AB BİLGİ MERKEZİ 2016’DA GENÇLERİ HEDEFLİYOR | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
AB BİLGİ MERKEZİ 2016’DA GENÇLERİ HEDEFLİYOR


Mersin Avrupa Birliği Bilgi Merkezi 2016 yılı etkinlikleri düzenlenen basın toplantısında kamuoyu ile paylaşıldı

 

Mersin Avrupa Birliği Bilgi Merkezi 2016 yılı etkinlikleri düzenlenen basın toplantısında kamuoyu ile paylaşıldı. Bu yıl etkinliklerde öncelik başta gençler ve öğrenciler olmak üzere, kadınlar ve mülteciler gibi dezavantajlı gruplara verilecek. Sosyal inovasyon ise üzerinde durulacak bir diğer önemli konu olacak. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut da toplantıda gençlerin ve öğrencilerin önemine dikkat çekerek, 2016 etkinliklerinde özellikle mesleki eğitim üzerinde durulacağını söyledi. Mesleki eğitimin önemine değinip farkındalık oluşturmak istediklerini vurgulayan Aşut, “Bu ülkenin mühendislerin yanında teknolojiye hakim, yabancı dilini geliştirmiş, eğitimli alt kademe personele de ihtiyacı var” dedi. 

MTSO’da düzenlenen toplantıya Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut’un yanı sıra Başkan Yardımcısı Kasım Tanrıöver ile Yönetim Kurulu Üyeleri Ufuk Maya, İbrahim Zeper, Ekrem Sağlam ve Fatih Kısa katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Aşut, şunları söyledi: 
“Bildiğiniz gibi, Avrupa Birliği’ne katılma hedefimiz uzun bir geçmişe dayanıyor. Devletimizin AB’ye yönelimi; gerek ekonomik, gerek sosyal gerekse kültürel anlamda bir entegrasyona dayanıyor. Bu entegrasyonun sağlanması, toplumun doğru ve hızlı bilgilendirilmesine bağlı. Bu amaçla 1996’dan beri Oda’mız bünyesinde bir AB Bilgi Merkezi bulunmakta ve 20’inci yılını doldurmaktadır.”
AB Bilgi Merkezi’nin bugüne kadar gerçekleştirdiği çalışmaları özetleyen Aşut, bu çalışmalardan en akılda kalanının ise AB Çevre Fonu’nun finanse ettiği RİS-Mersin Projesi olduğunu söyledi. Bu projenin bölgesel kalkınma inovasyon stratejisinin Türkiye’deki Kalkınma Ajansları tarafından desteklenmesini sağladığına dikkat çeken Aşut, projenin kent adına da oldukça etkin kullanıldığını söyledi. 
Önümüzdeki süreçte de AB’ye entegrasyon adına önemli projeler yürütüleceğini vurgulayan Aşut, bu etkinliklerin sesinin duyurulmasında basının önemine dikkat çekti. 

‘’Tüm fasıllarda aktif rol aldık’’

Mersin iş dünyasının AB Bilgi Merkezi aracılığıyla yalnızca AB projelerine ekonomik iş birlikleri ya hibe destek gibi konulara odaklanmadıklarına da değinen Şerafettin Aşut, şunları söyledi: 
“Aynı zamanda, üyelik müzakerelerinin tüm fasıllarını yakından izledik. Gerektiğinde her iki tarafa da görüşlerimizi, eleştirilerimizi ve yapıcı önerilerimizi bildirdik. Mersin bu süreci pasif olarak izleyen değil, düşünce ve önerileriyle aktif bir katkı koyucusu olmuştur. İşletme ve sanayi politikalarından tüketicinin ve sağlığın korunmasına, fikri mülkiyet hukukundan şirketler hukukuna, sermayenin serbest dolaşımından vizelere, çevreden bilime, gıda güvenliğinden bölgesel politikalara kadar önemli her konu ve fasılda düşüncelerimizi söyledik ve bu sürecin aktif parçası olduk.”
AB ile ilişkilerde gün geçtikçe Türkiye’nin gücünün arttığına da değinen Şerafettin Aşut, geçmiş yıllarda AB’den gelen paraların kullanım alanlarında esneklik tanınmazken artık projelerin yerel ihtiyaçlar gözetilerek hazırlanabildiğini söyledi. Bu bağlamda 2016 etkinlikleri kapsamında eğitime ağırlık verileceğini vurgulayan Aşut, özellikle mesleki eğitim konusunda farkındalığın artırılmasını hedeflediklerini dile getirdi. 

‘’2016 yılı etkinlikleri’’

AB Bilgi Merkezi Koordinatörü Benin Ergenç ise toplantı sonunda 2016 yılı etkinlikleri hakkında bilgi verdi. İlk olarak Meslek Liselerinde AB Bilinci oluşturma konulu bir etkinlik düzenleneceğini kaydeden Ergenç, İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenecek etkinliğin hedefinde meslek lisesi öğrencileri, öğretmenleri ve mesleki eğitim merkezlerindeki stajyerlerin yer aldığını anlattı. Ardından Sosyal İnovasyon etkinliği düzenleyeceklerini bildiren Ergenç, buradaki hedefin ise toplumun, toplumsal değişim için yeni projeler ve çözümler üreten yeni yöntemleri geliştirme ve yaygınlaştırma konusunda sahip olduğu bilgi birikimini artırmak olduğunu söyledi.  
9 Mayıs Avrupa Günü dolayısıyla ilköğretim öğrencilerine yönelik tematik etkinlikler düzenleneceğini kaydeden Ergenç, aynı şekilde 5 Haziran Dünya Çevre Günü, Dünya Mülteci Günü, 25 Kasım’da Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde de tematik etkinliklerin devam edeceğini dile getirdi. Ağ geliştirme faaliyetleri kapsamında engelliler, gençler ve medya ile çeşitli çalışmalar yapılacağını ifade eden Ergenç, Kültür Festivali, MTSO evsahipliğinde düzenlenecek Meditour 2016 Organizasyonu gibi etkinliklerde ise stant açarak AB konusundaki bilgilendirme çalışmalarını sürdüreceklerini anlattı. Ergenç, son olarak İstanbul, İzmir, Kocaeli ve Denizli ile ortak forumlar düzenleneceğini bildirerek sözlerini tamamladı. 

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA