TÜSİAD GENÇLİK PLATFORMU’NA TOROS ÜNİVERSİTESİ’NDEN DESTEK | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
TÜSİAD GENÇLİK PLATFORMU’NA TOROS ÜNİVERSİTESİ’NDEN DESTEK


Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nin (TÜSİAD) kuruluş hazırlıklarını sürdürdüğü Gençlik Platformuna Toros Üniversitesi de destek oldu

 

Türkiye geleceğini ilgilendiren konularda gençlerinde söz sahibi olması gerektiğini düşünenTÜSİAD bu bağlamda kuruluş hazırlıklarını sürdürdüğü Gençlik Platformu için Antakya’da bir çalıştay düzenledi. Çalıştaya Toros Üniversitesi’ni temsilen Uluslararası İlişkiler Ofisi Uzmanı Selahattin Ciritci ile birlikte öğrencilerimiz Murat Bozlu, Çağla Ergin ve Muhammed Ali Aydınalp katıldı.

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran-Symes, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı S. Şükrü Ünlütürk, TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyeleri Esin Güral Argat ve Erol Bilecik, katıldığı Doğu Akdeniz Bölgesi Çalıştayına, 8 ilde (Adana, Gaziantep, Hatay, İskenderun, Kahramanmaraş, Kilis, Mersin, Osmaniye) yer alan 11 üniversiteden 43 öğrenci katıldı.

SYMES: GENÇLER GELECEĞİMİZİN GARANTİSİ

Gençlerin Türkiye meseleleri konusundaki fikirlerini çok önemsediğini belirten TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran-Symes etkinlik hakkında şunları söyledi: “Tarih boyunca farklı kültür ve farklı inançların bir arada yaşadığı, birçok uygarlığa ev sahipliği yapmış, barış, kardeşlik ve hoşgörü kentinin bu olağanüstü mozaiğinde gençlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyoruz. 2015 – 2016 çalışma programımız kapsamında TÜSİAD olarak ülkemizin geleceğini ilgilendiren kilit konularda sürdürülebilir politikaların üretilmesi açısından gençlerin süreçlere dahil edilmesinin çok önemli olduğuna inanıyoruz. Kuruluş çalışmalarını sürdürdüğümüz Gençlik Platformu da geleceğimizin garantisi gençlere dayalı vizyonumuzdaki kilit noktalardan biri. Çalıştaylarda, gençliğin TÜSİAD’la daha fazla yakınlaşmasını, ülke gündemi ile ilgili karşılıklı görüş alışverişinde bulunmayı  istiyor ve gençlikle olan temasımızda nasıl bir yol izlememiz gerektiğini yine onlara sorarak planlıyoruz. TÜSİAD Yönetim Kurulu’nu besleyecek büyük bir fırsat olarak gördüğümüz Gençlik Platformu kuruluş çalıştaylarımızın altıncısını burada Antakya’da, Gaziantep, Kilis, Mersin, Adana, Maraş, Osmaniye ve İskenderun’daki 14 üniversiteden gelen öğrencilerle gerçekleştirdik. Gençlerin kattığı değer ve farklı bakış açılarıyla bizlerin de gençlik vizyonu zenginleşiyor ve bu yöndeki çalışmalarımız hız kazanıyor” dedi.

GENÇLERİN FİKRİ ÇOK ÖNEMLİ

Çalıştayın gençlerin ülke ve dünya meselelerinde söz sahibi olma ve kendilerini geliştirme noktasında çok önemli olduğunu belirten Toros Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi Uzmanı Selahattin Ciritci, çalıştay sonrası yaptığı açıklamada gençlerin fikirlerinin çok önemli olduğuna vurgu yaptı. Ciritci, “Gençlerimiz ülke ve dünya meselelerini sanıldığının aksine daha yakından ve ilgi ile takip ediyor. Sorunlara kendi bakış açıları ile çözüm yolları üretiyor. TÜSİAD’ın bu çalıştayı düzenlemesinin temel amacı gençlerin ekonomide daha aktif rol almalarına zemin hazırlayarak onların içindeki girişimci ruhu ortaya çıkarmak. Bu bağlamda bizde Toros Üniversitesi olarak bu ve buna benzer oluşumların içerisinde yer alarak öğrencilerimizin kendine güvenleri ve iş hayatına hazırlanmaları konusundaonları desteklemeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

 



Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   





  FLAŞ HABER





 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA