KÜÇÜK ÖĞRENCİLER “HABABAM SINIFI” İLE COŞTU | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
KÜÇÜK ÖĞRENCİLER “HABABAM SINIFI” İLE COŞTU


Avrupa Boğaziçi Etüt Eğitim Merkezi öğrencileri yarıyıl eğitim dönemini tiyatro oyunu ile kutladılar

 

Avrupa Boğaziçi Etüt Eğitim Merkezi öğrencileri yarıyıl eğitim dönemini tiyatro oyunu ile kutladılar.

Küçük öğrenciler, Altan Erkekli Sahnesi Çocuk Bölümü sorumlusu Sabahat Tekkanat’ın sanat danışmanlığında ve Drama eğitmeni Kerem Çiçek yönetiminde hazırladıkları, Rıfat Ilgaz’ın ölümsüz eseri HABABAM SINIFI adlı oyunla harikalar yarattılar.

Yenişehir Belediyesi Konferans Salonunu dolduran veliler, çocuklarının yeteneklerini alkışlarıyla desteklediler. Oyun öncesi yetenekli öğrencilerden, bale, müzik ve dans gösterilerinin de sunulduğu etkinlikte, üniversiteli gençlerden oluşan Don Quichotte Tiyatro gurubunun elemanları gönüllü olarak destek oldular.

Yaklaşık 80 öğrencinin görev aldığı etkinlikte; İnek Şaban, Hafize Ana, Badi Ekrem, Kel Mahmut gibi Hababam Sınıfı’nın kahramanlarını canlandıran küçük öğrenciler, izleyenlere nostaljik bir akşam yaşattılar.

GÜZEL BİR NESİL İÇİN SANAT EĞİTİMİ ŞART!

Yaklaşık 3 ay gibi kısa bir sürede ve zor koşullarda hazırlandıklarını belirten Drama Eğitmeni Kerem Çiçek; “Çocuklarla çalışmak çok keyifli ve bir o kadar da zor. Yoğun geçen eğitim önemi arasında çalışmalarımızı yapabildik. Normal derslerinin yanında sanat eğitimi gören çocukların daha duyarlı ve algılarının daha gelişkin olduğunu bu çalışmalarımız sırasında yaşadık. Anne babaların çocuklarını sanata yönlendirmeleri, geleceğe güzel nesiller yetiştirmemiz açısından çok önemli” dedi.

Etkinlik; Hababam Sınıfı korosunun seslendirdiği şarkılarla ve seyircilerin yoğun alkışlarıyla sona erdi.

Etkinlik sonunda Avrupa Boğaziçi Etüt Eğitim Merkezi kurucusu Muzaffer Altıoğlu, bu tür etkinliklerin öğrenciler, veliler ve öğrenciler arasındaki bağı daha da geliştirdiğini söyleyerek, Sabahat Tekkanat, Kerem Çiçek ve emeği geçenlere teşekkür etti.

 



Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   





  FLAŞ HABER





 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA