TIP ÖĞRENCİLERİ’NDEN BAYIRBUCAK TÜRKMENLERİNE YARDIM ELİ | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
TIP ÖĞRENCİLERİ’NDEN BAYIRBUCAK TÜRKMENLERİNE YARDIM ELİ


Mersin Üniversitesi (MEÜ) Tıp Tarihi ve Deontoloji Topluluğu öğrencileri tarafından Suriye’deki Bayırbucak Türkmenleri için para ve giysi yardımı toplandı

 

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Tıp Tarihi ve Deontoloji Topluluğu öğrencileri tarafından Suriye'deki Bayırbucak Türkmenleri için para ve giysi yardımı toplandı.

MEÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, topluluk üyelerini makamında kabul ederek duyarlılıklarından dolayı öğrencileri tebrik etti.

Tıp Tarihi ve Deontoloji Topluluğu, 12-31 Aralık tarihleri arasında düzenledikleri bir kampanya ile Suriye'deki Bayırbucak Türkmenleri için yardım toplamaya başladı. Kampanyanın sonunda, çoğunluğu Tıp Fakültesi öğrencilerinin katkılarıyla 4 koli ve 7 torbadan oluşan giysi, ayakkabı ve battaniye ile 1100 lira para toplandı. Toplanan giysiler Büyükşehir Belediyesi aracılığıyla, para ise Diyanet İşleri Başkanlığı aracılığıyla Bayırbucak Türkmenlerine aktarıldı.

Rektör Prof. Dr. Çamsarı, 26 Ocak Salı günü Topluluk Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Oya Ögenler, Topluluk Başkanı Çağrı Canbolat ile üyeler Nihat Duran, Recep Okur ve Yasin Kurt ile görüştü. Öğrencilerin duyarlı yaklaşımının kendisini sevindirdiğini ve duygulandırdığını belirten Prof. Dr. Çamsarı, "İnsanların böyle konularda duyarlı olması çok önemli. Maalesef bölgeden çok iyi haberler alamıyoruz, orada mağdur olan çok ciddi bir nüfus var. Onların bizden bir farkı yok; dinimiz bir, dilimiz bir, her şeyimiz bir. Bu yüzden gençlerin duyarlılığı bizi daha çok etkiliyor. İnşallah devamı olur" diye konuştu.

Yapılan yardımı karıncanın su taşımasına benzeten Prof. Dr. Çamsarı, öğrencilerin topladığı miktarın değil, niyetin önemli olduğuna vurgu yaptı. "İnşallah aynı hassasiyeti, öğretim elemanı ve idari personel boyutunda da gösterebiliriz" diyen Prof. Dr. Çamsarı, kampanyanın devamı halinde yönetim olarak desteği vermek istediklerinin altını çizdi.

 

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA