki gösteren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, Türkiye’nin kadına yönelik şiddetle yüzleşmekten korktuğunu söyledi.

Mersin’de Özgecan Aslan’ın ölümünün tüm Türkiye’de infiale neden olduğunu ve kadına yönelik şiddete karşı toplumsal duyarlılığın arttığını anımsatan Özyiğit, şunları söyledi:

“Özgecan’ın ardından ‘bu son olsun’, ‘bu son olacak’ temennilerinde bulunuldu, sözler verildi. Ama ne yazık ki son olmadı. Türkiye’de kadına yönelik şiddetin boyutu hiç değişmedi. Geçtiğimiz yıl 284 kadın erkek şiddetinin kurbanı oldu. Çünkü verilen sözler; sözde kaldı. Gereğinin yapılması için hiçbir adım atılmadı. Tacizciyi, tecavüzcüyü, dayakçıyı, her türlü şiddet uygulayanları cezalandırmak isteyen teklifler görmezden gelindi.”

 “KRAVAT TAKIP SERBEST KALMALARINDAN DA RAHATSIZ OLUN!”

 Türk Ceza kanununda kadın cinayetlerinin caydırıcı olması ve indirimlerin uygulanmayacağı yeni bir düzenlemeye ihtiyaç olduğuna vurgu yapan Özyiğit, “Kadına karşı cinsel saldırı ve cinayetlerin önüne geçmek için bu suçlara verilen cezalarda indirim olmamalı. Kadına yönelik şiddet uygulayanlara verilecek cezaları artıran ve ceza indirimlerini kaldıran yasa çıkmalı. Sayın Atıcı’nın kanun teklifindeki bir cümleyi ‘kaba ve yaralayıcı sözlerin varlığı’ olarak tanımlayan ve bundan rahatsız olanlar; tecavüzcülerin kravat takıp, takım elbise giydiği için iyi hal indiriminden yararlanıp, sokağa salınmalarından da rahatsızlık duymalı ve önlem almak için mücadele etmeli” dedi. 

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA