ÇALIŞAN EMEKLİYE MÜJDE | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
ÇALIŞAN EMEKLİYE MÜJDE


Mezitli Esnaf ve Sanatkarları Odası Başkanı Bünyamin Önel, çalışan emeklilerin maaşından kesilen yüzde 10’luk düzenlemenin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilen torba yasa ile kaldırıldığını belirterek, “Tasarı yasalaştığında emekli olup da esnaflık yapan emeklilerin maaşlarında yüzde 10 dah

 

Mezitli Esnaf ve Sanatkarları Odası Başkanı Bünyamin Önel, çalışan emeklilerin maaşından kesilen yüzde 10’luk düzenlemenin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilen torba yasa ile kaldırıldığını belirterek, “Tasarı yasalaştığında emekli olup da esnaflık yapan emeklilerin maaşlarında yüzde 10 daha artış olacak” dedi.

Meclis’te kabul edilen torba yasa ile çalışan emeklilerin maaşından kesilen yüzde 10’luk düzenleme kaldırıldı. Böylece çalışan emekliler artık maaşlarını yüzde 10 zamlı alacak. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Mezitli Esnaf ve Sanatkarları Odası Başkanı Bünyamin Önel, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilen torba yasa ile çalışan emeklilerin maaşından kesilen yüzde 10’luk düzenlemenin esnaflık yapan binlerce emekliye müjde niteliğinde olduğunu belirterek, “Emekli olup da çalışan esnaflardan kesilen sosyal güvenlik destek primi (SGDP) ilk önce yüzde 10’a düşürülmüştü. TBMM Plan Bütçe Komisyonunda yapılan görüşmelerde tamamen kaldırılması kabul edildi. Tasarı yasalaştığında emekli olup da esnaflık yapan emeklilerin maaşlarında yüzde 10 daha artış olacak. Bu da binlerce çalışan emeklimize ve esnafımıza büyük katkı sağlayacak” dedi.

İŞ KURMAK İSTEYEN GENÇLERE İYİ HABER

Vergilendirme alanında son derece önemli değişikliklerin de yapıldığı hatırlatan Başkan Önel, “Yeni iş kurmuş geçlere 3 yıl vergi muafiyetinin yanında ayrıca gençlere 50 bin liraya kadar karşılıksız destek ve 100 bin liraya kadar faizsiz kredi verilecek. Bu da işsizliğin arttığı ve genç işsiz sayısının her geçen gün yükseldiği ülkemizde, gençlerimizin kendi işlerini kurmasında ve işsizliğin önüne geçmesinde büyük katkı sağlayacak, istihdam yaratılacak. Bu düzenleme şimdilik vergi kaybı olarak görünse de uzun vadede ülkemiz kazanacak. İşsizler ordusu eriyecek” şeklinde konuştu.

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA