MERSİN OTOGARI "BASİRETSİZLİK" ÖRNEĞİ | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
MERSİN OTOGARI "BASİRETSİZLİK" ÖRNEĞİ


CHP’liler, gece yarısı akaryakıt istasyonlarında otobüs bekleyen yolcuları dinledi

 

Mersin Şehirlerarası Otobüs Terminali (MEŞOT) adıyla hizmet veren yeni otogarda kriz bitmedi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, açılışının üzerinde tam bir yıl geçen yeni otogarda gece incelemelerde bulundu, boykot gerekçesiyle yeni otogara girmeyen firmaların akaryakıt istasyonları ve boş arazilerden aldığı yolcularla görüştü.

 Mersin'de 3 yıllık işletme hakkı 20 milyon liraya kiralanan ve 28 Şubat'ta açılışı yapılan yeni otogar bomboşken, firmalar yolcuları akaryakıt istasyonlarından ve boş arazilerden topluyor. Beraberinde belediye meclis üyeleri ve yöneticilerle gece firmaların yolcu aldığı akaryakıt istasyonlarını gezen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, bugüne gelineceğini göremeyen yönetimin tavrını "basiretsizlik" olarak yorumladı. Cumhuriyet Halk Partisi milletvekillerinin sorunu çözmek için girişimlerde bulunduğunu anlatan Özyiğit, Serdal Kuyucuoğlu'nun Ulaştırma Bakanlığı'na soru önergesi verdiğini anımsatarak, sorunun çözülmesi için çalıştıkları bilgisini paylaştı.

 MERSİN'İN İMAJI YERLERDE

Otobüslerin mahallerden ara sokaklardan yolcu topladığına işaret eden Özyiğit, vatandaşların sorunun çözümünü beklediğini vurguladı.

Mersin'de otogar ihalesinin yapılmasının yıldönümünde sorunların hala devam ettiğine dikkat çeken Özyiğit, "Maalesef bu sorun çözülmedi. Halkımızın mal güvenliği, can güvenliği, konforu tehlikededir. Sorunun en kısa sürede çözülmesini bekliyorum. Biz Cumhuriyet Halk Partisi grubu olarak Büyükşehir Belediye Meclisi'nde bu konuda üzerimize düşeni yapmaya hazırız. İşin doğrusunun yapılması konusunda duruşumuzu göstereceğiz. Doğru uygulamalar yapacağız. Burada ihalenin çok yüksek bedelle yapılmış olması nedeniyle görüyoruz ki işin sürdürülebilir olmadığını bize gösteriyor. Halkın mağduriyetine neden oluyor. Belediyenin birinci vazifesi, hizmet sağlamak. Halkın ihtiyaçlarını kolaylıkla karşılayabilmesini sağlaması gerekiyor. Çok yüksek bedelle ihale yapıldı. Karşılanamayınca otogardaki esnaf otogara girmemiş. Herkesin bir mağduriyeti var. İşletmeci firma mağdur. Halk mağdur. Burada çalışan, iş yapan esnaf mağdur. İşlerin düşmesi nedeniyle yüzde 85'lik emekçi kaybı var. Vatandaş, taksici, aklınıza kim geliyorsa mağdur. En kötüsü de Mersin'in imajı yerlerde. Mersinimizin, bu otogarda iyi bir şekilde temsil etmek varken; yapılan hatalar, bu işi buraya getirdi" diye konuştu.

 HİÇ BİR ŞEY YOKMUŞ GİBİ DAVRANILIYOR

 Bugüne gelineceğini Büyükşehir Belediye Başkanının görmesi gerektiğini ifade eden Özyiğit, "Yöneticilik de bunu gerektiriyor" diyerek, şöyle devam etti:

"81 dükkan kiraya verilmek için ihale açıldı. Ama şuan öğrenmiş bulunuyoruz ki giriş çıkışlar, otopark ve diğer işletmeler işletmeciye geçmiş durumda. Burada yaşanan olay maalesef büyük bir basiretsizliği gösteriyor. Belediye başkanı da sonradan bu rakamlara buranın realize olmayacağını tahmin etmediğini açıkladı. Ama bunu zamanında görmek gerekiyor. Var olan otogarı siz ihaleye verip halkın hizmetine sunamıyorsanız bu büyük bir sorun. Bu sorun maalesef yaşatılıyor ve hiç bir şey yokmuş gibi davranılıyor. Biz sesimiz çıkarmadan bekledik, sorun gideril diye. Ama baktık ki vatandaştan, esnafa, işletmeciye herkes şikayetçi olunca sorunu yerinde görmek için geldik. Gerçekten rezalet seviyesinde bir olaydır. Kent adına üzgünüz."

 ELDE EDİLEN KARI DA BİLLBOARDLARLA AÇIKLAYACAK MI?

 Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın fotoğraflarının yer aldığı dev afiş ve billboardlarla geçmiş dönemin 62 katı kar edildiğinin açıklandığını hatırlatan Özyiğit, "İşte aramızdaki fark bu" diyerek geçmiş döneme yapılan eleştiriye ve o farka ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı:

"'62 katına ben kiraya verdim' dedi. Peki sonucu ne oldu? 2014-2015'de, 2013-2014'te alınan parayı alabilmiş mi? Ben Büyükşehir Belediye Başkanına soruyorum. Bunu da açıklamak boynunun borcudur. Halkı aldatmış olur. 'Ben şu kadar fazla gelir elde ettim' diyorsa; o parayı alıp kasaya koyduğunu da halka göstermek zorunda. Aynı afişlerle ne kadar para topladığını, CHP döneminde eski otogardan ne kadar fazla kar elde ettiğini de açıklasın Ki eski otogarda kiraya verilen müessese ile yenisinde kiraya verilen müessese çok farklıdır. Bunu herkes bilir. Acaba eski kira kadar kasaya para girmiş midir? Bunları aynı billboardlarla açıklayacak mıdır?

 İŞLETMECİ DE DERTLİ

 Özyiğit'in otogarda vatandaşları dinlediği sırada 9 Ocak 2015'te yeni otogarın tüm işletme haklarını KDV hariç 20 milyon TL ile 3 yıllığına alan Şimşek Grup Yönetim Kurulu Başkanı Halit Şimşek de geldi. Hem halkın hem de kendilerinin zorda olduğunu anlatan Şimşek, "Belediye şu an bir iş yapmıyor. Biz takım tutar gibi parti tutmuyoruz. Mersin halkı için bu işin çözülmesini istiyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi'nin ve sizin bu işe el atmasıyla bu işin çözüleceğine inanıyoruz. Bir kızımızı geçen gün köpekler kovaladı. Yeni bir Özgecan vakası olunca mı bu iş çözülecek" diye sordu.

 VATANDAŞ SORUNUNU ANLATTI

 Mersin'in yeni otogara kavuşmasıyla sevindiklerini anlatan bir taksici esnafı, otogarın yönetim biçimini "ellerine yüzlerine bulaştırdılar" diye açıklayarak, yolcuların yaşadığı sorunlara tanıklıklarını anlattı. Otogarda yaşanan krizin kendi işlerini de etkilediğini anlatan esnaf, yanlıştan bir an önce dönülmesini istedi. İş adamı olduğunu dile getiren bir vatandaş ise, işini bırakıp annesini almak için beklediğini dile getirerek, akaryakıt istasyonunda yolcu beklemeyi "çağ dışılık" olarak değerlendirdi. Başka bir vatandaş ise, hükümetin belediyeyi kazanabilmek uğruna Mersin'deki otogar krizini çözmeye yanaşmadığını belirterek, yine vatandaşın mağdur olduğunu ifade etti. Cumhuriyet Halk Partisi'nin vatandaşın sorunu yerinde görmek için gösterdiği çabaya vatandaşlar teşekkür etti.

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA