GEZİCİ SAĞLIK TARAMA ARAÇLARI HİZMETE GİRİYOR | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
GEZİCİ SAĞLIK TARAMA ARAÇLARI HİZMETE GİRİYOR


Kırsal bölgelerde hayata geçirdiği hizmetlerle Mersin’in her köşesine ulaşan Mersin Büyükşehir Belediyesi, çalışmalarına bir yenisini daha ekleyerek, bünyesine dahil ettiği tam donanımlı iki adet ‘Gezici Sağlık Tarama Aracı’nı yakın zamanda vatandaşların hizmetine sunacak

 

Kırsal bölgelerde hayata geçirdiği hizmetlerle Mersin’in her köşesine ulaşan Mersin Büyükşehir Belediyesi, çalışmalarına bir yenisini daha ekleyerek, bünyesine dahil ettiği tam donanımlı iki adet ‘Gezici Sağlık Tarama Aracı’nı yakın zamanda vatandaşların hizmetine sunacak.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından sağlık hizmetlerinden yeterli ölçüde yararlanamayan ve sağlık hizmetlerine ulaşılabilirliğin zor olduğu yerlerde hizmet vermek üzere alınan gezici sağlık tarama araçlarının diş ve göz üniteleri için teçhizat ve donanımları tamamlandı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, tam donanımlı gezici sağlık tarama araçlarıyla, kırsal bölgelerde yaşayan başta dezavantajlı gruplar olmak üzere özellikle yaşlı, yatalak ve engelli vatandaşlara düzenli olarak ağız, diş ve göz sağlığı hizmeti sunarak, vatandaşların yaşam kalitesini artırmayı amaçlıyor.

Program dahilinde hafta içi ve hafta sonu mesai saatlerinde ücretsiz olarak hizmet verecek olan gezici sağlık tarama araçları, ulaşım sorununun yaşandığı bölgelere giderek, gelen talepler doğrultusunda sağlık güvencesi olsun veya olmasın tüm vatandaşlara ulaşacak.

Gezici Diş Sağlığı Tarama Aracı ile öğrencilere ve vatandaşlara koruyucu sağlık hizmetleri konusunda bilgi verilecek, çocuk dişlerinde çürük koruyucu önlemlerin alınması, diş taşı temizliği gibi hizmetler uygulanabilecek.

Gezici Göz Sağlığı Tarama Aracı ile de 0-3 yaş aralığındaki çocuklara göz enfeksiyon ve alerji muayenesi, şaşılık, göz tembelliği, doğumsal katarakt, göz yaşı yolları, kornea muayeneleri yapılacak. 3-10 yaş aralığındaki çocuklara görme keskinliği, göz enfeksiyon ve alerji, kornea, şaşılık, göz tembelliği, renkli görme muayeneleri, 10-40 yaş aralığındaki vatandaşlara ise görme keskinliği, göz enfeksiyon ve alerji, katarakt, diyabetik retinopati, sarı nokta, glokom, göz enfeksiyon ve alerji muayeneleri yapılacak.

 

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA