6. Ulusal Hücresel Tedavi ve Rejeneratif Tıp Kongresi Gerçekleştirildi | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
6. Ulusal Hücresel Tedavi ve Rejeneratif Tıp Kongresi Gerçekleştirildi


Mersin Üniversitesi Kök Hücre Çalışma Grubu(MERKÖK) ile Hücresel Tedavi ve Rejeneratif Derneği işbirliğiyle 6. Ulusal Hücresel Tedavi ve Rejeneratif Tıp Kongresi düzenlendi

 

Mersin Üniversitesi Kök Hücre Çalışma Grubu(MERKÖK) ile Hücresel Tedavi ve Rejeneratif Derneği işbirliğiyle 6. Ulusal Hücresel Tedavi ve Rejeneratif Tıp Kongresi düzenlendi. İstanbul, Ankara, İzmir, Kayseri başta olmak Türkiye’nin çeşitli illerindeki üniversitelerinden öğretim elemanlarının ve öğrencilerin katıldığı kongrede, kök hücre tedavisindeki son gelişmeler ve yürütülen çalışmalar değerlendirildi.

Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde gerçekleşen kongrenin açılışına; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Kaya, Hücresel Tedavi ve Rejeneratif Tıp Derneği ve Kongre Başkanı Prof. Dr. Osman İlhan, MERKÖK Başkanı Prof. Dr. Eyüp Naci Tiftik, Hücresel Tedavi ve Rejeneratif Derneği Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Ali Özcan da katıldı.

Kongrenin açılışında bir konuşma yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Kaya, hücresel tedavi uygulamalarının tıpta çığır açması beklenen uygulamalar olduğunu söyleyerek“Bu konuyu enine boyuna konuşmak üzere burada konunun uzmanı çok değerli hocalarımız bulunuyor. Kongrenin verimli geçmesini dileyerek, tüm katılımcılara ve hocalarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Hücresel Tedavi ve Rejeneratif Tıp Derneği Başkanı Prof. Dr. Osman İlhan yaptığı konuşmada, Türkiye'de tıbbın hızla ilerlediğini ve buna bağlı olarak yaşlılık oranının arttığını kaydetti.Aynı zamanda kongre başkanı olan İlhan, tedavidesadece ilaç vererek yaşı uzatmanın değil hastalığı kökünden düzeltmek gerektiğine dikkat çekti ve Türkiye Kök Hücre Koordinasyon Merkezi (TÜRKÖK) hakkında da bilgi aktardı.

Kongrenin 2. Başkanı Prof. Dr. Zafer Gülbaş, 2008 yılında kurulan Hücresel Tedavi ve Rejeneratif Derneği hakkında bilgiler verdi ve “Şu anda hemotologların kullandığı hücresel tedavi, diğer alanlarda giderek daha yaygın olarak kullanılıyor ve rejeneratif tıp daha da ilerliyor. Bu kongrenin ülkemizde rejeneratif tıp alanında gelişmesine katkı sağlayacağını düşünüyoruz” dedi.

Prof. Dr. Osman İlhan ve Prof. Dr. Zafer Gülbaş’ın başkanlık yaptığı ilk oturumda, Prof. Dr. Alp Can tarafından “Kök Hücre Klinik Çalışmalarında Ulaşılan Son Durum Kazanımlar ve Problemler”, Prof. Dr. Yavuz Köker “Kanser Kök Hücresi Kavramında Akım Sitometri” ve Prof. Dr. Mehmet Ali Özcan tarafından “Biyoteknolojik Ürünlerin Üretim Süreci” konularında bilgiler aktarıldı.

Prof. Dr. Birol Güvenç ve Prof. Dr. Ahmet Tunalı’nın başkanlığındaki ‘MERKÖK’ özel oturumunda, Prof. Dr. Naci Tiftik tarafından “Mersin Kök Hücre Çalışma Grubu”, Prof. Dr. Kansu Büyükafşar tarafından “Mezenkimal Kök Hücre Bir İlaç mıdır?” ve Doç. Dr. Nimet Bölgen Karagülle tarafından ise “Rejeneratif Tıpta Doku Mühendisliği Yaklaşımları: Polimerik Biyomalzemeler” başlıklarında sunumlar yapıldı.

Prof. Dr. Orhan Ayyıldız ve Doç. Dr. Mehmet Yılmaz’ın başkanlık yaptığı oturumda ise Prof. Dr. Rıdvan Ali “KML Yönetiminde Önemli Karar Anları?”, Prof. Dr. Meltem Olga Akay “Myelofibrozis Kök Hücre Nakline Daha İyi Gidiş İçin Neler Yapılabilir?” konularında konuştu.

Prof. Dr. Mehmet Ali Özcan ile Prof. Dr. Şehmuz Ertop’un Moderatör olduğu, “Büyüme Faktörlerinin Kullanımında Optimal Yaklaşımlar” başlıklı ‘Uydu Sempozyumu’nda Prof. Dr. Güray Saydam, Prof. Dr. İhsan Karadoğan ve Doç. Dr. Bahriye Payzın görev aldı.

Kongrenin ikinci günü, Prof. Dr. Burhan Ferhanoğlu ve Prof. Dr. A. Zahit Bolaman’ın başkanlık yaptığı “Uzmanına Danış Oturumu” gerçekleştirildi. Prof. Dr. Zafer Gülbaş, Prof. Dr. Osman İlhan ve Prof. Dr. Seçkin Çağırgan’ın görev aldığı oturumda, KLL tedavisinde güncel yaklaşımlar ile KLL yönetimindeki değişiklikler ele alındı.

Prof. Bülent Eser ve Doç. Dr. Fahri Şahin’in başkanlığındaki oturumda Doç. Dr. Meltem Kurt Yüksel, Prof. Dr. Mehmet Öztürk; Prof.Dr. Osman İlhan başkanlığındaki oturumda Prof. Dr. Mehmet Ali Özcan ve Prof. Dr. Mutlu Arat, Prof. Dr. Ali Ünal başkanlığındaki oturumda Prof. Dr. Ferit Avcu, Prof. Dr. Mehmet Ali Özcan; Prof. Dr. Gürhan Kadıköylü başkanlığındaki oturumda, Prof. Dr.Zafer Gülbaş ve Doç. Dr. Ayla Gökmen görev aldı.

Prof. Dr. Osman İlhan ile Prof. Dr. Gülsüm Özet’in başkan olduğu“Kök Hücre Bankacılığında Beklenen Başarı TÜRKÖK” başlıklı oturumda; Kızılay Temsilcisi Dr. Levent Sağdur ile Uzm. Dr. Medine Hasçuhadar’ın TÜRKÖK’e ilişkin bilgiler aktarmasının ardından Prof. Dr. Levent Ündar, Doç. Dr. Oktay Bilgir’in başkan olduğu Multidisipliner Hücresel Tedaviler Oturumu gerçekleştirildi. Günün son oturumunda, Prof. Dr. Ali Osman Kılıç, Prof. Dr. Tulga Ulus ve Doç. Dr. İshak Özel Tekin bilgiler aktardı.

Kongrede, Mersin TÜRKÖK, Kanser Kök Hücresi, Hücresel Tedavide Terapötik Aferez İşlemleri, TÜRKÖK’ün Bugünü ve Yarını, Rejeneratif Tıp başlıklarında oturumlar gerçekleştirildi. Kongrenin son gününde gerçekleştirilen oturumlarda sırasıyla; Naci Tiftik, Burak Mergen, Anıl Tombak, Berkay Çağdaş, Meral Tiryaki, A. Tulga Ulus, Serdar Aydın, Tolga Aydın, Murathan Türker, Aykut Ceylan, Mehmet Ali Özcan, Tolga Aydın, Servan Velat Bilgeç, Ferda Pınarlı, Büşra Karabeyoğulları, Şule Öncü, Zafer Gülbaş, Murathan Türker, Uğur Acar, Berrin Saraçoğlu ve Ömer Faruk Cangüven görev aldı.

 

 

 

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA