AKDENİZ KENT KONSEYİ’NDE NÖBET DEĞİŞİMİ | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
AKDENİZ KENT KONSEYİ’NDE NÖBET DEĞİŞİMİ


Genel Kurulunu gerçekleştiren Akdeniz Kent Konseyinde yeni Eş Başkan Canan Yüce

 

Kent ve kamu yararına önemli çalışmalara imza atan Akdeniz Kent Konseyi, 9'uncu Olağan Genel Kurul toplantısını gerçekleştirdi. Bir önceki dönem faaliyetleriyle ilgili konsey üyelerinin bilgilendirildiği Genel Kurulda, mevcut Eş Başkanlardan Faik Burakgazi bir kez daha görev alırken, Ful Uğurhan ise görevini Canan Yüce’ye devretti.

Mersin’in en etkin kent konseylerinden olan Akdeniz Kent Konseyi, 9’uncu Olağan Genel Kurul toplantısını gerçekleştirdi. Belediye konferans salonunda yapılan genel kurula Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Yüksel Mutlu ve M. Fazıl Türk, Mersin Kent Konseyi Başkanı Yasmina Lokmanoğlu, Akdeniz Kent Konseyi Eş Başkanları Ful Uğurhan ve Faik Burakgazi, Mersin Üniversitesi ve Toros Üniversitesi temsilcileri ile konsey bileşenleri katıldılar. Açılış ve yoklamanın ardından genel kurula hitap eden Konsey Eş Başkanı Faik Burakgazi, tüm katılımcılara teşekkür etti.

Türkiye’nin çok özel şartları olan bir süreçten geçtiğini dile getiren Konsey Eş Başkanı Burakgazi, “Bugün burada yeniden konseyine eş başkanları seçeceğiz. Konsey olarak elimizden geldiği kadarıyla çalışmalar yaptık ama bu özel süreç nedeniyle bizim açımızdan çok tatmin edici olmadı. Bunun pek çok nedeni var. Bir yıl içerisinde 2 genel seçim yaptık. Kent konseyleri bileşenlerinde siyasi kimlikleri daha önde gelen kişiler siyasi kimlik öne çıktığında diğer kimlikler geri planda kalabiliyor. Genel kurul üyeleri de takdir ederse 1 dönem daha aday olacağım ve hizmet üretmeye çalışacağım. Bu dönem biraz daha güçlenmek istiyoruz. Konseyimize daha fazla zaman ayıracak üyelerin göreve talip olmasını istiyoruz” dedi.

Daha sonra Genel Kurulu yönetmek üzere Mustafa Güler Divan Başkanlığına, Yüksel Kapıkıran ve Fulya Gündoğan da Divan Üyeliklerine seçildiler. Divan Başkanı Mustafa Güler Akdeniz Kent Konseyinin geleneksel yapısı içinde geniş katılımlı bir genel kurulun yapılması sevindirici olduğunu dile getirdi. Geçmişin değerlendirmesi ve geleceğe ışık tutması bakımından Genel Kurulun önemine işaret eden Güler, belediye başkanlarının kent konseylerinin aldıkları kararlara hayata geçirme anlamında kilit noktada olduğu vurguladı ve dönem faaliyetlerini anlatması için sözü Konsey Eş Başkanı Ful Uğurhan’a verdi.

“Üç temel sorun: Tarihi kent merkezi, ulaşım ve madde bağımlılığı”

Ekim 2014’te yapılan genel kurulda Eş Başkanlık sistemini kabul eden konseyde göreve başladıklarını hatırlatan Ful Uğurhan, yürütme ve icra kurullarının yanı sıra Kadın, Engelliler, Emek, Gençlik, İnsan Hakları Sosyal Sorunlar ile Ekonomi ve İstihdam meclislerinin kurulduğunu kaydetti. Konsey faaliyetlerine Çevre, Proje, Kültür Sanat ve Eğitim Çalışma Gruplarının da önemli katkılarda bulunduğunu belirten Uğurhan, “Tüm meclis ve çalışma gruplarımız kendi alanlarında çeşitli faaliyetler gerçekleştirdiler. Bu çerçevede bölgemizde ‘Mersin Tarihi Kent Merkezi’nin sorunları ve çözüm önerileri’, ‘Madde bağımlılığı ile mücadelede öneriler’ ve ‘Kent içi ulaşım’ olmak üzere üç önemli sorun tespit edildi. Bunlarla ilgili olarak çalıştaylar düzenlendi ve çalışma grupları oluşturuldu. Konsey olarak ilgili kurumlara çözüm önerilerimizi sunduk. Örneğin Mersin Tarihi Kent Merkezi’ndeki sorunların ancak bütüncül stratejiler ile çözüme kavuşturulacağını düşünüyoruz. Madde bağımlılığı ile mücadelede 7-18 yaş grubundaki çocukların yetenek ve gereksinimlerine göre sportif, kültürel, sanatsal çalışmalar yapmalarını sağlayarak, boş zamanları değerlendirmek ve her türlü tehlikeden uzak kalmalarının sağlanabileceği Çocuk Eğitim Merkezi (ÇEM) yapımı öneriyoruz. Kent içi ulaşım konusunda da Mersin-Adana D-400 Karayolunun, proje aşaması Ahmet Taner Kışlalı Köprüsü ile Deliçay arasındaki bölümünün bir an önce ihale edilmesi gerektiğini ifade ediyoruz. Taşucu-Antalya karayolu ile Çeşmeli-Taşucu otoyolu, Organize Sanayi Bölgesi ve Eshab-ı Kehf'in otoyola bağlanmasının kent içi ve kent çevresi trafiği rahatlatacağını düşünüyoruz” dedi. Konsey Eş Başkanı Uğurhan, konuşmasının sonunda çeşitli eğitim çalışmaları, Akdeniz sınırları içerisindeki mülteciler, Mersin’deki konseylerin buluşması gibi konularda da katılımcıları bilgilendirdi.

“Alternatif belediyecilik yapıyoruz”

Katılımcılara teşekkür eden Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu, kent konseyinin belediyeden bağımsız, eleştiren ve belediye yöneticilerini sürükleyen bir yapıda olmasının yerel demokrasinin gelişmesi bakımından önemine işaret etti. Konseyin dönem faaliyetlerinin tatmin edici olduğunun altını çizen Eş Başkan Mutlu, “Birkaç ay önce İstanbul’da ‘Mahalle Evleri’ projemiz, katılımcı belediyecilik anlayışı nedeniyle Türkiye Belediyeler Birliği ve İsveç Belediyeler Birliği tarafından ödüle layık görüldü. Bu mahalle evleri projesini nasıl bulduk? Bir ev kadın olarak mahalleden dışarı çıkamayan hayatın içinde olmak isteyen kadınlara hayata katılması için bir pencere açmaya çalıştık. Yaptığımız işlerde empati kuruyoruz, daha önemlisi halkımıza soruyoruz. Her daim kendimizi eleştirerek daha iyisini yapmaya çalışıyor, alternatif bir belediyecilik sergiliyoruz. Demokrasi fikri merkezden gelmiyor, yaşadığımız sokaklardan geliyor. Fikir ve zikir birliği olması gerekiyor. Merkezi hükümetin yereli kontrol altında tutmaya çalışan zihniyetinin kırılması gerekiyor. Biz daha çok kadınla, engelliyle, dezavantajlı gruplarla temas etmeye çalışıyoruz. Bu noktada bize ışık tutan Akdeniz Kent Konseyi bileşenlerine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“Milyonluk sosyal proje binalarında sinek bile uçmuyor”

Genel Kurula yoğun katılımın mutluluk verici olduğuna işaret eden Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Mehmet Fazıl Türk de konsey bileşenlerinin, yurttaşlık bilinciyle hareket ederek kente yararlı olmaya çalıştığını ifade etti. Ülke genelinde olağanüstü bir süreçten geçildiğini yineleyen Eş Başkan Türk, “Bazı çalışma ve projeler doğal olarak bunun gölgesinde kaldı. Ben emek veren herkese teşekkür ediyorum. Yeni seçilecek olan yönetime başarılar diliyorum. Bir hizmeti yaptığınızda, insanların yararlanması çok önemlidir. Biz Hadra hamamını kültür evine dönüştürdük; atölyeler yetmedi, ek binada kurs ve atölye çalışmaları yapacağız. Öte yandan bakıyoruz, 30-40 milyon lira harcanıp yapılmış olan devasa sosyal etkinlik binalarında bir sinek dahi uçmuyor. Akdeniz Belediyesi olarak kent konseyimize açık çek veriyoruz. Kentimizin ve halkımızın yararına olan her türlü öneri bizim için değerlidir ve imkânlarımız ölçüsünde bu önerileri yaşama geçirmek bizim görevimizdir” diyerek sözlerini tamamladı.

Genel Kurula hitap eden Mersin Kent Konseyi Başkanı Yasmina Lokmanoğlu da Kent konseylerinin birbiriyle daha entegre hale gelmesi için ilçe konseylerinin Büyükşehir kent konseylerinde temsil edilmesine ilişkin yasal düzenleme yapılması gerektiğini, bu konuyu Türkiye Kent Konseyleri Birliği nezdinde dile getirdiklerini söyledi.

Konseyin yeni Eş Başkanı Canan Yüce oldu

Divan tarafından kürsüye davet edilen Toros Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Özer ve Mersin Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ali Ekber Doğan’ın konuşmalarının ardından Kent Konseyi Eş Başkanlarının seçimine geçildi. Bu dönem görev almayacak olan Ful Uğurhan’dan boşalan Konsey Eş Başkanlığına, aynı zamanda Akdeniz Belediye Meclis Üyesi olan Canan Yüce seçildi. Diğer Eş Başkan Faik Burakgazi ise bir dönem için daha seçildi. Genel Kurul ve Yürütme Kurulu Üyeliklerine kabulün ardından üyeler söz aldı ve genel kurula hitap ettiler. Konuşmaların ardından fuayede verilen kokteyl ile Akdeniz Kent Konseyi'nin genel kurul toplantısı sona erdi.

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA