KATİLLERİ TANIYORUZ, TERÖRÜ LANETLİYORUZ | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
KATİLLERİ TANIYORUZ, TERÖRÜ LANETLİYORUZ


Ankara ve Diyarbakır’da meydana gelen terör saldırılarını protesto etmek amacıyla CHP ve Mersin Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri, Forum Havuz başında buluştu

 

Ankara ve Diyarbakır’da meydana gelen terör saldırılarını protesto etmek amacıyla CHP ve Mersin Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri, Forum Havuz başında buluştu. Yaklaşık 500 kişi, yaşanılan olaylardan Ak Parti’yi sorumlu tuttu ve Hükümeti istifaya davet etti.

Ankara ‘da 28 vatandaşın ve Diyarbakır’da 6 askerin şehit edilmesi, Mersin’de protesto edildi. Forum Havuz başında bir araya gelen CHP’liler ve Mersin Emek ve Demokrasi Platformu bileşenlerine bağlı üyelerden oluşan 500 kişilik grup, terör saldırılarını ve Ak Parti hükümetini protesto etti. Protestoya Cumhuriyet Halk Partisi Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, CHP Kadın Kolları Başkanı Pakize Güler, Gençlik Kolları Başkanı Çağlar Uz, ilçe başkanları, il yöneticileri, Mersin Emek ve Demokrasi Platformuna bağlı derneklerin temsilcileri ilçe çok sayıda vatandaş katıldı.

“CUMHURİYET TARİHİ BU KADAR YÜZSÜZ BİR HÜKÜMET GÖRMEDİ”

Geçtiğimiz gün gerçekleştirilen 2. Ankara katliamını asla unutmayacaklarını ifade eden

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, “Ankara’nın göbeğinde Emniyet’çe hassas koruma bölgesinde 28 Yurttaşımız katledildi. 60 kişiden fazla vatandaşımız yaralandı!! Bugün yine Diyarbakır’da 6 Askerimiz şehit oldu. Allah’tan rahmet diliyorum. Ailelerine ve halkımıza başsağlığı diliyorum. Ankara’da gerçekleşen saldırıyı ve katliamı şiddetle protesto ediyor kınıyoruz. Yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı ve sabır, yaralılara acil şifalar diliyoruz. AKP’nin savaş ve mezhepçiliğe dayalı dış politikaları ve iktidar hesapları nedeniyle ülkemiz kan gölüne döndü. Reyhanlı, Suruç 10 Ekim ve 17 Şubat Ankara bombalamaları ve katliamları adeta birbirini takip eden, birbirini besleyen, aynı amaca hizmet eden nitelikte saldırılardır. Her ne hikmetse hepsi hakkında hızla gizlilik kararları alındı, basına haber yasağı kondu ve tıpkı saldırılar gibi dosyaları da karanlıkta bırakıldı. Sivil siyasetçilerin, sendika yöneticileri ve üyelerinin, demokratik kitle örgütü temsilcilerinin attığı her adımı, sarf ettiği her sözcüğü, gittiği her yeri takip eden devlet, burnunun dibindeki cephanelikleri, canlı bombacıları, patlamaya hazır araçları göremiyor, engellemiyor! Katliamları kınayan, protesto edenler için ise hızla soruşturmalar açılıyor, cezalar veriliyor! Yüzlerce insanımızı kaybettik, hala bir tek Bakan, bir tek yetkili istifa etmedi. Hükümet hala bir güvenlik zafiyeti olmadığını iddia edebiliyor! Cumhuriyet tarihi bu kadar yüzsüz, bu kadar pervasız bir Hükümet görmedi” diyerek Hükümeti eleştirdi.

“MUTLAKA BİR GÜN YARGI ÖNÜNDE HESAP VERECEKSİNİZ!”

Abdullah Özyiğit, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Saldırganların hedefi oldukça açıktır: Hedef Emektir. Hedef Barıştır. Hedef Demokrasidir! Hedef Korku imparatorluğu yaratmaktır. Hedef ülkenin birlik bütünlüğüdür!! Hedef Misak-I Millidir!! Irkçı, şoven politikalarını sürdürerek halkların barış içinde bir arada yaşama umudunun önüne set çekmek isteyenler, Dün Ankara’da katliamlarıyla pervasızlıklarını bir kez daha gözler önüne sermiştir. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, son dönemde iyice belirginleşen büyük baskı düzenine karşı, onurlu ve kararlı duruşumuzdan asla vazgeçmeyeceğiz. Baskılara, tehditlere ve zorbalığa boyun eğmeyeceğiz. Bilinmelidir ki demokrasinin, özgürlüklerin tamamen askıya alınması hedefiyle hareket edenler, bu amaçlarına asla ulaşamayacaktır. Çünkü karşılarında CHP’si vardır! Halk vardır!! Sizler varsınız Biz Cumhuriyet Halk Partisi Olarak Barış/Savaş; Demokrasi/Diktatörlük ikilemlerinde Cumhuriyet tarihi boyunca ‘’terörün’’ karşısında olduk. Olmaya da devam edeceğiz Yani Barış ve Demokrasi mücadelesini savunacağız!! Genel Başkanımıza safını belli et diyen Sayın Başbakan; Bizim safımız: Hiçbir dini, mezhepsel ayırım gözetmeksizin, insandır, barıştır, insan haklarıdır. Yurtta sulh cihanda sulh ilkesinden hareketle kardeşçe yaşamaktır. Yangın yerine dönen ülkemizi Cumhuriyet Halk Partisi olarak dışarıdan seyretmemiz mümkün değil!!

Bu katliamda; Hiçbir sucu olmayan sıradan İşinden evine servisle dönen sivil ve asker vatandaşlarımızı yitirdik. Kendi ikballeri, seçim hesapları, otoriterlik, tekçilik, muktedirlik hırsları yüzünden bedel ödetenler, sorumluluk üstlenmeyenler bilsinler ki, Mutlaka bir gün Adaletin önünde hesap vereceklerdir. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak; işçilere, emekçilere, kadınlara, yoksullara, gençlere bir kez daha Sesleniyoruz BARIŞ ve DEMOKRASİ mücadelesi için sizleri Omuz Omuza vermeye çağırıyoruz. Yüreğimiz yanıyor. Yılmayacağız, sinmeyeceğiz, geri çekilmeyeceğiz. Reyhanlı’yı da, Suruc’u da, 10 Ekim Ankara katliamını da, Dün Yapılan İkinci Ankara Katliamını da unutmayacağız, unutturmayacağız! Ülkemizin birlik, bütünlüğü için kaybettiğimiz şehitlerimizi unutmayacağız, bu kaos ortamında kaybettiğimiz insanlarımızı unutturmayacağız! Söz verdik! Hesabını ödeyeceksiniz! Ne yaparsanız yapın! Mutlaka bir gün Adaletin önünde hesabını soracağız.”

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA