MESİAD YÜKSEK İSTİŞARE KURULU DEVİR TESLİMİ GERÇEKLEŞTİ | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
MESİAD YÜKSEK İSTİŞARE KURULU DEVİR TESLİMİ GERÇEKLEŞTİ


Mersin Sanayici ve İş İnsanları Derneği (MESİAD) Yüksek İstişare Kurulu Başkanlığı devir teslimi gerçekleşti

 

Mersin Sanayici ve İş İnsanları Derneği (MESİAD) Yüksek İstişare Kurulu Başkanlığı devir teslimi gerçekleşti. Yüksek İstişare Kurulu başkanı Ali Doğan görevini Hasan Hüseyin İpek'e devretti.

MESİAD Yönetim Kurulu başkanı Mehmet Deniz, MESİAD'ın kuruluş tarihi olan 5 Mart 1991 tarihinden bu yana yaptığı çalışmalarda çok emek verdiğini belirttiği Ali Doğan'a teşekkür etti. Kurulduğundan bu yana MESİAD kendini çok önemsetmiş bir kurum olduğunu belirten Deniz, " Beni bu kuruma kazandıran Mustafa Güler'e teşekkür ediyorum. Bugüne kadar bizimle çalışan zamanını bizimle paylaşan arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum. Yeni dönemde arkadaşlarımdan tek dileğim; çok iyi ve farklı bir dönem yaşatmamızdır. Eski başkanlarımızı kıskandıralım." şeklinde konuştu.

Yüksek İstişare Kurulu başkanlığını Hasan Hüseyin İpek'e devreden Ali Doğan da yaptığı konuşmada, "İnsanlara sürekli dokunalım. Elele verilirse hem duygu yönünden hem de aidiyet yönünden kendimize bağlamış olursunuz. Onun için herkesten beklentim o duyguyu yeşertecek, büyütecek ağaç olup meyve verecek hale getirirsek her sorunumuz çözülür. Bize düşen görev yeni gelen arkadaşlarımıza elimizden geldiğince yardımcı olacağız. Eğer birbirimize kenetlenirsek sadece kişisel sorunlarımızı değil, tüm sorunları çözüme kavuşturabiliriz. Bu kurum dışlanacak bir kurum değil.Görevlerine başlayacak yeni arkadaşlara başarılar dilerim. Mersinimize, bölgemize ve Türkiye'mize hizmet etme aşkını hep taşırız." dedi.

Yeni dönemde Yüksek İstişare Kurulu başkanlığını yürütecek olan Hasan Hüseyin İpek de konuşmasında "Derneğe yaptığı çalışmalar ve kazanımları içim Mustafa Güler ve diğer büyüklerime teşekkür ederim. MESİAD bölgenin en büyük STK'dır.Tüm önemli projelerde damgasını vurmuş bir kurum.Bu kurumun içerisinde bulunmaktan her zaman onur duydum. Zaman zaman fikir ayrılıklarına düştüğümüz de oldu. Bunları hiçbir zaman garipsemedik. Çünkü bu mozağin ve çok kültürlülüğün içerisinde olağan şeylerdi.Bunları hep birlikte içimizde özümsedik.Bunları tekrar değerlendirerek, daha akılcı, daha menfaatli Mersin'in yatırımının gelişmesi açısından bir şekle getirdik.Yeni dönemde Yüksek İstişare Kurulu başkanlığını yürüteceğim. Değerli büyüklerimizin tavsiyelerini bekliyoruz. Ali ve Mustafa Başkanlarımızın tecrübelerinden faydalanmak istiyoruz." dedi.

Mustafa Güler de MESİAD Yönetim Kuruşlu Başkanı Mehmet Deniz'i MESİAD'a kazandırarak başlamak gurur verici bir durum. Doğru bir iş yaptığımız pekiştirmek anlamında MESİAD'a bir nevi üye avcılığı yaparak, umut veren iş insanları MESİAD'a davet ederek MESİAD'a kazandırarak güçlenmesi açısından benim için sevindirici bir olay.

MESİAD iş insanları akademisidir. MESİAD'daki akademik kültür yeni üretilen bilgileri projrye dönüştürmek, tezgahta mal ve hizmete dönüştürmek gibi bir rolü var. Diğer akademik çalışmalardan farkı bu. Önümüzdeki hedef bu. İletişimde yeni bilgilere erişmek ve bu bilgileri dönüştürmek. Sadece bilgi hamallığı yapmak değil. Özlü sözler söylemek değil; özlü sözleri hayata geçirerek özlü işler yapmak .Mesiad'ın işi bu.Farkı bu.MESİAD bizim sevdamız.MESİAD'ı MESİAD yapan ilkeleridir.Buradaki çoğulcu yapıyı birliğe dönüştürmek, bilgiyi emek ve güçle yansımak.Kentin sorunlarına çözüm üretmek ve bunu büyük bir sorumluluk içerisinde hayata geçirmek.MESİAD gücünü bu birliğinden alıyor.MESİAD'ın şu anda Türkiye!deki tüm siadlardan farkı çoğulcu yapısıdır.Türkiye'deki tüm kimliklerin varılduğu bir şehirde yaşıyoruz.Bu anlamda Mersin Türkiye'dir. MESİAD' da Mersindir.Böylece bu çoğulcu yapının MESİAD bayrağı altında bir arada, emek ve sermayenin birliği içerisinde Mersin'e ve Türkiye'ye hizmet etmek gibi çok yüce ve yukarıda bir temel görevi vardır.Bunu ancak MESİAD kendi ilkelerine sahip çıkarak, onları kıskançlıkla koruyarak sürdürmekte sağlayabilir. MESİAD'ın önceki yönetim kurulu üyelerine ihtiyacımız var. Bunların hiçbirini dışarıda bırakma lüksüne sahip değiliz. Yeni yönetim kurulu üyeleri, başta başkan olmak üzere tüm MESİAD üyeleri burada hassasiyet göstererek, bu duyguları onanarak yeniden MESİAD'ın aktif üyeleri haline getirme sorumluluğu size aittir. Çünkü gücümüz birliğimizden geliyor." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından yeni yönetim kurulu üyeleri kendilerini tanıttı. Ardından Yüksek İstişare Kurulu başkanı Ali Doğan görevini Hasan Hüseyin İpek'e devretti.

Yaptıkları çalışmalardan dolayı Ali Doğan ve Mustafa Güler'e çiçek takdim edildi.

Akdeniz Belediyesi Eş Balkan Yardımcısı Bedrettin Gündeş de MESİAD Başkanı Mehmet Deniz'e hayırlı olsun dileklerini iletti ve çiçek verdi.

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA