E-TEBLİGAT SİSTEMİNE GEÇMEYENE CEZA VAR | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
E-TEBLİGAT SİSTEMİNE GEÇMEYENE CEZA VAR


Türkiye’nin e-dönüşüm sürecine katkı sağlayan E-Tuğra EBG A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı N. Hüseyin Kuran, ’’1 Nisan’a kadar yaklaşık 2.5 milyon vergi mükellefinin e-tebligat sistemine geçmesi gerekiyor. E-Tebligat sistemine dahil olmak zorunda olan mükellefler, belirtilen sürede bildirimde

 

Türkiye’nin e-dönüşüm sürecine katkı sağlayan E-Tuğra EBG A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı N. Hüseyin Kuran, ''1 Nisan’a kadar yaklaşık 2.5 milyon vergi mükellefinin e-tebligat sistemine geçmesi gerekiyor. E-Tebligat sistemine dahil olmak zorunda olan mükellefler, belirtilen sürede bildirimde bulunmazlarsa Vergi Usul Kanunu’nun Mükerrer 355. maddesi uyarınca özel usulsüzlük cezası ile cezalandırılacaklar” dedi.

E-Tuğra EBG A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı N. Hüseyin Kuran, 29/12/2015 tarihli ve 29577 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 467 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile 1 Ocak 2016 olan e-tebligata geçiş tarihinin,1 Nisan 2016 olarak değiştirildiğine dikkat çekerek ; “Türkiye’de neredeyse tüm iş akışları elektronik ortama taşındı. Bugün e-devlet üzerinden yaklaşık 640 kamu hizmeti sunuluyor. Kayıtlı e-devlet kullanıcı sayısı 14,5 milyona ulaştı. 1 Nisan 2016 tarihinden itibaren de vergi mükellefleri tebligatlarını elektronik ortamda almaya başlayacak. Türkiye’de yaklaşık 700 bin kurumlar vergisi, 1 milyon 827 bin de gelir vergisi faal mükellefi var. Nisan’a kadar 2,5 milyondan fazla faal vergi mükellefi e-tebligat uygulamasına geçecek. Sisteme geçmeyenlere ceza uygulaması var. E-Tebligat sistemine dahil olmak zorunda olan mükellefler, belirtilen sürede bildirimde bulunmazlarsa Vergi Usul Kanunu’nun Mükerrer 355. maddesi uyarınca özel usulsüzlük cezası ile cezalandırılacaklar” dedi.

N. Hüseyin Kuran, Türkiye’de 2005 yılında e-imza kanununun yürürlüğe girmesiyle başlayan e-dönüşüm sürecinin KEP, e-fatura, e-reçete, e-arşiv uygulamalarının zorunlu hale getirilmesi ile büyük bir ivme kazandığını, 2010 yılına başlayan e-fatura uygulaması ile düzenlenen e-fatura sayısı 72,5 milyonu aştığını söyledi. Kuran; “Sadece e-fatura sistemin uygulanması ile yaklaşık 115 bin ağacın kesilmesi önlendi ve 750 milyon TL’lik tasarruf sağlandı. E-tebligat sistemiyle de tonlarca kağıt israfı ve milyonlarca TL’lik masraf ortadan kalkacak” dedi.

2016 sonunda e-imza kullanıcı sayısı 3 milyona ulaşır

E-Tuğra EBG A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı N. Hüseyin Kuran, e-devlet kapısından verilen hizmetlere ulaşmanın anahtarlarından olan e-imza da 2015 hedefine ulaşıldığını söyledi. 2016 yıl sonunda e-imza kullanıcı sayısının 3 milyona ulaşacağını öngören N. Hüseyin Kuran şunları söyledi:

“Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından yetkilendirilmiş 5 elektronik hizmet sağlayıcısı arasında yer alıyoruz. e-imza üretimi ve entegrasyon hizmetlerimizle Türkiye’nin e-dönüşüm sürecine katkı sağlıyoruz. E-imza üretim merkezlerimizin sayısını 40’ın üzerine çıkardık. E-dönüşüm sürecini, ürünlerimizin yanında Türkiye’nin birçok ilinde e-devlet uygulamaları konusunda verdiğimiz ücretsiz eğitim seminerleri ile destekliyoruz. Türkiye’de 2015 yıl sonuna kadar 2 milyon elektronik imza üretilir demiştik. E-dönüşüm süreci öngörümüzün üzerinde bir hızla işledi ve biz yılın üçüncü çeyreğinde hedefe ulaştık. Türkiye’de 2016 yıl sonuna kadar 1 milyon sertifika daha üretileceğini öngörüyoruz.”

 

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA