HÜSEYİN KIŞ SANAYİCİLER İLE BULUŞTU | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
HÜSEYİN KIŞ SANAYİCİLER İLE BULUŞTU


Yaklaşan MESİAD seçimleri öncesinde, başkan adayı Hüseyin Kış, MTOSB sanayicileri ile bir araya geldi

 

Yaklaşan MESİAD seçimleri öncesinde, başkan adayı Hüseyin Kış, MTOSB sanayicileri ile bir araya geldi.

Mersin Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nin yaklaşan genel kurulu öncesinde başkan adaylarından Hüseyin Kış, Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli ve sanayiciler ile bir araya geldi.

Mersin Sanayiciler ve İşadamları Derneği Başkan Adayı Hüseyin Kış, toplantıda yaptığı konuşmada MESAİD’ın artık bir değişim sürecine girmesi gerektiğini düşündükleri için ekibiyle genel kurulda aday olduklarını dile getirdi. Başkan Adayı Kış, ‘Bir işi yöneten kimdir? Liderdir. Lider size yetki vermediği zaman, başarılı olan işlerinizi takip etmediği sürece, iyiye iyi kötüye kötü demediği zaman bir şey üretemez ve faydalı olamazsınız. Dolayısıyla biz mevcut dönemde MESİAD'a ve Mersinimize yeterince faydalı olamadığımız için çok üzüldük. 13. Dönem mevcut başkanımızı biz seçtik. Birlikte hareket etme kararı aldık. Dolayısıyla mevcut dönemde bana; ‘Başkan vekili siz olun. Önümüzdeki dönemde de siz başkan olursunuz.’ diye bir söylemi vardır.

Daha sonrasında mevcut başkanımızın da tekrar aday olduğunu açıklamasıyla başkanımızı tebrik ederek ikimiz ve Mersinimiz için hayırlı uğurlu olmasını temenni ettim. Mevcut başkan adayımıza birliğin bozulmaması adına istişare kurul başkanlığı için teklif götürdüğümde olumlu dönüş alamadım. Bu sonuçtan dolayı seçimlere iki liste giriyoruz. Buda MESİAD’ın güçlü bir STK dinamiğinin olduğunu gösteriyor. Bunu sizlere açıklama gereği duydum. Çünkü bazı arkadaşlarımız tek liste ile seçime girilmemesinden yana tavır sergilememiz konusunu gündeme getiriyor.

Biz yeni bir yönetim kurulu kuruyoruz. Bu yönetimde gerçekten MESİAD’a zaman ayırabilecek MESİAD için yeni projeler üretebilecek arkadaşlarımızla hareket etmek istiyoruz. MESİAD’ımızın eski üreten gücünü kente kazandırarak proje bazlı işlerin içerisinde olan dönemlerini taşıyacağımıza yürekten inanıyoruz. Yeni dönemde genç işadamlarımıza ve kadın girişimcilerimize de yer vererek geniş ve dinamik bir vizyon hedeflemekteyiz. İş insanlarının önündeki engellerin kaldırılması için elimizden gelen çabayı sarf edeceğiz. MESİAD'ın olması gereken konumuna tekrar ulaşacağına hepinizin huzurunda söz veriyorum.’ dedi.

Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Sabri Tekli, kısa bir konuşma yaparak OSB’lerin işleyişini anlattı. Tekli yaptığı konuşmada, ‘Ben MESİAD’ın yeni üyelerinden biriyim. Daha önce MESİAD’da pek fazla sanayici yoktu. Bunun giderek arttığını görmek mutluluk verici. Bana göre OSB Kanunu Türkiye Cumhuriyeti’nin kabul edilmiş en güzel yönetmeliğidir. Sistem olarak ve mantık olarak baktığımızda, toplu olarak hareket etme düşüncesi bizleri bir yere toplamıştır. Bizim kuruluş alanımız, Mersin’in en berbat, çöpün bile dökülemediği bir araziydi. Kanun 1960’ta ülkemizde kabul edildiğinde 8 tane il belirlenmiş ve bunların içinden biri de Mersin. 1960 yılında kabul edilen kanundan sonra 33 yıl sonra 1993 yılında Mersin’de yer seçimi yapıldı. 1993 yılında ilk sanayicimiz Trakya Cam oldu. O zamanlar Adana Trakya Cam’a bedava yer vermek isterken, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nın yönetimi bu işi takip edip, dönemin Trakya Cam Müdürü’nün büyük bir çabasıyla bu fabrika Mersin’e kazandırıldı. Bu fabrikanın oraya temel atması 1993 yılında, ilk tesisi ve üretimi ise 1995 yılında gerçekleşti. Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nde ilk malzeme üretimi bundan 20 yıl önce gerçekleşti. Tarihçede ilerlemeye baktığımızda MTOSB’de 2000 yılına kadar 10 fabrika vardı.

Müteşebbis Heyeti ile kurulan bir yönetimde sanayici hiçbir arkadaşımız yoktu. Şehrin ticaret alanı, belediyeleri ve özel idareleri bilgisinde Müteşebbisler kuruluyor ve yönetime katkı yaparak Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulması için görevini yapıyor. Bizim Müteşebbis kurulurken MESİAD da bu 3 kurumun yanında görev almıştır. MESİAD’ın kurulduğu günden bu yana MTOSB üzerinde emekleri çok fazla. 1995’de Trakya Cam ile başlayan ürün üretiminde, ne yazık ki İngiltere ve Amerika ile aramızda 100 yıl var’ dedi.

Gündüz: Gerginlikten Uzak Durmalıyız

Türkiye Irak Uluslararası Yatırımcılar Derneği Genel Başkanı Feridun Gündüz ise, ‘Kısa bir süre önce Mersin Ekonomi Platformu’nun dönem başkanlığından istifa ettim. Bu dönemde Mersin Kenti’nin markalaşması adına bazı çalışmalar yaptık. Mersin kentinin lojistik ve dış ticaret alanları var. Türkiye’de kentimizi önemli sıkıntılar bekliyor, yapılan istatistikler bunu gösteriyor. Mersin’de özellikle narenciye ihracatı konusunda Rusya’nın yarattığı ciddi bir sıkıntı var. Bunları aşmak için iş dünyasının gerçekten kenetlenmesi ve güçlük beraberlik sergilemesi lazım. Önümüzdeki günlerde MESİAD’ın önemli bir seçimi var, MESİAD gerçekten Mersin’de önemli görevler yapan bir sivil toplum örgütüdür. Ama şuanda, gergin bir seçime giriyoruz, bu gerginliklere hiç gerek yok ve biz ülkenin ve Mersin’in ileriye gitmesi konusunda kenetlenme çalışmaları yapmamız gerekiyor. Bu konularda iş adamları ve iş kadınları derneklerine büyük görev düşüyor’ dedi.

Başkan Gündüz konuşmasını şöyle tamamladı: MESİAD’ın bu anlamda önemli vizyon ve misyonu var. Bunun şu anda gerçekleşmediğini üzülerek görüyoruz. Şuanda görev yapmakta olan arkadaşlarımız keşke başarılı olsalardı ve biz onları alkışlasaydık. Şuan MESİAD geçmişin kredisini tüketiyor. Ben Hüseyin Kış başkanlığındaki bu grubun değişim felsefesi ile birlikte MESİAD’ı çok daha ileriye taşıyacağımıza inanıyorum. Ben her zaman değişimden ve dönüşümden yana oldum. İnanıyorum ki bu ekip MESİAD’da daha dinamik ve daha enerjik etkiler yaratacaktır.

Konuşmaların ardından katılımcılar MESİAD’dan ve Hüseyin Kış ekibinden beklentilerini dile getirdiler.

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA