TANRIÖVER İŞSİZLİK RAKAMLARINI DEĞERLENDİRDİ | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
TANRIÖVER İŞSİZLİK RAKAMLARINI DEĞERLENDİRDİ


Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, (MTSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Doğuş Özel Hastane ve Sağlık Hizmetleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kasım Tanrıöver, Kasım’da işsizlik oranının 0,2 puan azalış ile yüzde 10,5 gerçekleştiğini belirterek, beklentinin yüzde 10,8 olduğunu söyledi

 

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, (MTSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Doğuş Özel Hastane ve Sağlık Hizmetleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kasım Tanrıöver, Kasım'da işsizlik oranının 0,2 puan azalış ile yüzde 10,5 gerçekleştiğini belirterek, beklentinin yüzde 10,8 olduğunu söyledi.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun verilerine göre, Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsiz sayısı Kasım döneminde, bir önceki yılın aynı dönemine göre 29 bin kişi artarak 3 milyon 125 bin kişiye yükseldi. Açıklanan verileri değerlendiren Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, (MTSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Doğuş Özel Hastane ve Sağlık Hizmetleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kasım Tanrıöver, işsizlik oranının 0.2 puanlık azalış ile yüzde 10.5 düzeyinde gerçekleştiğini söyledi.

Yıllık bazda bakıldığında tarım dışı işsizliğin 0.3 puanlık azalış ile yüzde 12.4, 15-24 yaş grubunu içeren genç işsizliğin 0.8 puanlık azalış ile yüzde 19.1 ve 15-64 yaş grubundaki işsizliğinde 0.2 puan azalış ile yüzde 10.7 olarak gerçekleştiğini belirten Tanrıöver, istihdam edilenlerin sayısının 2015 yılı Kasım döneminde, bir önceki yılın aynı dönemine göre 802 bin kişi artarak 26 milyon 676 bin kişi, istihdam oranı ise 0.7 puanlık artış ile yüzde 45.8 olduğu bilgisini verdi.

Önceki yılın aynı dönemi ile karşılaştırıldığında hizmet sektörünün istihdam edilenler içindeki payının 1.1 puan artarken, tarım sektörünün payının 0.7 puan, sanayi sektörünün payının 0.3 puan, inşaat sektörünün payının ise 0.1 puan azaldığını da söyleyen Tanrıöver, “ İşgücü 2015 yılı Kasım döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre 831 bin kişi artarak 29 milyon 801 bin kişi, işgücüne katılma oranı ise 0.7 puan artarak yüzde 51.2 olarak gerçekleşti. Aynı dönemler için yapılan kıyaslamalara göre; erkeklerde işgücüne katılma oranı 0.3 puanlık artışla yüzde 71.3, kadınlarda ise 1.1 puanlık artışla yüzde 31.6 olarak gerçekleşti” şeklinde konuştu.

 



Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   





  FLAŞ HABER





 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA