EMEKLİLER DERNEKLERİNE SAHİP ÇIKMALI | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
EMEKLİLER DERNEKLERİNE SAHİP ÇIKMALI


Türkiye Emekliler Derneği Mersin Şube Başkanı Cemal Akbudak, Türkiye’de 11 buçuk milyon emekli olduğuna dikkat çekerek ‘’Türkiye Emekliler Derneği’nin 104 şubesinde 835 bin üyesi var emekliler derneklerine sahip çıkmalı’’ dedi

 

Türkiye Emekliler Derneği Mersin Şube Başkanı Cemal Akbudak, Türkiye’de 11 buçuk milyon emekli olduğuna dikkat çekerek ‘’Türkiye Emekliler Derneği’nin 104 şubesinde 835 bin üyesi var emekliler derneklerine sahip çıkmalı’’ dedi.

Akbudak, ‘’ Türkiye’de 11 buçuk milyon emekli var. Türkiye Emekliler Derneği’nin toplam 104 şubesinde 835 bin üyesi var yani hesapladığınızda emeklilerimizin yüzde 10’una tekamül etmeyen üye sayısına sahibiz. Emekliler kendi derneğine sahip çıkmıyor. 11 milyon emeklimizden 2 milyonu kayıtlı üye olmuş olsa hangi iktidar olursa olsun bizleri ciddiye almak zorunda kalacaktır. Derneklerimizin üyelik aidatları ayda 2 liraya geliyor. Bizlerin emeklilerimize dernek çalışmalarımızı daha iyi anlatmamız gerekli demek ki biz derneğimizi bu güne kadar iyi anlatamamışız.’’ İfadelerini kullandı.

Türkiye Emekliler Derneği Mersin Şube Başkanı Cemal Akbudak, göreve geldiklerinde 17 bin 400 olan üye sayılarını 25 bine çıkardıklarını ifade ederek emeklilerin örgütlenerek hak arama mücadelesi vermeleri gerektiğine dikkat çekti.

Türkiye’de emeklilerin yüzde 90’nının açlık sınırının altında, geriye kalanın yüzde 5’nin de yoksulluk sınırının altında maaş aldığının vurgusunu yapan Akbudak, ‘’Emeklinin durumu bu kadar vahim en azından açlık sınırının üstünde bir maaş alabilse kendi yaşamını devam ettirecek.’’ İfadelerini kullandı.

EMEKLİYE TOKİ MÜJDESİ

Türkiye Emekliler Derneği Mersin Şubesi olarak emeklilere TOKİ projesi ile destek vereceklerinin müjdesini veren Akbudak, ‘’ Kendisinin veya eşinin adına evi olmayan, geriye dönük 1 yıl Mersin’de ikamet etmiş emeklilerimize 5 bin konutluk müracaat yaptık. Bize yapılan başvurular ise 10 bini aştı. Sayın Valimizle bu konuda defalarca görüşmeler yapıldı. Vali bey en son görüşmemizde taleplerin bu kadar yoğun olması neticesinde durdurmak zorundayız deyince ‘’durdurmayın, ek talepte bulunun’’ dedi. Vali beyin talimatıyla 10 bin ek talepte daha bulunduk. Şu an bizim TOKİ’den talebimiz toplamda 15 bine ulaştı. Sayın Lütfi Elvan’ın konuyu takibi neticesinde Milli Emlak’daki hazine ile ilgili çalışmalar yapıldı. TOKİ yerlerin devir işlemleri ile ilgili çalışmaları yürütüyor ama yerlerin nerede olduğunu sormuyoruz çünkü rant elde edenler olmamalı. Büyük ihtimalle yakında açıklanacak.’’ Dedi.

MART AYINDA SOSYAL GÜVENLİK DESTEK PİRİMİ KALKACAK

Akbudak,’’ Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)’nın, emeklilerin destek primi kesintisini kaldırılıyor. Bu karar ile milyonlarca emekli Şubat'tan itibaren maaşını yüzde 10 daha fazla alacak. Mart ayında sosyal güvenlik destek pirimi kalkacak. Emeklilerimiz geçinemediğinden dolayı iş yeri açmış ekonomiye ve kendisine destek sağlıyor. Siz bundan sosyal güvenlik destek pirimi keserseniz adam iş yapmaz. Sizin ekonomiye katkıda bulunan insanlara yardımcı olmanız gerekir ki doğru bir şey yaptılar. Sosyal güvenlik destek pirimi kalkıyor. Emekli olup da iş yeri sahibi olanların maaşlarına yüzde 15 katkı olacak. İş yeri sahibi olan emeklilerimiz nefes alacak.’’ Şeklinde konuştu.

MERSİN’DE BİRÇOK İŞ YERİ İLE İNDİRİM ANLAŞMASI YAPTIK

Türkiye Emekliler Derneği Mersin Şubesi olarak kendilerinin yaptıkları önemli çalışmaları da anlatan Akbudak, ‘’ Emeklinin hayatını birebir ilgilendiren iş yerleri ile indirim anlaşmaları yaptık. Bu kapsamda Hastaneler, fizik tedavi merkezleri, beyaz eşya mobilya mağazaları, düğün salonları, gözlükçü, saatçi, lokantalar, tüpçüler hatta termal oteller ile dahi indirim anlaşmaları yapıldı. Biz bunları yaparken emeklilerimizin, dul yetim maaşı alanların eğitim alan çocukları ile ilgili 2200 ün üstünde çocuğumuza kırtasiye yardımı yaptık. Bunları yaparken de iş adamlarından destek aldık ve teşekkür belgesi verdik.

Huzur evimizde yılbaşı kutlaması yaptık. İnsanlarımız yardım yapılıyor ve hedefine ulaştığına inanıyorlarsa destek oluyorlar ve örnek çalışmalarımızla destekçilerimizde artıyor.’’ Dedi.

GENEL MERKEZ PROMOSYONLA İLGİLİ ÇALIŞMALAR YAPIYOR

Akbudak; ‘’Türkiye Emekliler Derneği Genel Merkezi’mizin bankalarla promosyon çalışmaları var. Bankaların söylediği şu ‘emekli maaşları bir hafta gibi öncesinden yatıyor.15 günden önce yatırırsanız burada banka olarak bizim bir kazancımız olur ve bu kazançtan da emekliye promosyon veririz.’ Çalışan insanların promosyonu oluyor da emeklilerin niye olmasın. Yasadaki eksiklikten kaynaklanıyor aslında emeklilere de verilir ibaresini koymuş olsalardı emeklilerde bu haktan faydalanabilecekti. Bu durum şu anda başbakanımızın iki dudağı arasında devletle bağlantılı bankalara emeklinin promosyonunu verin dese diğer özel bankalarda vermek zorunda. Zaten şu anda bir bankadan diğer bankaya maaşını götürürken size çeyrek altın ya da küçük altın gibi küçük promosyonlar veriyorlar. Emekliler sadece bu konudaki hakkını istiyor. Genel merkezimiz bununla ilgili yoğun çalışma yapıyor. ‘’ ifadelerini kullandı.

 



Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   





  FLAŞ HABER





 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA