Sağlık Müdürlüğü Ab Desteğiyle Doğru İlaç Kullanımını Anlatacak | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
Sağlık Müdürlüğü Ab Desteğiyle Doğru İlaç Kullanımını Anlatacak


Mersin Sağlık Müdürlüğü’nün “Mersin İlacını Doğru ve Akılcı Kullanıyor” projesi, Avrupa Birliği’nden (AB) hibe desteği almaya hak kazandı

 

Mersin Sağlık Müdürlüğü’nün “Mersin İlacını Doğru ve Akılcı Kullanıyor” projesi, Avrupa Birliği’nden (AB) hibe desteği almaya hak kazandı. Proje kapsamında, İspanya’da eğitim alacak olan doktor, eczacı ve hemşireler, daha sonra doğru ve akılcı ilaç kullanımını konusunda Mersinlilere eğitim verecekler.
Mersin İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Aytekin Kemik, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Sağlık Müdürlüğü Proje Birimi tarafından hazırlanan “Mersin İlacını Doğru ve Akılcı Kullanıyor” projesinin, 2015 yılı teklif çağrısı döneminde, AB Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Programı, Yetişkin Eğitimi Personelinin Hareketliliği Faaliyeti kapsamında hibe desteği aldığını bildirdi. Projenin çıkış amacını anlatan Dr. Kemik, son yıllarda sağlık hizmetlerine ulaşmada yaşanan kolaylık, tıp ve ilaç sektöründeki gelişmelere paralel olarak tüketilen ilaç miktarında da bariz bir artış olduğunu vurguladı. Bunun sonucunda hastaların en küçük rahatsızlıklarında bile hemen ilaca yöneldiklerine dikkat çeken Kemik, “Ülkemizdeki en büyük sorun ise hastalarımızın kendilerine reçete edilen ilaçlarını düzenli kullanmamaları, eş, dost, komşu tavsiyesi ile ilaca başlamaları. Hastalık belirtileri ortadan kalkmaya başlayınca birçok hasta ilacını yarım bırakmakta. Bu durum özellikle antibiyotiklerde söz konusu. Dolayısıyla hastalık yapıcı etkenler bir süre sonra ilaçlara karşı direnç kazanmakta ve hastalığın tekrarı durumunda tedavinin maliyeti daha da artmakta ve daha güçlü ilaçlar kullanılmak durumunda kalınmakta” dedi.
Bu durumun önüne geçmek, vatandaşların yanı sıra hekim ve eczacıları da doğru ve akılcı ilaç kullanımı konularında bilinçlendirmek amacıyla hazırladıkları projenin AB tarafından desteklendiğini belirten Kemik, proje kapsamında hekim, eczacı ve hemşirelerden oluşan 16 personelin Mayıs ayı içerisinde İspanya’ya gideceği bilgisini verdi. Kemik, “Proje kapsamında İspanya’ya gidecek personelimiz Avrupa Birliği sağlık sisteminde yazılan reçetelerin izleme, denetim ve geri bildirim sistemleri hakkında bilgi sahibi olacaklar. Ayrıca yanlış, gereksiz ve etkisiz ilaç kullanım oranının düşürülmesinde yapılan çalışmaları yerinde izleyecekler. İspanya dönüşünde ise ilimizde görev yapan hekim ve eczacıların yanı sıra vatandaşlarımıza da doğru ve akılcı ilaç kullanımı konularında eğitim verecekler” ifadelerini kullandı.

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA