TISİAD’DAN ANTALYA ÇIKARMASI | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
TISİAD’DAN ANTALYA ÇIKARMASI


Türkiye Irak Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TISİAD) Başkanı Nevaf Kılıç, yönetimi ve üyeleriyle birlikte; Antalya Valisi Muammer Türker ile Antalya Ticaret Borsası (ATB) ve Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı (BAGEV) Başkanı Ali Çandır’ı ziyaret etti

 

Türkiye Irak Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TISİAD) Başkanı Nevaf Kılıç, yönetimi ve üyeleriyle birlikte; Antalya Valisi Muammer Türker ile Antalya Ticaret Borsası (ATB) ve Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı (BAGEV) Başkanı Ali Çandır'ı ziyaret etti.

Türkiye Irak Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TISİAD), Antalya’da bir dizi ziyaret ve görüşme gerçekleştirdi. Türkiye Irak Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TISİAD) Başkanı Nevaf Kılıç, yönetimi ve üyeleriyle birlikte; ilk önce Antalya Valisi Muammer Türker’i ziyaret etti.

Rusya ile yaşanan kriz sonrasında Antalya’dan Irak’a başta tarım ürünleri olmak üzere ihracatı artırmak istediklerini dile getiren TISİAD Yönetim Kurulu Başkanı Nevat Kılıç, “2015 Yılında Antalya’dan Irak’a 23 milyon dolar olarak gerçekleşen ihracatı yüz milyonlarla ifade edilen rakamlara çıkarmak istiyoruz. Antalyalı ve Iraklı işadamları heyetlerine karşılıklı ziyaretler planlıyoruz. TISİAD olarak, ihracatın gelişmesi adına üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız” dedi.

Antalya Valisi Türker ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Irak’ta iş dünyası olarak varlığının elzem olduğuna vurgu yaptı.

IRAK YATIRIM BEKLİYOR

TISİAD Heyeti, daha sonra iş dünyası ile bir araya geldi. TISİAD Başkanı Kılıç, Antalya Ticaret Borsası (ATB) ve Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı Başkanı Ali Çandır'ı ziyarette; işadamlarının Irak pazarından faydalanması gerektiğine dikkat çekti. Antalya'nın Irak'a ihracat rakamlarının bir önceki yıla yüzde 30'a yakın düşüş gösterdiğini anımsatan Kılıç, Antalyalı işadamlarına işbirliği çağrısı yaparak, şunları söyledi:

"İki ülkedeki yatırım olanaklarını araştırıp ihtiyaçlar doğrultusunda buluşturup karşılıklı ticari ilişkiler sağlanmalıdır. Bağdat'ın güney tarafı güvenli ve yatırım bekliyor. İki ülke halkının ve hükümetinin ticari ilişkileri geliştirme isteği var, bunu bizler yaşama geçirebiliriz.”

İŞ DÜNYASI GÜVENLİ ORTAMI TERCİH EDER

Ticaretin güven ortamını sevdiğini anlatan ATB Başkanı Ali Çandır da “Irak'ta risklerin minimize edildiği bir ortam sağlanırsa üyelerimizin pazarda yer alması için çaba sarf edebiliriz. İş dünyası güvenli ortamı tercih eder, berrak ortamda ticari ilişkiler gelişir. Hem ticari olarak hem insani olarak bölgedeki kargaşanın bir an önce sona ermesini bekliyoruz. Umuyoruz, bölgedeki tüm ülkelerde de savaş ortamı biter ve insanlara iş aş olan ticaret gelişir. Girişimci bağlantısını sağlıyor, yatırımını yapıyor, yasal yollardan ihracatını yapıyor ertesi gün bir kararla kapılar kapanıyor. Kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi 'Yurtta barış, dünyada barış' ilkesi hakim olmalı" diye konuştu.

Görüşmenin ardından TISİAD Başkanı Kılıç, Çandır'a günün anısına bir plaket sunarken, Çandır da seramik kaftan hediye etti.

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA