TANRIÖVER: STRATEJİK BİR YIL OLACAK | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
TANRIÖVER: STRATEJİK BİR YIL OLACAK


Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, (MTSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Doğuş Özel Hastane ve Sağlık Hizmetleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kasım Tanrıöver, iş dünyası ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu

 

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, (MTSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Doğuş Özel Hastane ve Sağlık Hizmetleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kasım Tanrıöver, 2016 yılının Türkiye için ekonomik anlamda stratejik bir yıl olacağını söyledi. İş dünyasının üretmeye, istihdam yaratmaya ve ülke ekonomisine katma değer sağlamaya devam edeceğini de söyleyen Tanrıöver, 2015’te yaşanan ihracat kaybının 2016’da giderileceğini söyledi.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, (MTSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Doğuş Özel Hastane ve Sağlık Hizmetleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kasım Tanrıöver, iş dünyası ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

2016 yılının Türkiye için ekonomik anlamda stratejik bir yıl olacağını söyleyen Tanrıöver, iş dünyasının bundan önceki yllarda olduğu gibi 2016’da da üretmeye, istihdam yaratmaya ve ülke ekonomisine katma değer sağlamaya devam edeceğini ifade etti. 2015 yılı ihracat rakamlarına da değinen Tanrıöver, “Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin 2015 yılı ihracat rakamlarına göre Mersin'in Türkiye'de en fazla ihracat yapan 14'ncü il konumunda. Ancak bu durum malesef ihracat rakamlarına yansımış değil. 2015 yılında büyük bir ihracat kaybı yaşadı kentimiz. Küresel piyasalardaki sorunlar, terör olayları, döviz ve kurlardaki dalgalanmalar Orta doğudaki karışıklık ihracatı olumsuz etkilemiştir” dedi.

2015 yılında yaşanan ihracat kaybının 2016’da giderilmeye çalışılacağına da değinen Tanrıöver, “2015 yılında siyasette yaşanan belirsizlik kendisini istikrara bırakmıştır. Ülkemizde yaşanan terör olaylarının da son bulması ve Orta Doğu’da suların durulması elbette ki Mersin ve bölge ihracatına büyük katkı sağlayacaktır. Aksini düşünürsek de iş dünyası farklı pazarlara 2016’da yönelecektir. Ben 2015 yılında yaşadığımız kaybın farklı pazarlara yönelmekle birlikte 2016’da giderileceği görüşündeyim” şeklinde konuştu.

 



Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   





  FLAŞ HABER





 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA