JACARANDA KORULUĞUNA ANLAMLI ANIT | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
JACARANDA KORULUĞUNA ANLAMLI ANIT


Mezitli Belediyesi ile Mersin Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Mezunları Derneği, jacaranda ağaçlarından oluşan bir koruluk oluşturdu

 

Mezitli Belediyesi ile Mersin Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Mezunları Derneği, jacaranda ağaçlarından oluşan bir koruluk oluşturdu. Koruluğun açılışı, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Mersin ODTÜ Mezunları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kadriye Girgeç, CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Muhtarlar, Mezunlar Derneğinden gelen katılımcılar tarafından yapıldı.

Mezitli'yi "Daha Yeşil Mezitli" yapmak adına oluşturulan koruluklara bir yenisini daha hayata geçiren ODTÜ Mezunlar Derneği oldu.Açılış konuşmasını yapan ODTÜ Mezunları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kadriye Girgeç, Derneklerinin 60. yıl kutlamaları çerçevesinde Mezitli'de yapılan bu koruluğu oluşturduklarını söyledi. Girgeç:" 60. yıl Koruluğumuzun açılış günü aynı zamanda ülkemizin en verimli ve güçlü kalemlerinden Uğur Mumcu'nun katledilişinin yıldönümüne denk geliyor. Büyük ustayı sevgi ve saygıyla anıyoruz. Bizler Odtülüyüz. Odtülü hiçbir sınırı, sınırlamayı kabul etmez. Özgür düşünür, düşüncelerini özgürce ifade eder. bizi Odtülü yapan ODTÜ'nün başarma ve fark yaratma kültürüdür. Odtülü ülkenin ve Dünyanın sorunları ile ilgilenir, çözüm arar. İşte ODTÜ ruhu budur. Bu ruha bazen idealizim, bazen devrimcilik denir. Bizler Odtülülük diyoruz. Bu güzel günü sizlerle paylaşabilmemizde ve Dünyanın en kutsal işlerinden olan ağaç dikmemize destek veren, başta Belediye Başkanımız Neşet Tarhan olmak üzere tüm Mezitli Belediyesi çalışanlarına en içten şükranlarımızı sunuyoruz." diye konuştu.

BU ÇALIŞMA MEZİTLİ'YE KİMLİK KAZANDIRIYOR

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı yapılan bu çalışmaların Mezitli'ye kimlik kazandırdığını belirtti. Atıcı konuşmasında: "Bir kente kimlik kazandırmayı hedefleyen bir belediye, Mezitli Belediyesi. Doğayla koruluklarla Mezitli'ye bir kimlik kazandırılıyor. Ben bunu çok önemsiyorum. Mezitlililer, Mezitlili olma duygusunu, aidiyet duygusunu yaşıyorlar. Bunun için çok mutluyum. Ben de Mezitli'de yaşıyorum. Kendimi mutlu hissediyorum. Burası insanların, kardeşçe kol kola yaşadığı yeşerdiği bir yer. Doğanın yeşermesine destek veren tüm sivil toplum örgütleri burada diyorlar ki, ne olursa olsun, biz insanlığımızdan vazgeçmeyeceğiz. Ankara Garı önünde sadece barış istedikleri için sadece daha fazla özgürlük istedikleri için katledilen canlarımıza da sahip çıkacağız. onlar bizim onurumuzdur. benim bu törenden anladığım bu, çok teşekkür ediyorum Belediye Başkanımız Neşet Tarhan'a ve emeği geçenlere." şeklinde konuştu.

BU KORULUK MERSİN'DEKİ ODTÜLÜLERİN SİMGESİ OLACAK

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ODTÜ Mezunları Derneğinin yaptırdığı bu koruluğun çocuklarımıza "Daha Yeşil Bir Mezitli" bırakmak adına önemli olduğunu söyledi. Başkan Tarhan: "Mezitli'de uzunca bir süredir devam eden Jacaranda Koruluğu projemiz vardı. Her boş bulduğumuz yeşil alana kurumlar ve kişilerin Jacaranda ağacı dikmesi için yer temin ediyorduk. O alanlardan birisi de burası. Daha önce burayı İçel Soroptimist Kulübü, Lionslar, Mersin Barosu, bölüm bölüm ağaçlandırdı. Son olarak ODTÜ Mezunlar Derneği'yle burayı doldurmuş oluyoruz. Her Sonbahar ve İlkbaharda burası mor çiçek açan bir alan olacak. Daha sonra gezinti yollarını, oturma alanlarını da yapacağız. Bugün anlamlı bir gün; ODTÜ'nün 60. kuruluş yıl dönümü olduğu gibi Uğur Mumcu'nun katlediliş yıl dönümü ve yine Odtülü arkadaşlarımız Ankara'da barış adına hiçbir suçu olmadan katledilen 102 kişinin adına bir barış anıtı dikti, onların da simgesi olacak burada, onları her zaman anacağız.

ÖDTÜ, Türkiye'nin en büyük ve en iyi üniversitelerinden, maalesef tehlikeli bir süreçten geçiyoruz, insanların kötümser olmasıyla ilgili yılgınlığı, üzerlerinden atmamız gerekiyor. Yakında Belediye Meclisi'nde alacağımız bir kararla İnsan Hakları Parkı adını vereceğiz bir parkımıza. Oysa günümüzde insan hakları, temel hak ve özgürlüklerden bahsetmememiz gerekir. ODTÜ üzerinde de benzer oyunlar oynanıyor. Odtülülüler bilimsel anlamda yaptıkları başarılarına, burada koru açılışıyla da yenisini eklediler, bize destek oldular. Böylesine bir anıt yaptırmak son derece anlamlı. İlerleyen zamanlarda başka işlerde de buluşmak dileğiyle kendilerine teşekkür ediyorum." açıklamasında bulundu.

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA