MTOSB’DE FAALİYET RAPORU AÇIKLANDI | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
MTOSB’DE FAALİYET RAPORU AÇIKLANDI


MTOSB’de Haziran 2015 – Aralık 2015 dönemini kapsayan faaliyet raporu sanayicilerin katıldığı bir toplantı ile açıklandı

 

MTOSB’de Haziran 2015 – Aralık 2015 dönemini kapsayan faaliyet raporu sanayicilerin katıldığı bir toplantı ile açıklandı.

Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Haziran 2015 – Aralık 2015 faaliyet raporu, sanayicilerin katıldığı bir toplantı ile açıklandı. Toplantıda MTOSB Bölge Müdürü Halil Yılmaz, yapılan çalışmalar ile ilgili sanayicileri bilgilendiren bir sunum gerçekleştirdi.

Daha sonra kürsüye çıkan MTOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli, ‘Bizim sanayiciler olarak inandığımız ve bildiğimiz tek şey üretmektir. İçinde bulunduğumuz, bayrağını taşıdığımız ülkemizin tek kaynağı üretmektir. Ben özellikle bölgemizdeki sanayicilerimizle birlikte gerçekten yoktan var edilmiş bir süreci yaşıyoruz. 2010 yılına girdiğimizde bölgemizde yatırımcı bulamıyorduk. Mersin'deki küçücük dükkânlardan gelerek bu seviyelere çıkanlarımız da var, işin içinden çıkamayanlar da var. Özellikle limanın özelleşmesiyle, son 5 yılda Mersin'in cazibe merkezi haline gelmesiyle birlikte bölgemize çok ciddi müracaatlar söz konusu. Mersin’in, Lojistik, Turizm ve Tarım olarak gelişmesine rağmen, sanayiye bir ivme kazandırmak ve son 5 yılda ikinci bölgemizde 35 firmanın faaliyete geçtiğini görmek bizlere gurur veriyor’ dedi.

‘3. Bölge olarak adlandırdığımız 300 hektarlık bölgede, yaklaşık 60 parsel oluşuyor. Toplamda 80 parseli bölgemize katarız diye düşündüğümüz bir çalışmada, şuan bize 200 civarında firma arsa talebinde bulunuyor’ diyerek sözlerini sürdüren Başkan Tekli, ‘Bu mülkiyet tamamen bize ait ve buradaki varlıklar sanayiciler olarak bizim varlıklarımızdır. Bizi genelde Gaziantep OSB ile kıyaslıyorlar. Gaziantep OSB 60 yaşında ve biz henüz 20 yaşındayız. Bizim şuanda üretmekten başka çaremiz yok.17-18 Ocak’ta Bakanlığımızın davetlisi olarak ‘Nitelikli İş Gücü’ başlığı adı altında bir çalıştaya davet edildik. Burada 7 konuda, 15’er kişilik gruplar çerçevesinde Sanayi Bakanlığımız çok ciddi bir çalıştay yaptı. Sorunlar ve çözüm önerilerini herkes masaya yatırdı, 800 tane çözüm önerisinin 600 taneye yakını Organize Sanayi Bölgeleri’ni ilgilendiriyor. Şuan Türkiye’nin, özellikle Sanayi Bakanlığımızın OSB’lere bakışı çok sıcak. Teknolojik ürüne dayalı ciddi destekler ve özellikle Organize Sanayi Bölgesi’ndeki teşviklerden tutun, istihdama varıncaya kadar, önümüzdeki ay içerisinde meclisten çok güzel kararlar çıkacak. Bizler MTOSB sanayicileri olarak hiçbir zaman üretimden vazgeçmedik; zorlu süreçlerden geçsekte her zaman üretimden yana olduk ve önümüzdeki süreçte bu sıkıntıların giderileceği yolunda sinyaller alıyoruz’ dedi.

MTOSB Başkanı Sabri Tekli’nin konuşmasının ardından Türkiye çapında ödüller alan Berdan Cıvata Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Şemsi ve AKY Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Gökmen Akyürek’e MTOSB’ye getirdikleri başarılardan dolayı birer teşekkür hediyesi verildi.

Daha sonra ise sanayiciler ile MTOSB Yönetim Kurulu üyeleri karşılıklı fikir alışverişinde bulundular.

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA