SAÇ EKİMİ PLASTİK CERRAHLAR TARAFINDAN YAPILMALIDIR | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
SAÇ EKİMİ PLASTİK CERRAHLAR TARAFINDAN YAPILMALIDIR


Mersin Sistem Cerrahi Tıp Merkezi Plastik ve Rekonstüriktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mustafa Cömert, en çok yapılan estetik operasyon olan saç ekimi konusunda uyardı

 

Mersin Sistem Cerrahi Tıp Merkezi Plastik ve Rekonstüriktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mustafa Cömert, en çok yapılan estetik operasyon olan saç ekimi konusunda uyardı. Saç ekimi işleminin her aşamasının ciddi tecrübe gerektiren hassasiyete sahip olduğuna vurgu yapan Op. Dr. Cömert, kelliğin tedavisindeki tek başarılı yöntemin saç ekimi olduğunu ve erkeklerdeki saçların testesteron hormonuna duyarlı olduğu için zarar gördüğünü ve saç dökülmesinin bu nedenden kaynaklandığını söyledi.

Kadınlarda nadiren görülmekle birlikte erkeklerde saç dökülmesinin önemli bir sosyal sorun olabildiğine işaret eden Op. Dr. Cömert, saç eksikliğinin fonksiyonel sıkıntısı olmadığını da belirtti. Kişinin sosyal hayatını etkiliyorsa saç ekimi yapılabileceğine işaret ederek, saç ekimi hakkında bilgiler verdi.

 “SAÇ EKİMİ PLASTİK CERRAHLAR TARAFINDAN YAPILMALIDIR”

Kadınların da saçlarının son dönemlerde çok fazla döküldüğünü ve kadınlarda seyrekleşen saç derisine de saç ekimi yapılabileceğini söyleyen Op. Dr. Cömert; "saç ekimi işleminin her aşaması ciddi tecrübe gerektiren hassasiyete sahiptir ve en önemli olan şey sonuçtaki doğallıktır ve saç ekimi plastik cerrahlar tarafından yapılmalıdır” dedi.

“SONUÇLAR OLDUKÇA DOĞALDIR”

Saç ekimini, “saç transfer işlemi” olarak tanımlayan Op. Dr. Cömert, saç ekiminin steril bir ortamda yaptırılması gerektiğini belirterek, “Saç ekimi, kelliğin tedavisindeki tek başarılı tedavi yöntemidir. Onun dışında diğer yöntemler ancak yardımcı ve destekleyici olabilir. Saç ekimi zor bir uygulama değildir. Ameliyathane koşullarında rahatlıkla yapılabilir. Sonuçlar oldukça doğaldır” dedi

 Saç ekiminin ortalama 4 ile 8 saat civarında sürdüğünü anlatan Op. Dr. Çömert, saç ekimi yaptıran kişilerin maksimum 1 hafta içersinde günlük hayatlarına dönebildiklerini de ifade etti.

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA