PROF. DR. CANAN KARATAY MERSİN’DE | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
PROF. DR. CANAN KARATAY MERSİN’DE


Sağlıklı beslenme üzerine yazdığı kitapları ve çalışmaları ile tanınan ünlü kalp ve iç hastalıkları profesörü Prof. Dr. Canan Efendigil Karatay, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Yaşam Boyu Sağlıklı ve Dengeli Beslenme Semineri’ile Mersinlilere sağlıklı yaşam ve beslenme hakkında b

 

Sağlıklı beslenme üzerine yazdığı kitapları ve çalışmaları ile tanınan ünlü kalp ve iç hastalıkları profesörü Prof. Dr. Canan Efendigil Karatay, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Yaşam Boyu Sağlıklı ve Dengeli Beslenme Semineri’ile Mersinlilere sağlıklı yaşam ve beslenme hakkında bilgi verdi.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen seminere, Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haluk Tunçsu, Mersin Eski Valisi Akif Tığ, Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Hasan Gökbel ve Hasan Celal Taş ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Şekerin ve mısır şurubunun neden olduğu hastalıklar, şeker hastalığı ve obezite ile ilgili bir sunum yapan ve vatandaşların sorularını yanıtlayan Prof. Dr. Canan Efendigil Karatay, “En tatlı zehir dediğimiz şeker ve şeker yüksekliği kalp krizi, felç, şeker hastalığı ve kansere neden olmakla birlikte tansiyon yüksekliği, alzheimer, unutkanlık, depresyon gibi birçok rahatsızlığa yol açan en önemli etkendir” şeklinde konuştu.

Özellikle çocukların beslenmesinde sağlıklı ve doğal gıdaların tercih edilmesi gerektiğini vurgulayan Karatay, çocukların paketlenmiş suni gıdalardan uzak tutulması gerektiğini ifade etti.

Çocuklara bolca fındık ve fıstık yemelerini tavsiye eden ve bu yiyeceklerin kan yapıcı ve vücudu ısıtıcı özelliği bulunduğuna da değinen Karatay, “Fındık ve fıstıkta doğal karbonhidrat, yağ, protein, mineral ve  vitaminler vardır. Fındık, fıstık doğanın vitamin ve mineral kaynağıdır ifadesini kullandı.

Seminer sonunda Prof. Dr. Canan Efendigil Karatay’a Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz adına plaket sunan Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haluk Tunçsu, sağlıklı beslenme konusunda oldukça önemli bir isim olan Prof. Dr. Canan Karatay’ı Mersin’de ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ve seminere olan yoğun katılımın kendilerini memnun ettiğini ifade etti.

 



Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   





  FLAŞ HABER





 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA