TOROS ÜNİVERSİTESİ İLE DİVAN MERSİN ARASINDA PROTOKOL | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
TOROS ÜNİVERSİTESİ İLE DİVAN MERSİN ARASINDA PROTOKOL


Toros Üniversitesi ile Divan Mersin arasında işbirliği protokolü imzalandı

 

Toros Üniversitesi Meslek Yüksekokulu’na bağlı Aşçılık bölümü ile Türkiye’nin en büyük oteller zincirlerinden birisi olan Divan Otel’in Mersin şubesi arasında işbirliği protokolü imzalandı. İmza törenine Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yüksel Özdemir ile Divan Mersin Otel Müdürü Tolga Rona’nın yanı sıra Genel Sekreter S. Reşit Aşkın, Aşçılık Bölüm Başkanı Didem Demir, Divan Mersin İnsan Kaynakları Yöneticisi Sevilay Yaşar, ExecutiveChef Mustafa Baylan ile aşçılık bölümünden öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

BU PROTOKOL GASTRONOMİ ALANI İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Divan Mersin’in toplantı salonunda gerçekleşen imza töreninde konuşan Rektör Özdemir, bu işbirliği protokolünü çok önemsediği belirterek, “iş dünyası-üniversite, sanayi-üniversite iş birliği ülkemizde nitelikli ve donanımlı bireyler yetişmesi için ayrı bir önem arz etmektedir. Ülkemizin bizlerden beklediği budur. Nitelikli eleman yetiştirmek sadece üniversitelerin işi değildir. Sektörün bu işe müdahil olması çok önemli. Keza üniversitelerden mezun olan öğrencilerin piyasanın beklentilerini karşılaması gerekiyor. Bu yüzden 3. Nesil üniversitelerle birlikte sektör temsilcilerinin birlikte hareket etmesi gerekiyor. Ben bu protokolün gastronomi alanında Mersin ve ülkemiz için büyük bir kazanım yaratacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

ÖNCÜ OLMAYA ÇALIŞIYORUZ

Dünyanın en zevkli ama zor mesleklerinden birisinin aşçılık olduğunu belirten Divan Mersin Otel Müdürü Tolga Rona ise yaptığı konuşmada, “Biz kurum olarak da marka olarak da her zaman için bu tip sosyal projelerde öncü olmaya gayret gösteriyoruz. İnşallah imzaladığımız bu protokol hem Toros Üniversitesi için hem de bizim için yararlı olur” dedi.

İŞİNİZİ SEVGİ İLE YAPIN

Öğrencilerin gözlerindeki heyecanı gören Divan Mersin Baş Aşçısı Mustafa Baylan ise öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada işlerini aşkla yapmalarının önemine vurgu yaptı. ExecutiveChef Baylan, “Yemekte en önemli olan şey ön hazırlıktır. Biz sizleri bu alanda desteklemek istiyoruz. Evet, zamanı geldiğinde elbette sizlerde tezgâhın başına geçip orada yemek yapacaksınız ama inanın o çok kolay. Mutfakta sarımsak soymak bile çok önemlidir. Sarımsağı gözeneklerini açmadan soyabiliyorsanız başarı işte oradadır. Her şeyin bir tekniği vardır ve bunu zamanla öğreneceksiniz. O yüzden daima sabredin ve işinizi sevgi ile yapın” şeklinde konuştu.

İmza töreni sonrası öğrenciler İnsan Kaynakları Yöneticisi Sevilay Yaşar ve ExecutiveChef Mustafa Baylan ile birlikte mutfağı gezdi.

ÖĞRENCİLER 3 GÜN DİVAN’IN MUTFAĞINDA OLACAK

İmzalan protokol gereğince öğrenciler haftanın üç günü Divan Mersin’de gıda hazırlama ve pişirim teknikleri ile dünya mutfakları dersinin uygulama kısmını Divan Mersin Otel’in profesyonel aşçıları gözetiminde yapacaklar.

 



Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   





  FLAŞ HABER





 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA