MERSİN İDMANYURDU GALATASARAY MAÇI HAZIRLIKLARINA BAŞLADI | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
MERSİN İDMANYURDU GALATASARAY MAÇI HAZIRLIKLARINA BAŞLADI


Spor Toto Süper Lig’de Kayserispor galibiyeti ile moral bulan Mersin İdmanyurdu, ligin 21. haftasında kendi sahasında karşılaşacağı Galatasaray maçı hazırlıklarına başladı

 

Spor Toto Süper Lig’de Kayserispor galibiyeti ile moral bulan Mersin İdmanyurdu, ligin 21. haftasında kendi sahasında karşılaşacağı Galatasaray maçı hazırlıklarına başladı.
Lige verilen arayı Antalya’da kamp yaparak değerlendiren kırmızı-lacivertliler, Kayserispor maçı sonrası bir günlük tatilin ardından Galatasaray mesaisine başladı. Macit Özcan Spor Kompleksi’nde Teknik Direktör Ümit Özat yönetimindeki antrenmana ısınma koşusu ile başlayan kırmızı-lacivertli oyuncular, açma-germe hareketleriyle devam etti. Mersin İdmanyurdulu oyuncular antrenmanı, yarı sahada çift kale maç yaparak tamamladı. İdmana sakatlıkları devam eden Khalili, Welliton ve Murat Ceylan katılmazken, ameliyat olan Servet Çetin ise takımdan ayrı olarak düz koşu yaptı.

"BİZ BİR HAFTA ONLAR İÇİN ÇALIŞIYORUZ, FUTBOLCU DA BİR GÜN BİZİM İÇİN ÇALIŞMAK ZORUNDA"

Antrenman öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Teknik Direktör Ümit Özat, Mersin İdmanyurdu’nun kaliteli bir takım olduğunu söyledi. Geçen sene 47-50 puanı yakalayan bir takımın bu sene 10 puanlarda kalmasının kabul edilebilir bir durum olmadığını vurgulayan Özat, "Oyuncunun şunu bilmesi lazım; dördüncü, beşinci antrenör gidiyor, hiçbir antrenörün elinde sihirle değnek yok. Evet her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır ama kaliteli oyuncu sahaya çıktıktan sonra her şeyi unutur. Biz bir hafta onlar için çalışıyoruz, onlar da bir gün bizim için çalışmak zorunda. Bunu biliyorlar, bilmeliler de zaten. İyi bir kadrosu var Mersin İdmanyurdu’nun. Biz de onu değerlendirmek için buradayız. Dip yapmış durumda, dibin dibi olmayacağını düşünüyoruz. Bir bütünlük içinde, beraber hareket ediyoruz, çalışıyoruz. Antrenmanlarımız da yoğunlaşmış durumda. Hem tempo açısından hem de adet açısından" dedi.

"ÖNÜMÜZDEKİ 3 MAÇTAN 3 PUAN ALIRSAK ÖNÜMÜZÜN AÇIK OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM"

Önlerinde iç sahada Galatasaray, ardından Beşiktaş ve Osmanlıspor maçları olduğunu hatırlatan Özat, "Kayserispor maçıyla birlikte bu 4 maçtan 6 puan bekliyordum açıkçası. Bunun 3’ü geldi. Bu önümüzdeki 3 maçtan 3 beraberlik de işimize gelir, 4 puan da işimize gelir, 5 puan da olur, 9 olsa bal-börek olur. Ama şöyle baktığınızda bir Kayseri deplasmanı, Beşiktaş deplasmanı, Osmanlıspor deplasmanı arada Galatasaray maçı var. Bu takım normal şartlarda 4 maçta sıfır da alsa kimsenin bir şey demeye hakkı yoktu. 4 maçta 4 beraberlik de alsa iyi bir başarıydı, 4 maçta 6’da alsa başarıydı. Ama biz, ’3’ü geldi daha fazla neden almayalımın’ mücadelesini vereceğiz. Galatasaray iyi bir takım ama biz de onların zaaflarını biliyoruz ve onları da değerlendirebilecek oyuncularımız var. İnşallah bu çıkışın devamı gelir diye düşünüyorum. Eğer öncelikle Galatasaray maçı olmak üzere ertelenen Beşiktaş ve Osmanlı maçlarından 3 puan alırsak önümüzün açık olacağını düşünüyorum. Çünkü rakiplerimiz bize gelecek. Oyuncularımıza güveniyorum. Taraftarlardan isteğimiz, tribünleri doldurup takımlarına destek olsunlar" diye konuştu.

"BİZİM İÇİN SAHADAKİ RAKİBİN GALATASARAY YA DA BAŞKA BİR TAKIM OLMASININ ÖNEMİ YOK"

Futbolun sahada oynandığını, hiçbir maçın oynanmadan kazanılmadığını ifade eden Özat, Mersin İdmanyurdu’nun da iyi bir takım olduğunu vurgulayarak şöyle devam etti:
"Geçen sene bu oyuncular 50 puan aldı. Bu oyuncular gerçek kimliklerini sergilerlerse, elinden geleni değil bir fazlasını gösterirlerse, bizim için sahadaki rakibin Galatasaray olması ile Kayserispor olması ya da başka bir takım olmasının bir önemi yok. Çünkü biz potansiyelimizi biliyoruz. Bunu iki maçta 4 puan almanın vermiş olduğu rahatlıkla söylemiyorum, oyuncularıma olan inancımla söylüyorum. Bol pozisyonlu bir mücadele olacağını düşünüyorum. Onlar da hücumu seven bir takım, biz de hücum yapmayı seven bir takımız. Biraz yaslanma huyumuzdan vazgeçmemiz lazım. Ama bu bir anda beyinden atılacak bir şey değil, çalışmayla olabilecek bir şey. Ama 15 günde bu kadarını yapabiliyorsunuz. Bunu da üzerimizden atarsak, bu maçtan da iyi bir skorla ayrılma şansımızın yüksek olduğunu düşünüyorum."
Sakatlıkları devam eden Servet Çetin’i ilk kez bugün gördüğünü, Khalili’nin perşembe günü takıma katılacağını, Welliton ve Murat Ceylan’da ise ödem bulunduğunu, iki gün sonra antrenmanlara katılabileceklerini dile getiren Ümit Özat, "Öncelikli hedefimiz en erken dönme olasılığı olan Welliton ve Murat Ceylan. Onları bir an önce aramıza katıp takımın iskeletini oluşturmanın çaresini arıyoruz. Onu da başarırsak, ondan sonra sahada bir bütün halinde oynayan, iyi mücadele eden bir Mersin İdmanyurdu oluşturmaya çalışıyoruz. Çünkü buraya gelirken amacımız, bu takım 0-0 oynamayı becerebilmeli. Ama bunu Çanakkale’deki topları savunduğu gibi yaslanarak değil, önde basarak, pozisyonlara girerek, topu kalesinden uzak tutarak becerebiliriz dedim. Nitekim son dönemde bunu gösterdiler. İnşallah bu 3 maç bizim bir nevi yönümüzü belirleyecek" ifadelerini kullandı.

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA